Grev kararı alan Çayırovalı işçiler gözaltında!

Çayırova 25.12.2020 - 12:23, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Grev kararı alan Çayırovalı işçiler gözaltında!

Çayırova'daki Baldur Süspansiyon fabrikasında işçiler bugün greve hazırlanırken patronun grev kırıcılığı yapmasına direnen işçilerden 4'ü ve bir sendika yöneticisi gözaltına alındı. Çayırova Baldur Süspansiyon fabrikasında işçiler bugün (25 Aralık Cuma) itibariyle hakları için greve çıkmaya hazırlanırken patronun grev kırıcılığı yapmasına direnen işçilerden 4'ü ve bir sendika yöneticisi gözaltına alındı. Çayırova'da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Birleşik Metal-İş sendikasına üye olan 3 işçi işten atılmıştı. Bir yandan işçiler sendikalı olarak işe geri dönmek için fabrika önünde direnişlerine devam ederken Birleşik Metal-İş grev ilanını fabrikaya astı ve yapılan oylama sonucu grev kararı aldı. HAKKINI KULLANAN İŞÇİ GÖZALTIYLA KORKUTULMAK İSTENİYOR İşçiler greve çıkmaya hazırlanırken fabrika patronu sabah saat 04.00 sularında dışarıdan getirdiği 15 kişilik bir ekibi fabrikaya sokup çalıştırarak grevi kırmaya çalıştı. Haklarını kullanan Baldur işçilerinin grev kırıcılığına direnmesinin üzerine ise fabrika önüne polis ve çevik kuvvet yığılarak işçilere gözdağı verilmeye çalışıldı. Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün ve Levent Kılıç adlı işçiler ile Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube Başkanı Necmettin Aydın gözaltına alındı. 56 gündür direnişte olan Serkan Yolcu'ya fabrika önünde beklediği için 3 bin TL para cezası da kesildi. Greve çıkan Baldur işçileri, "Arkadaşımız hem işten atıldı hem iki defa gözaltına alındı. Sendikalaşmak, hak aramak suç mu? Patronların vergilerini silenler, işçiye bunu reva görüyor" dedi. "HERKESİ DESTEĞE BEKLİYORUZ" Birleşik Metal İş Gebze 2 No'lu Şube Sekreteri Engin Kulu, patronun grev kırıcılığı yapmak istemesine karşı haklarını kullandıklarını belirterek "Herkesi bize destek vermeleri için direniş alanımıza bekliyoruz" dedi. Birleşik Metal-İş sendikasının sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda ise "Bu gün Grev uygulaması başlatacağımız Baldur Süspansiyon işyerinde işveren saat 05.00 de grev kırıcı olarak içeri işçi sokmak istedi buna engel olmak isteyen Şube Başkanımız ve üyelerimiz Gebze polisi tarafından gözaltına alındı" denildi. KAYNAK: EVRENSEL.NET GAZETESİ

Çayırova'daki Baldur Süspansiyon fabrikasında işçiler bugün greve hazırlanırken patronun grev kırıcılığı yapmasına direnen işçilerden 4'ü ve bir sendika yöneticisi gözaltına alındı.
Çayırova Baldur Süspansiyon fabrikasında işçiler bugün (25 Aralık Cuma) itibariyle hakları için greve çıkmaya hazırlanırken patronun grev kırıcılığı yapmasına direnen işçilerden 4'ü ve bir sendika yöneticisi gözaltına alındı. Çayırova'da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Birleşik Metal-İş sendikasına üye olan 3 işçi işten atılmıştı. Bir yandan işçiler sendikalı olarak işe geri dönmek için fabrika önünde direnişlerine devam ederken Birleşik Metal-İş grev ilanını fabrikaya astı ve yapılan oylama sonucu grev kararı aldı.
HAKKINI KULLANAN İŞÇİ GÖZALTIYLA KORKUTULMAK İSTENİYOR
İşçiler greve çıkmaya hazırlanırken fabrika patronu sabah saat 04.00 sularında dışarıdan getirdiği 15 kişilik bir ekibi fabrikaya sokup çalıştırarak grevi kırmaya çalıştı. Haklarını kullanan Baldur işçilerinin grev kırıcılığına direnmesinin üzerine ise fabrika önüne polis ve çevik kuvvet yığılarak işçilere gözdağı verilmeye çalışıldı. Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün ve Levent Kılıç adlı işçiler ile Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube Başkanı Necmettin Aydın gözaltına alındı. 56 gündür direnişte olan Serkan Yolcu'ya fabrika önünde beklediği için 3 bin TL para cezası da kesildi. Greve çıkan Baldur işçileri, "Arkadaşımız hem işten atıldı hem iki defa gözaltına alındı. Sendikalaşmak, hak aramak suç mu? Patronların vergilerini silenler, işçiye bunu reva görüyor" dedi.
"HERKESİ DESTEĞE BEKLİYORUZ"
Birleşik Metal İş Gebze 2 No'lu Şube Sekreteri Engin Kulu, patronun grev kırıcılığı yapmak istemesine karşı haklarını kullandıklarını belirterek "Herkesi bize destek vermeleri için direniş alanımıza bekliyoruz" dedi. Birleşik Metal-İş sendikasının sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda ise "Bu gün Grev uygulaması başlatacağımız Baldur Süspansiyon işyerinde işveren saat 05.00 de grev kırıcı olarak içeri işçi sokmak istedi buna engel olmak isteyen Şube Başkanımız ve üyelerimiz Gebze polisi tarafından gözaltına alındı" denildi.


KAYNAK: EVRENSEL.NET GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.