GEBZE TKP’DE DAYANIŞMA KOMİTESİ KURULDU

GEBZE 28.09.2020 - 14:52, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZE TKP’DE DAYANIŞMA KOMİTESİ KURULDU

TKP 13. Kongresi’nde alınan karar doğrultusunda, Gebze Kadın Dayanışma Komitesi kuruldu.Türkiye Kominist Partisi Gebze İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıya katılan katılımcılara arasında ücretsiz ev emekçileri, işçiler, işsizler ve öğrenciler yer aldı. Toplantıda, özellikle Gebze gibi sanayi bölgelerinde, ücretlerin düşük olması ve geçim sıkıntısından kadın işçilerin sayısının birçok ile göre daha fazla olduğu konuşuldu. Bu durumun sonucu olarak da fabrikada çalışan bir kadın işçinin, bölgemizde hem evde hem sokakta hem de fabrikada sürekli mücadele ettiği vurgulandı. Pandemi dönemiyle birlikte ailelerin en çok da çocuk bakımını üstlenmek durumunda kalan annelerin, en büyük sorunlarının başında çocuklarının eğitimden yoksun olması üzerine görüşler paylaşıldı. ÇOCUKLAR DERSE GİREMİYOR Bölgede yoksulluğun yüksek olması nedeni ile evlerde bilgisayar olmaması, çocukların cep telefonlarından dersleri takip etmeye çalıştığı, birden fazla çocuğu olan ailelerde ise çocuklardan sadece bir tanesinin derse girebildiği binlerce aile olduğundan bahsedildi. İnternet kullanımının arttığı ancak ailelerin çoğunun bu ihtiyacı karşılayacak bütçesi olmadığı için derslere katılımların düşük olduğu konuşuldu. Gebze Kadın Dayanışma Komitesi, toplantıda aldıkları kararları uygulamak için iş bölümü yaptıktan ve bir takvim çıkardıktan sonra bir sonraki toplantıda kadın işçilerin fabrikada, ofiste yaşadıkları sorunları değerlendirmek üzere toplantı sonlandırıldı.  

TKP 13. Kongresi’nde alınan karar doğrultusunda, Gebze Kadın Dayanışma Komitesi kuruldu.Türkiye Kominist Partisi Gebze İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıya katılan katılımcılara arasında ücretsiz ev emekçileri, işçiler, işsizler ve öğrenciler yer aldı. Toplantıda, özellikle Gebze gibi sanayi bölgelerinde, ücretlerin düşük olması ve geçim sıkıntısından kadın işçilerin sayısının birçok ile göre daha fazla olduğu konuşuldu. Bu durumun sonucu olarak da fabrikada çalışan bir kadın işçinin, bölgemizde hem evde hem sokakta hem de fabrikada sürekli mücadele ettiği vurgulandı. Pandemi dönemiyle birlikte ailelerin en çok da çocuk bakımını üstlenmek durumunda kalan annelerin, en büyük sorunlarının başında çocuklarının eğitimden yoksun olması üzerine görüşler paylaşıldı.

ÇOCUKLAR DERSE GİREMİYOR

Bölgede yoksulluğun yüksek olması nedeni ile evlerde bilgisayar olmaması, çocukların cep telefonlarından dersleri takip etmeye çalıştığı, birden fazla çocuğu olan ailelerde ise çocuklardan sadece bir tanesinin derse girebildiği binlerce aile olduğundan bahsedildi. İnternet kullanımının arttığı ancak ailelerin çoğunun bu ihtiyacı karşılayacak bütçesi olmadığı için derslere katılımların düşük olduğu konuşuldu. Gebze Kadın Dayanışma Komitesi, toplantıda aldıkları kararları uygulamak için iş bölümü yaptıktan ve bir takvim çıkardıktan sonra bir sonraki toplantıda kadın işçilerin fabrikada, ofiste yaşadıkları sorunları değerlendirmek üzere toplantı sonlandırıldı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.