Gebze ve Dilovası’na yeni konutlar yapılacak

Dilovası 03.01.2021 - 11:38, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Gebze ve Dilovası’na yeni konutlar yapılacak

Çevre Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Gebze’ye 300, Dilovası2na bin 500 toplam bin 800 yeni konut yapılacak. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Gebze ve Dilovası’na, bin 800 yeni konut yapılacak. Deprem kenti Kocaeli’nin bu doğal afete hazır hale gelebilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşları elbirliğiyle çalışıyor. DİLOVASI-TAVŞANCIL REZERV YAPI ALANI PROJESİ Kamulaştırma yetkisi verilen alanda 1500 konut yapımı için plan ve proje çalışmaları TOKİ tarafından yürütülürken çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir, TOKİ ve Dilovası Belediyesi’nin sorumlu olduğu proje kapsamında 2021 ilk yarısında konut yapımına başlanması hedefleniyor. Gebze’de gecekondu önleme bölgesi statüsünde olan Kirazpınar Mevkiinde ise 300 adet sosyal konut üretilecek.    

Çevre Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Gebze’ye 300, Dilovası2na bin 500 toplam bin 800 yeni konut yapılacak.

Çevre Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Gebze ve Dilovası’na, bin 800 yeni konut yapılacak. Deprem kenti Kocaeli’nin bu doğal afete hazır hale gelebilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşları elbirliğiyle çalışıyor.

DİLOVASI-TAVŞANCIL REZERV YAPI ALANI PROJESİ

Kamulaştırma yetkisi verilen alanda 1500 konut yapımı için plan ve proje çalışmaları TOKİ tarafından yürütülürken çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir, TOKİ ve Dilovası Belediyesi’nin sorumlu olduğu proje kapsamında 2021 ilk yarısında konut yapımına başlanması hedefleniyor. Gebze’de gecekondu önleme bölgesi statüsünde olan Kirazpınar Mevkiinde ise 300 adet sosyal konut üretilecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.