Gebze sayesinde yerli telefonlar yüzde 30 ucuzlayacak

GEBZE 14.02.2021 - 12:16, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Gebze sayesinde yerli telefonlar yüzde 30 ucuzlayacak

Teknoloji devlerinin Türkiye’de yerli üretime geçmesi ile birlikte cep telefonu fiyatları da ucuzlayacak. Türkiye’de üretim için kolları sıvayan Oppo Tuzla’da, Tecno Pendik’te, Xiaomi Avcılar’da, Vivo da Gebze’de cep telefonu üretimi yapacak. Çinli TCL Mobil’in Türkiye Müdürü Serhan Tunca, yılın ikinci çeyreğinde Çerkezköy’de üretime başlayacaklarını belirterek yüzde 25-30 maliyet avantajının tamamını son kullanıcı fiyatlarına yansıtacaklarını söyledi. Türkiye’de üretim için kolları sıvayan Oppo Tuzla’da, Tecno Pendik’te, Xiaomi Avcılar’da, Vivo da Gebze’de cep telefonu üretimi yapacağını açıklamıştı. Güney Koreli Samsung ile Çinli TCL ise bu süreçte yerel ortaklar üzerinden üretim planlıyor. Arçelik’in Çerkezköy’deki fabrikasında yılın ikinci çeyreğinde üretime hazırlanan Çinli TCL Mobil’in Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca cep telefonunda fiyatlarının en az yüzde 25-30 civarında ucuzlayacağını söyledi. CEP TELEFONUNDA YÜZDE 25-30 MALİYET AVANTAJI Türkiye’de ise iş ortağı ile ilerlediklerini dile getiren Tunca, şu bilgileri verdi: “Son kullanıcılar bizi aslında daha çok Alcatel markamız ile biliyor. TCL; Alcatel ve yanında daha önce Blackberry ve Palm gibi markaları da barındıran bir şirket. TCL, bizim şirketimizin ana ismi. TCL ailesi içerisinde çok fazla kategori var. İlk hedefimiz, burada yerli ürettiğimiz ürünleri bir an önce son kullanıcılarımız ile buluşturmak. Çerkezköy’de yılın ikinci çeyreğinde cep telefonu üretimine başlayacağız. Rakiplerimiz daha çok giriş segementinde üretim yapacak. Biz ise diğer segmentte de üretim planlıyoruz. En az üç dört modeli yerli olarak üreteceğiz. Gözetim uygulaması sebebiyle gözetim uygulamasından muaf olmayan ithal ürünlerin hepsine sabit bir vergi uygulanıyor. Dolasıyla cep telefonunda yüzde 25-30 bandında maliyet avantajı olacağını öngörüyoruz. Maliyet avantajımızın tamamını son kullanıcı fiyatlarına yansıtacağız. Kaliteyi uygun fiyata sunacağız.”

Teknoloji devlerinin Türkiye’de yerli üretime geçmesi ile birlikte cep telefonu fiyatları da ucuzlayacak. Türkiye’de üretim için kolları sıvayan Oppo Tuzla’da, Tecno Pendik’te, Xiaomi Avcılar’da, Vivo da Gebze’de cep telefonu üretimi yapacak.

Çinli TCL Mobil’in Türkiye Müdürü Serhan Tunca, yılın ikinci çeyreğinde Çerkezköy’de üretime başlayacaklarını belirterek yüzde 25-30 maliyet avantajının tamamını son kullanıcı fiyatlarına yansıtacaklarını söyledi. Türkiye’de üretim için kolları sıvayan Oppo Tuzla’da, Tecno Pendik’te, Xiaomi Avcılar’da, Vivo da Gebze’de cep telefonu üretimi yapacağını açıklamıştı. Güney Koreli Samsung ile Çinli TCL ise bu süreçte yerel ortaklar üzerinden üretim planlıyor. Arçelik’in Çerkezköy’deki fabrikasında yılın ikinci çeyreğinde üretime hazırlanan Çinli TCL Mobil’in Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca cep telefonunda fiyatlarının en az yüzde 25-30 civarında ucuzlayacağını söyledi.

CEP TELEFONUNDA YÜZDE 25-30 MALİYET AVANTAJI

Türkiye’de ise iş ortağı ile ilerlediklerini dile getiren Tunca, şu bilgileri verdi: “Son kullanıcılar bizi aslında daha çok Alcatel markamız ile biliyor. TCL; Alcatel ve yanında daha önce Blackberry ve Palm gibi markaları da barındıran bir şirket. TCL, bizim şirketimizin ana ismi. TCL ailesi içerisinde çok fazla kategori var. İlk hedefimiz, burada yerli ürettiğimiz ürünleri bir an önce son kullanıcılarımız ile buluşturmak. Çerkezköy’de yılın ikinci çeyreğinde cep telefonu üretimine başlayacağız. Rakiplerimiz daha çok giriş segementinde üretim yapacak. Biz ise diğer segmentte de üretim planlıyoruz. En az üç dört modeli yerli olarak üreteceğiz. Gözetim uygulaması sebebiyle gözetim uygulamasından muaf olmayan ithal ürünlerin hepsine sabit bir vergi uygulanıyor. Dolasıyla cep telefonunda yüzde 25-30 bandında maliyet avantajı olacağını öngörüyoruz. Maliyet avantajımızın tamamını son kullanıcı fiyatlarına yansıtacağız. Kaliteyi uygun fiyata sunacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.