“GELECEĞİMİZİ KARARTMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ”

SİYASET 03.09.2020 - 11:00, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“GELECEĞİMİZİ KARARTMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ”

OSMANOĞLU’NDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ;
Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu yasaklanan düğünlerin ardından bir açıklama yaparak, “Geleceğimizi karartmanıza izin vermeyeceğiz” dedi. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği düğün genelgesi ile corona virüs tedbirleri kapsamında sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere müsaade edilmeyeceğini duyurdu. Genelgeye göre düğün ve nikahlar ise en fazla 1 saatte tamamlanacak. Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca gerekli kararlar valiliklerce ivedilikle alınarak en geç 04.09.2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılacak. Vali ve kaymakamlıklarca konu hakkında gerekli hassasiyet gösterilerek uygulamanın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi sağlanacak. Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. EN İYİ TEDBİRİ ALAN SEKTÖR DÜĞÜN SALONLARIDIR Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu da gelen yasakların ardından yazılı bir açıklamada bulundu. Osmanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Düğün sektörü resmen bitirildi. Covid-19 hastalığın yayılmaması için en iyi tedbiri alan sektör düğün salonlarıdır. Girişte HES kodu alınıyor, maskesiz içeri alınmıyor, ikramlar kapalı bir şekilde sunuluyor, her masada dezenfekte kolonya bulunduruyor, kapı girişinde ateş ölçülüyor, masa düzeni mesafeye göre ayarlanıyor ve en önemlisi gelen misafirler bilinçlendiriyor. Harfiyen uyulması gereken kurallara uyuluyor. EKONOMİ DİBE VURDU Daha ne yapsınlar bütün düğün salonu işletmeleri bu konuda tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. 3 bin 5 bin kişiyle miting yapılıyor, toplu açılış törenleri yapılıyor, 350 bin kişi toplu bir şekilde açılış yapılıyor virüs yok, bulaşma riski 0000000 da bütün kurallara uyan düğün salonlarında virüs bulaşıyor. Ekonomi dibe vurdu, yama büyük, kafa dar. Ülke olarak Allah yardımcımız olsun. Geleceğimizi karartmanıza izin vermeyeceğiz.”
OSMANOĞLU’NDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ;

Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu yasaklanan düğünlerin ardından bir açıklama yaparak, “Geleceğimizi karartmanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği düğün genelgesi ile corona virüs tedbirleri kapsamında sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere müsaade edilmeyeceğini duyurdu. Genelgeye göre düğün ve nikahlar ise en fazla 1 saatte tamamlanacak. Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca gerekli kararlar valiliklerce ivedilikle alınarak en geç 04.09.2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılacak. Vali ve kaymakamlıklarca konu hakkında gerekli hassasiyet gösterilerek uygulamanın eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi sağlanacak. Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek.

EN İYİ TEDBİRİ ALAN SEKTÖR DÜĞÜN SALONLARIDIR

Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Müslüm Osmanoğlu da gelen yasakların ardından yazılı bir açıklamada bulundu. Osmanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Düğün sektörü resmen bitirildi. Covid-19 hastalığın yayılmaması için en iyi tedbiri alan sektör düğün salonlarıdır. Girişte HES kodu alınıyor, maskesiz içeri alınmıyor, ikramlar kapalı bir şekilde sunuluyor, her masada dezenfekte kolonya bulunduruyor, kapı girişinde ateş ölçülüyor, masa düzeni mesafeye göre ayarlanıyor ve en önemlisi gelen misafirler bilinçlendiriyor. Harfiyen uyulması gereken kurallara uyuluyor.

EKONOMİ DİBE VURDU

Daha ne yapsınlar bütün düğün salonu işletmeleri bu konuda tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. 3 bin 5 bin kişiyle miting yapılıyor, toplu açılış törenleri yapılıyor, 350 bin kişi toplu bir şekilde açılış yapılıyor virüs yok, bulaşma riski 0000000 da bütün kurallara uyan düğün salonlarında virüs bulaşıyor. Ekonomi dibe vurdu, yama büyük, kafa dar. Ülke olarak Allah yardımcımız olsun. Geleceğimizi karartmanıza izin vermeyeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.