‘Hayat Boyu Öğrenme’ toplantısı yapıldı

GEBZE 30.07.2021 - 13:39, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

‘Hayat Boyu Öğrenme’ toplantısı yapıldı

Hayat boyu Öğrenme yönetmeliğine göre her yıl temmuz ayında yapılması gereken ‘İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu’ toplantısı Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında gerçekleştirildi. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya ilçe idare amirleri, okul müdürleri ile eğitim sendikaları temsilcileri katıldı. Toplantıda halk eğitimi merkezi 2020-2021 öğretim yılı faaliyetleri değerlendirilerek 2021-2022 öğretim yılı planlama çalışmaları yapıldı. Yeni öğretim yılında özellikle gençlerin mesleki eğitimleri yapılarak meslek edinmeleri ve istihdamına önem verilmesi talimatı veren Kaymakam Mustafa Güler, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere yönelik kursların taşımalı olarak yapılması ve okuma yazma kursları ile geçici koruma altında bulunan vatandaşlara yönelik Türkçe kurslara ağırlık verilmesi hususunda talimatlar verdi. Aynı zamanda düzenli göçmenlerden Suriyeli vatandaşlara Türkçe öğretilmesi ve mesleki kursların açılması hususlarına önem verilmesi talimatı verildi.

Hayat boyu Öğrenme yönetmeliğine göre her yıl temmuz ayında yapılması gereken ‘İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu’ toplantısı Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında gerçekleştirildi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya ilçe idare amirleri, okul müdürleri ile eğitim sendikaları temsilcileri katıldı. Toplantıda halk eğitimi merkezi 2020-2021 öğretim yılı faaliyetleri değerlendirilerek 2021-2022 öğretim yılı planlama çalışmaları yapıldı. Yeni öğretim yılında özellikle gençlerin mesleki eğitimleri yapılarak meslek edinmeleri ve istihdamına önem verilmesi talimatı veren Kaymakam Mustafa Güler, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere yönelik kursların taşımalı olarak yapılması ve okuma yazma kursları ile geçici koruma altında bulunan vatandaşlara yönelik Türkçe kurslara ağırlık verilmesi hususunda talimatlar verdi. Aynı zamanda düzenli göçmenlerden Suriyeli vatandaşlara Türkçe öğretilmesi ve mesleki kursların açılması hususlarına önem verilmesi talimatı verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.