“GENÇLİĞİN ARTIK SABRI KALMADI”

SİYASET 25.11.2021 - 11:24, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“GENÇLİĞİN ARTIK SABRI KALMADI”

KOCAELİ EMEK GENÇLİĞİ’NDEN ‘SOKAĞA ÇIKMAYIN’ ÇAĞRISINA TEPKİ;
Türkiye’nin dört bir yanında kurdaki yükselişin ardından sokak eylemleri yaşandı. Eylemlere ilişkin Millet İttifakı içerisindeki partilerin yöneticilerinden halka sokağa çıkmayın çağrıları yapıldı. Bu açıklamalara tepki gösteren Kocaeli Emek Gençliği bir açıklama gerçekleştirerek “Gençliğe sabredin seçime kadar evinizde bekleyin diyorsunuz, gençliğin sabrı kalmadı” dedi. Kocaeli Emek Gençliği, halka sokağa çıkmayın çağrıları yapan Millet İttifakı partilerinin yöneticilerine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Türk lirasının değer kaybetmesi, temel tüketim maddelerine gelen zamlar uzun zamandır gençliğin sorunları arasında. Alım gücü giderek düşüyor, her güne daha da yoksullaşarak başlıyoruz. Gençlik için beslenme, barınma gibi en temel  ihtiyaçlara ulaşmak bile bir külfete dönmüş durumda. İktidarın gençliğe reva gördüğü; işsizlik, düşük ücretler, kölece çalışma koşulları. Aldığımız eğitimin niteliğini bırakalım, bugün Türkiye gençliği eğitim hayatına devam edebilmek için çalışmak zorunda bırakılıyor. Aldığımız burslar, geri ödemeli krediler zamlar karşısında kuşa dönmüş durumda. Yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında kendi geleceği için talepleriyle sokağa çıkan, ses çıkaran gençlere, ‘Sabredin, sandığı bekleyin’ demek; gençliğin içinde bulunduğu durumu hafife almak ve taleplerini görmezden gelmek demektir” ifadeleri yer aldı.  GENÇLİĞE, İKTİDAR MENSUPLARINDAN FARKLI NE SÖYLÜYORSUNUZ? “Bize sabredin evinizde oturun diyen muhalefet partilerinin yöneticilerine sesleniyoruz, bugün anayasal hakkını kullanarak sesini duyurmaya çalışan gençlere iktidar mensuplarından farklı ne söylüyorsunuz? İktidarla ortaklaştığınız nokta; geleceğine sahip çıkacak olan milyonlarca genci, ‘provakatör’ olarak hedefe koymak mıdır? İktidarın ekonomi politikaları bizleri daha büyük bir karanlığa sürüklerken buna karşı ses çıkarmak, dur demek için alanları doldurmak en doğal hakkımız! Kocaeli Emek Gençliği olarak, bütün Kocaeli gençliğini talepleri için yan yana gelmeye bulunduğu her alanda ses çıkarmaya çağırıyoruz”
KOCAELİ EMEK GENÇLİĞİ’NDEN ‘SOKAĞA ÇIKMAYIN’ ÇAĞRISINA TEPKİ;

Türkiye’nin dört bir yanında kurdaki yükselişin ardından sokak eylemleri yaşandı. Eylemlere ilişkin Millet İttifakı içerisindeki partilerin yöneticilerinden halka sokağa çıkmayın çağrıları yapıldı. Bu açıklamalara tepki gösteren Kocaeli Emek Gençliği bir açıklama gerçekleştirerek “Gençliğe sabredin seçime kadar evinizde bekleyin diyorsunuz, gençliğin sabrı kalmadı” dedi.

Kocaeli Emek Gençliği, halka sokağa çıkmayın çağrıları yapan Millet İttifakı partilerinin yöneticilerine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Türk lirasının değer kaybetmesi, temel tüketim maddelerine gelen zamlar uzun zamandır gençliğin sorunları arasında. Alım gücü giderek düşüyor, her güne daha da yoksullaşarak başlıyoruz. Gençlik için beslenme, barınma gibi en temel  ihtiyaçlara ulaşmak bile bir külfete dönmüş durumda. İktidarın gençliğe reva gördüğü; işsizlik, düşük ücretler, kölece çalışma koşulları. Aldığımız eğitimin niteliğini bırakalım, bugün Türkiye gençliği eğitim hayatına devam edebilmek için çalışmak zorunda bırakılıyor. Aldığımız burslar, geri ödemeli krediler zamlar karşısında kuşa dönmüş durumda. Yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında kendi geleceği için talepleriyle sokağa çıkan, ses çıkaran gençlere, ‘Sabredin, sandığı bekleyin’ demek; gençliğin içinde bulunduğu durumu hafife almak ve taleplerini görmezden gelmek demektir” ifadeleri yer aldı.

 GENÇLİĞE, İKTİDAR MENSUPLARINDAN FARKLI NE SÖYLÜYORSUNUZ?

“Bize sabredin evinizde oturun diyen muhalefet partilerinin yöneticilerine sesleniyoruz, bugün anayasal hakkını kullanarak sesini duyurmaya çalışan gençlere iktidar mensuplarından farklı ne söylüyorsunuz? İktidarla ortaklaştığınız nokta; geleceğine sahip çıkacak olan milyonlarca genci, ‘provakatör’ olarak hedefe koymak mıdır? İktidarın ekonomi politikaları bizleri daha büyük bir karanlığa sürüklerken buna karşı ses çıkarmak, dur demek için alanları doldurmak en doğal hakkımız! Kocaeli Emek Gençliği olarak, bütün Kocaeli gençliğini talepleri için yan yana gelmeye bulunduğu her alanda ses çıkarmaya çağırıyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.