GRAM ALTIN REKOR TAZELEDİ

EKONOMİ 10.11.2021 - 17:41, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GRAM ALTIN REKOR TAZELEDİ

Beklentilerin üzerinde gelen ABD enflasyon verileri nedeniyle altın fiyatları arttı. Gram altın rekor tazeledi. Gram altın fiyatları kapanışa doğru 587 TL’nin üzerine çıkarak rekorunu yineledi. ABD enflasyon verisinin tahminlerin üstünde gelmesi nedeniyle, Dolar/TL 'deki yükselişin de etkisiyle 587 TL'nin üzerini gördü. ENFLASYON VERİSİ ETKİLİ OLDU ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil alımlarını azaltmaya başlaması nedeniyle durgunluktan çıkan ons altın, ekim ayında ABD enflasyonunun beklentileri aşması nedeniyle arttı. ABD’de yıllık manşet tüketici enflasyonu ekimde yüzde 6,2 ile son 31 yılın zirvesini gördü. En son 1990 yılında bu seviyeler görülmüştü. ONS ALTIN Kademeli bir yükselişle kayıplarını silen ons altın, beklenenden iyi gelen tarım dışı istihdam verisi ve yatırımcıların faizlerin henüz artmayacağına ağırlık vermesiyle haftaya 1819 dolardan başlamıştı. Şuanda spot piyasada ons altın 1847 seviyelerinde. Altın vadeli işlemleri ise 1848 TL’den işlem görüyor. GRAM ALTIN, ÇEYREK ALTIN VE CUMHURİYET ALTINI Kapalıçarşı’da ise yüksek dolar/TL kurunun etkisiyle gram altın rekor seviyede işlem görmeye devam ediyor. Gram altın 587 TL seviyesinde rekor fiyatta işlem görürken Cumhuriyet altını 3 bin 815 TL alış ve 3.873  satış fiyatıyla, çeyrek altın ise 925 TL alış ve 961 TL satış fiyatıyla işlem görüyor.

Beklentilerin üzerinde gelen ABD enflasyon verileri nedeniyle altın fiyatları arttı. Gram altın rekor tazeledi.

Gram altın fiyatları kapanışa doğru 587 TL’nin üzerine çıkarak rekorunu yineledi. ABD enflasyon verisinin tahminlerin üstünde gelmesi nedeniyle, Dolar/TL 'deki yükselişin de etkisiyle 587 TL'nin üzerini gördü.

ENFLASYON VERİSİ ETKİLİ OLDU

ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil alımlarını azaltmaya başlaması nedeniyle durgunluktan çıkan ons altın, ekim ayında ABD enflasyonunun beklentileri aşması nedeniyle arttı.

ABD’de yıllık manşet tüketici enflasyonu ekimde yüzde 6,2 ile son 31 yılın zirvesini gördü. En son 1990 yılında bu seviyeler görülmüştü.

ONS ALTIN

Kademeli bir yükselişle kayıplarını silen ons altın, beklenenden iyi gelen tarım dışı istihdam verisi ve yatırımcıların faizlerin henüz artmayacağına ağırlık vermesiyle haftaya 1819 dolardan başlamıştı. Şuanda spot piyasada ons altın 1847 seviyelerinde.

Altın vadeli işlemleri ise 1848 TL’den işlem görüyor.

GRAM ALTIN, ÇEYREK ALTIN VE CUMHURİYET ALTINI

Kapalıçarşı’da ise yüksek dolar/TL kurunun etkisiyle gram altın rekor seviyede işlem görmeye devam ediyor.

Gram altın 587 TL seviyesinde rekor fiyatta işlem görürken Cumhuriyet altını 3 bin 815 TL alış ve 3.873  satış fiyatıyla, çeyrek altın ise 925 TL alış ve 961 TL satış fiyatıyla işlem görüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.