“GETİRİN YASAYI…”

SİYASET 12.11.2021 - 15:48, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“GETİRİN YASAYI…”

MECLİS BAŞKANI HAYDAR AKAR, EYT TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU;
Meclis Genel Kurulu’nda iktidar ile muhalefet arasındaki EYT konusunda tartışma yaşandı. Tartışmalara son noktayı oturumu yöneten Meclis Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar koydu. Akar, “Madem mutabakat var, getirin yasayı” dedi. Tüm siyasi parti gruplarının EYT mağduriyetinin giderilmesi gerektiği yönünde görüş belirtmesi üzerine oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan dikkat çekici bir çıkış geldi. Başkan Akar, “Şöyle yapalım: 3.600 ve EYT’lilerde bir uzlaşma olduğunu görüyorum. O zaman Grup Başkan Vekilleri bir araya gelsin, Hükûmete yani yürütmeye ‘Bu öneride bütün partiler mutabakat hâlinde.’ deyip bunun hızlandırılması konusunda veya artık bu sistemde iddia edildiği gibi Meclis hazırlıyorsa yasaları oturalım, hazırlayalım bu yasayı. Evet, madem bir mutabakat var. Hep birlikte çıkartalım, bütün Türkiye bizi alkışlasın.” dedi. Başkan Vekilinin sözleri CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarından alkışlarla karşılandı.  
MECLİS BAŞKANI HAYDAR AKAR, EYT TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU;

Meclis Genel Kurulu’nda iktidar ile muhalefet arasındaki EYT konusunda tartışma yaşandı. Tartışmalara son noktayı oturumu yöneten Meclis Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar koydu. Akar, “Madem mutabakat var, getirin yasayı” dedi.

Tüm siyasi parti gruplarının EYT mağduriyetinin giderilmesi gerektiği yönünde görüş belirtmesi üzerine oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan dikkat çekici bir çıkış geldi. Başkan Akar, “Şöyle yapalım: 3.600 ve EYT’lilerde bir uzlaşma olduğunu görüyorum. O zaman Grup Başkan Vekilleri bir araya gelsin, Hükûmete yani yürütmeye ‘Bu öneride bütün partiler mutabakat hâlinde.’ deyip bunun hızlandırılması konusunda veya artık bu sistemde iddia edildiği gibi Meclis hazırlıyorsa yasaları oturalım, hazırlayalım bu yasayı. Evet, madem bir mutabakat var. Hep birlikte çıkartalım, bütün Türkiye bizi alkışlasın.” dedi. Başkan Vekilinin sözleri CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarından alkışlarla karşılandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.