GEBZELİ ÜLKER’İN ÜRÜNLERİ ÇOK BEĞENİLİYOR

GEBZE 04.04.2021 - 12:33, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZELİ ÜLKER’İN ÜRÜNLERİ ÇOK BEĞENİLİYOR

Gebze’de fabrikası bulunan Ülker markalı ürünler, 100’ü aşkın ülkede tüketiliyor. Dünya devi marketlere giren bu ürünleri daha çok ülkeye tanıtıp satmak için önemli girişimlerde bulunuluyor.
Ülker CEO’su Mete Buyurgan, ürünlerine Avrupa’dan peş peşe talep geldiğini söyledi. “İhracat atılımımız devam ediyor” diyen Buyurgan, “Başarıya doymuyoruz. Müşterilerimize müşteri ekliyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye’yi üretim ve ihracat üssü yapmak için gerekli her adımı attıklarına dikkat çeken Buyurgan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gebze, Topkapı, Silivri ve Karaman’da yer alan fabrikalarımızdan çıkan ürünler, beğeniliyor. Ülker’in ihracatını yapan ve 2010’dan beri önemli başarılara imza atan İstanbul Gıda da 100’ü aşkın ülkeye Ülker, McVities, Godiva markalı ürünler gönderiyor. Şükür ki şirket, gerek 2017 gerek 2018 gerekse 2019’da iyi bir performans çizdi. İstanbul Gıda, gücü ve tecrübesiyle Ülker Bisküvi’nin ürünlerini ihraç ediyor. Bu iki firma tarafından ortaya konulan örnek model sayesinde ihracatımızın daha da artacağını öngörüyoruz.” ÜLKEMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ Ülkemizi güçlendireceğiz. Üretimimiz, ihracatımız ve istihdamımızla büyümeye katkıda bulunacağız. 2020’de Türkiye operasyonlarımız yüzde 18.6, ihracat ve yurt dışı operasyonlarımız yüzde 23.4 büyüdü. Orta Asya’ya açılan kapımız Kazakistan’da da satışlarımız rekor seviyede arttı. İnovasyonlarımız şirketin büyümesinde itici güçlerden biri haline geldi. 2020’nin ilk yarısında toplam Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın da katılımıyla toplam 455 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzaladık. İkinci yarıda da 1.8 milyar dolar taleple 28 ülkeden 130 yatırımcının iştirakiyle yaptığımız 650 milyon dolar tutarında ilk tahvil ihracıyla şirketimize uzun vadeli finansman sağlandı. Bu hem ülkemize hem de şirketimize olan güvenin göstergesi oldu. 2020’yi güçlü bir bilanço ve 9.4 milyar lira ciroyla kapattık. Ayrıca 183 milyon liralık yatırım yaptık. 2021’de de dijitalleşmenin verdiği güç, yeni yatırımlar ve inovasyonlarla ülkemizi kalkındıracağız.”
Gebze’de fabrikası bulunan Ülker markalı ürünler, 100’ü aşkın ülkede tüketiliyor. Dünya devi marketlere giren bu ürünleri daha çok ülkeye tanıtıp satmak için önemli girişimlerde bulunuluyor.

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, ürünlerine Avrupa’dan peş peşe talep geldiğini söyledi. “İhracat atılımımız devam ediyor” diyen Buyurgan, “Başarıya doymuyoruz. Müşterilerimize müşteri ekliyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye’yi üretim ve ihracat üssü yapmak için gerekli her adımı attıklarına dikkat çeken Buyurgan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gebze, Topkapı, Silivri ve Karaman’da yer alan fabrikalarımızdan çıkan ürünler, beğeniliyor. Ülker’in ihracatını yapan ve 2010’dan beri önemli başarılara imza atan İstanbul Gıda da 100’ü aşkın ülkeye Ülker, McVities, Godiva markalı ürünler gönderiyor. Şükür ki şirket, gerek 2017 gerek 2018 gerekse 2019’da iyi bir performans çizdi. İstanbul Gıda, gücü ve tecrübesiyle Ülker Bisküvi’nin ürünlerini ihraç ediyor. Bu iki firma tarafından ortaya konulan örnek model sayesinde ihracatımızın daha da artacağını öngörüyoruz.”

ÜLKEMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Ülkemizi güçlendireceğiz. Üretimimiz, ihracatımız ve istihdamımızla büyümeye katkıda bulunacağız. 2020’de Türkiye operasyonlarımız yüzde 18.6, ihracat ve yurt dışı operasyonlarımız yüzde 23.4 büyüdü. Orta Asya’ya açılan kapımız Kazakistan’da da satışlarımız rekor seviyede arttı. İnovasyonlarımız şirketin büyümesinde itici güçlerden biri haline geldi. 2020’nin ilk yarısında toplam Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın da katılımıyla toplam 455 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzaladık. İkinci yarıda da 1.8 milyar dolar taleple 28 ülkeden 130 yatırımcının iştirakiyle yaptığımız 650 milyon dolar tutarında ilk tahvil ihracıyla şirketimize uzun vadeli finansman sağlandı. Bu hem ülkemize hem de şirketimize olan güvenin göstergesi oldu. 2020’yi güçlü bir bilanço ve 9.4 milyar lira ciroyla kapattık. Ayrıca 183 milyon liralık yatırım yaptık. 2021’de de dijitalleşmenin verdiği güç, yeni yatırımlar ve inovasyonlarla ülkemizi kalkındıracağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.