“HAFTALARCA EVLERDEYDİK, ETKİNLİK İSTİYORUZ”

KÜLTÜR-SANAT 23.06.2021 - 10:15, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“HAFTALARCA EVLERDEYDİK, ETKİNLİK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yasakların 1 Temmuz itibarı ile sona ereceğini söylemişti. Kültür sanat etkinliklerine dair bir açıklama yapılmazken sanatseverler etkinliklerin neden yapılmadığını sordu. Haftalarca evlerinde duran ve sıkılan vatandaşların seslerinin duyulması gerektiğini ifade eden vatandaşlar “Kültür ve sanat dalında da normalleşelim” dediler. Türkiye’de normalleşme adımları adım adım uygulanırken vakalar düşmüş, aşılanmada ise hızlanmışken Gebzelilerin merak ettiği soru, neden kültürel etkinliklerin hala başlamadığı yönünde. Vatandaşlar, kültür ve sanat etkinliklerinden hala ses olmadığını, uzun zamandır sıkılan vatandaşlar için bu etkinliklerin iyi geleceğini ifade ettiler. Vatandaşlar, “Günlerce, haftalarca evlerde kaldığımız günler oldu. Şimdi yasaklar 1 Temmuz itibariyle tamamen kalkacak. Her şey her yer normalleşti. Ama kültür ve sanatta hala yokları oynuyoruz. Etkinliklerin başlamama nedeni nedir? Kültür ve sanat yoluyla mı virüs bulaşacak?” derken konuyla alakalı açıklama beklediklerini kaydettiler. GEÇEN SENE DE SALGIN VARDI Uzun zamandır etkinliklerin yapılmadığına dikkat çeken Gebzeliler, “Uzun zamandır etkinlik adına tek bir şey yok. Geçen sene de virüs v ardı ama kalede etkinlikler yapıldı. Tam kapanma süresince haftalarca evlerde yaşadık. Pazar yasağı bile kalkarken kültür ve sanat dalındaki bu durgunluğu anlamak mümkün değil. Bize göre doğru bir karar alınmıyor, etkinlikleri yeniden görmeyi umut ediyoruz. İnşallah güzel işler olacaktır, beklentimiz bu yönde” yorumunu yaptılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yasakların 1 Temmuz itibarı ile sona ereceğini söylemişti. Kültür sanat etkinliklerine dair bir açıklama yapılmazken sanatseverler etkinliklerin neden yapılmadığını sordu. Haftalarca evlerinde duran ve sıkılan vatandaşların seslerinin duyulması gerektiğini ifade eden vatandaşlar “Kültür ve sanat dalında da normalleşelim” dediler.

Türkiye’de normalleşme adımları adım adım uygulanırken vakalar düşmüş, aşılanmada ise hızlanmışken Gebzelilerin merak ettiği soru, neden kültürel etkinliklerin hala başlamadığı yönünde. Vatandaşlar, kültür ve sanat etkinliklerinden hala ses olmadığını, uzun zamandır sıkılan vatandaşlar için bu etkinliklerin iyi geleceğini ifade ettiler. Vatandaşlar, “Günlerce, haftalarca evlerde kaldığımız günler oldu. Şimdi yasaklar 1 Temmuz itibariyle tamamen kalkacak. Her şey her yer normalleşti. Ama kültür ve sanatta hala yokları oynuyoruz. Etkinliklerin başlamama nedeni nedir? Kültür ve sanat yoluyla mı virüs bulaşacak?” derken konuyla alakalı açıklama beklediklerini kaydettiler.

GEÇEN SENE DE SALGIN VARDI

Uzun zamandır etkinliklerin yapılmadığına dikkat çeken Gebzeliler, “Uzun zamandır etkinlik adına tek bir şey yok. Geçen sene de virüs v ardı ama kalede etkinlikler yapıldı. Tam kapanma süresince haftalarca evlerde yaşadık. Pazar yasağı bile kalkarken kültür ve sanat dalındaki bu durgunluğu anlamak mümkün değil. Bize göre doğru bir karar alınmıyor, etkinlikleri yeniden görmeyi umut ediyoruz. İnşallah güzel işler olacaktır, beklentimiz bu yönde” yorumunu yaptılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.