GEBZE’NİN ÖZEL ÖĞRENCİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

EĞİTİM 02.09.2020 - 15:13, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZE’NİN ÖZEL ÖĞRENCİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu’nun, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Hibe Programı kapsamında Gebze Ticaret Odası ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ‘Üretimin Özel Lokomotifleri’ projesinde sertifikalar sahiplerini buldu. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA desteğiyle hayata geçirilen ‘Üretimin Özel Lokomotifleri’ projesi kapsamında Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu’na kazandırılan ve özel öğrencilerin oyuncak ve eğitici materyaller üretebileceği CNC atölyesi açılmıştı. Atölyede çalışmaların tamamlanması ile kapanış toplantısı ve özel gereksinimli öğrencilere sertifika töreni yapıldı. 546 SAATLİK EĞİTİM PROGRAMI Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu Proje Koordinatörü ve Okul Müdürü Şahin Kosanoğlu proje hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu ve MARKA arasında, Eylül 2019 da imzalanan protokolle birlikte, ülkede tek olma niteliği taşıyan ‘Üretimin Özel Lokomotifleri’ projemiz başlamıştı. Atölyelerimizin ekipmanlarını yeniledik ve fiziki altyapısını güçlendirdik. Öğrencilerimiz için CNC kullanımı ve iş güvenliği konularına yönelik, 180 saati teorik, 366 saati ise uygulamaya dönük 546 saatlik eğitim programı oluşturduk. KE EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ Öğrencilerimiz eğitim programında ilerleyerek mesleki yeterliliklerini geliştirmektedirler. Proje ortağımız Gebze Ticaret Odası ve proje iştirakçilerimiz Solhan Gıda Mobilya, Yıldızpan Orman Ürünleri ve Osman Yıldız Orman Ürünleri firmalarının destekleriyle öğrencilerimizin istihdamı ve korumalı işyeri modeline uygun meslek edindirme çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Atölyemizde üretmeyi planladığımız, tasarımları da kendimize ait olan oyuncaklar ve eğitici ahşap materyallerle, okullarımızın ve özel eğitim alanının materyal gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de artık malzemelerin kullanımı ve geri dönüşümü ile ülke ekonomimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz. ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ 2019- 2020 yılı içerisinde uygulamış olduğumuz projemizi Covid-19 tedbirleri kapsamında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak bugün ‘Sertifika Töreni’ ve ‘Kapanış Toplantısını’ yaptık. Hedeflemiş olduğumuz eğitim programını tamamlayarak özel gereksinimli öğrencilerimize ‘CNC Operatörlüğü Kursu’ sertifikalarını verdik. Nihai amacımız, ülkemizin 2023 vizyon hedeflerine ulaşmak için nitelikli özel gereksinimli bireyler yetiştirdik ve onların da üretimin bir parçası olmalarını sağladık. Projemizin sürdürülebilirdiği için nitelikli özel gereksinimli öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz.”

Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu’nun, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Hibe Programı kapsamında Gebze Ticaret Odası ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ‘Üretimin Özel Lokomotifleri’ projesinde sertifikalar sahiplerini buldu.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA desteğiyle hayata geçirilen ‘Üretimin Özel Lokomotifleri’ projesi kapsamında Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu’na kazandırılan ve özel öğrencilerin oyuncak ve eğitici materyaller üretebileceği CNC atölyesi açılmıştı. Atölyede çalışmaların tamamlanması ile kapanış toplantısı ve özel gereksinimli öğrencilere sertifika töreni yapıldı.

546 SAATLİK EĞİTİM PROGRAMI

Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu Proje Koordinatörü ve Okul Müdürü Şahin Kosanoğlu proje hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gebze Özel Eğitim Meslek Okulu ve MARKA arasında, Eylül 2019 da imzalanan protokolle birlikte, ülkede tek olma niteliği taşıyan ‘Üretimin Özel Lokomotifleri’ projemiz başlamıştı. Atölyelerimizin ekipmanlarını yeniledik ve fiziki altyapısını güçlendirdik. Öğrencilerimiz için CNC kullanımı ve iş güvenliği konularına yönelik, 180 saati teorik, 366 saati ise uygulamaya dönük 546 saatlik eğitim programı oluşturduk.

KE EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ

Öğrencilerimiz eğitim programında ilerleyerek mesleki yeterliliklerini geliştirmektedirler. Proje ortağımız Gebze Ticaret Odası ve proje iştirakçilerimiz Solhan Gıda Mobilya, Yıldızpan Orman Ürünleri ve Osman Yıldız Orman Ürünleri firmalarının destekleriyle öğrencilerimizin istihdamı ve korumalı işyeri modeline uygun meslek edindirme çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Atölyemizde üretmeyi planladığımız, tasarımları da kendimize ait olan oyuncaklar ve eğitici ahşap materyallerle, okullarımızın ve özel eğitim alanının materyal gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de artık malzemelerin kullanımı ve geri dönüşümü ile ülke ekonomimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

2019- 2020 yılı içerisinde uygulamış olduğumuz projemizi Covid-19 tedbirleri kapsamında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak bugün ‘Sertifika Töreni’ ve ‘Kapanış Toplantısını’ yaptık. Hedeflemiş olduğumuz eğitim programını tamamlayarak özel gereksinimli öğrencilerimize ‘CNC Operatörlüğü Kursu’ sertifikalarını verdik. Nihai amacımız, ülkemizin 2023 vizyon hedeflerine ulaşmak için nitelikli özel gereksinimli bireyler yetiştirdik ve onların da üretimin bir parçası olmalarını sağladık. Projemizin sürdürülebilirdiği için nitelikli özel gereksinimli öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.