GEBZELİ EĞİTİMCİLER KALEM BIRAKTI

GEBZE 24.11.2021 - 16:19, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZELİ EĞİTİMCİLER KALEM BIRAKTI

Gebze’de 9 Kasım’da meydana gelen kazada Mehmet Özdemir idaresindeki servis minibüsü yoldan geçen yayaya çarptıktan sonra dere yatağına uçtu. Beş kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza sonrası Emlak Konut Anadolu Lisesi Müdürü Z.A.Y. açığa alındı. Eğitimciler Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak “Günah keçisi ilan edilmekten bıktık” diye isyan etti. Basın açıklamasında konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Şahin Yaşlık eğitimci olarak hiçbir öğrenciye zarar gelmesini istemediklerini belirterek, “Canımız yanarken sorumlu olması icap eden fakat üzerlerinde zerre sorumluluk hissetmeyen sorunlu insanların okul yöneticilerini hedef alan fütursuz yaklaşımları ve mesnetsiz iftiraları acımızı daha da katlamakta yaramızı adeta dağlamaktadır” dedi. YARAMIZA TUZ BİBER OLDU Şahin Yaşlık, bu tür olumsuz durumlarda faturanın hep okul yöneticilerine kesildiğini ifade etti. Yaşlık, Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı’nın SRC belgesi olmadığı, aracın 15 yıldan eski olduğu ve okul müdürlerinin gerekli denetimi uygulamadığı açıklamasına da sert tepki gösterdi. Yaşlık, “Üzerindeki sorumluluğu atmak için yaptığı mesnetsiz, cahilane, insanların aklıyla dalga geçercesine yaptığı açıklamalar yaramıza tuz biber olmuştur” ifadelerini kullandı. Yaşlık, yaşanan kazanın baş sorumlusunun Taşçı olduğunu belirterek, “Tek gayesi kendince tabiri caizse ‘paçayı sıyırıp’ kazanın tüm sorumluluğunu okul idarecilerinin başına boca etmek olan ve cehaletinin arkasına sığınan bu oda başkanına soruyoruz: Servis Taşıma Yönetmeliği sadece okul yöneticilerini mi ilgilendirir?” diye konuştu. Eğitimciler açıklama sonrasında kendilerine yüklenen suçların haksızlık olduğunu söyleyerek kalem bırakma eylemi yaptı.

Gebze’de 9 Kasım’da meydana gelen kazada Mehmet Özdemir idaresindeki servis minibüsü yoldan geçen yayaya çarptıktan sonra dere yatağına uçtu. Beş kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza sonrası Emlak Konut Anadolu Lisesi Müdürü Z.A.Y. açığa alındı. Eğitimciler Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak “Günah keçisi ilan edilmekten bıktık” diye isyan etti. Basın açıklamasında konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Şahin Yaşlık eğitimci olarak hiçbir öğrenciye zarar gelmesini istemediklerini belirterek, “Canımız yanarken sorumlu olması icap eden fakat üzerlerinde zerre sorumluluk hissetmeyen sorunlu insanların okul yöneticilerini hedef alan fütursuz yaklaşımları ve mesnetsiz iftiraları acımızı daha da katlamakta yaramızı adeta dağlamaktadır” dedi.

YARAMIZA TUZ BİBER OLDU

Şahin Yaşlık, bu tür olumsuz durumlarda faturanın hep okul yöneticilerine kesildiğini ifade etti. Yaşlık, Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı’nın SRC belgesi olmadığı, aracın 15 yıldan eski olduğu ve okul müdürlerinin gerekli denetimi uygulamadığı açıklamasına da sert tepki gösterdi. Yaşlık, “Üzerindeki sorumluluğu atmak için yaptığı mesnetsiz, cahilane, insanların aklıyla dalga geçercesine yaptığı açıklamalar yaramıza tuz biber olmuştur” ifadelerini kullandı. Yaşlık, yaşanan kazanın baş sorumlusunun Taşçı olduğunu belirterek, “Tek gayesi kendince tabiri caizse ‘paçayı sıyırıp’ kazanın tüm sorumluluğunu okul idarecilerinin başına boca etmek olan ve cehaletinin arkasına sığınan bu oda başkanına soruyoruz: Servis Taşıma Yönetmeliği sadece okul yöneticilerini mi ilgilendirir?” diye konuştu. Eğitimciler açıklama sonrasında kendilerine yüklenen suçların haksızlık olduğunu söyleyerek kalem bırakma eylemi yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.