Gebze’nin kütüphanesi atıl mı kalacak?

GEBZE 24.02.2021 - 10:02, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Gebze’nin kütüphanesi atıl mı kalacak?

Gebze Sultan Orhan Mahallesi’nde seneler önce yapımı kararlaştırılan ve 1103 sokakta hizmet verileceği açıklanan Gebze Halk Kütüphanesi ile ilgili herhangi bir gelişme halâ yok. Sultan Orhan Mahallesi’nde daha önce FETÖ terör örgütüne ait olan ve Gebze Kaymakam Mustafa Güler’in girişimleri sonucunda 19 Şubat 2018’de eski FEM Dershanesi binası Kütüphane olarak Kaymakamlığa tahsis edilmişti.  Kocaeli Valiliğince ihalesi de yapılan binada çalışmalar resmen başlamasına rağmen bir türlü ilerleme kaydedilemedi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler tarafından Nisan ayı 2019 yılında ilk incelemesi yapılan ve 9 ay içerisinde tamamlanacağı sözü verilen kütüphane ile ilgili Kaymakam Güler birçok kez ziyaret etmiş ve kütüphanenin hizmete açılacağını söylemişti. Ancak gelin görün ki geçen 2 yılın ardından kütüphane ile ilgili bir gelişme yaşanmadı. KÜTÜPHANELER HAFTASINA YETİŞECEK Mİ? Mart ayının son haftasında kutlanacak olan Kütüphaneler Haftası öncesinde yıllardır yılan hikayesine dönen Gebze İlçe Halk Kütüphanesi konusunda belirsizlik sürerken mevcut kütüphane apartman katının altında hizmet vermeye devam ediyor. Yılan hikayesine dönen Gebze İlçe Halk Kütüphanesi konusunda belirsizlikler sürerken yaklaşan kütüphaneler haftası öncesi de hizmete yetiştirilip yetiştirilemeyeceği merak konusu oldu. Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Gebzeli bir vatandaş “Senelerdir kütüphanemiz olacak, ama görünen o ki bu yapıyla ilgili bir gelişme yok, seneler süren belirsizlik aynen devam ediyor, bu yapı böylece kaldı.” Gebzeli başka bir vatandaş ise, “Burayla ilgili problem nedir, senelerdir kütüphane olmasını bekliyoruz ama çalışmalarda ilerleme yok” ifadelerini kullandılar. SENELERDİR AYNI GÖRÜNTÜ Gelecek ayın kütüphaneler haftası olduğunu kaydeden Gebzeliler, “Gebze ismine yakışır bir kütüphane yapılmadı. Kocaeli Büyükşehir çok sonradan çalışmasına rağmen kent meydanına kütüphane yaptı, biteli iki sene oldu. Ancak Sultan Orhan Mahallesindeki ilçe halk kütüphanesinin yapımı bitmediği gibi herhangi bir ilerleme de yok. Gebze’nin göbeğinde böylece boş bekleyen bu yapı, akşam saatlerinde her türlü tehlikeye müsait durumda yer alıyor. Gebzeliler olarak burayla ilgili olarak bir açıklama ya da bir gelişme bekliyoruz” ifadesini kullandılar.

Gebze Sultan Orhan Mahallesi’nde seneler önce yapımı kararlaştırılan ve 1103 sokakta hizmet verileceği açıklanan Gebze Halk Kütüphanesi ile ilgili herhangi bir gelişme halâ yok.

Sultan Orhan Mahallesi’nde daha önce FETÖ terör örgütüne ait olan ve Gebze Kaymakam Mustafa Güler’in girişimleri sonucunda 19 Şubat 2018’de eski FEM Dershanesi binası Kütüphane olarak Kaymakamlığa tahsis edilmişti.  Kocaeli Valiliğince ihalesi de yapılan binada çalışmalar resmen başlamasına rağmen bir türlü ilerleme kaydedilemedi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler tarafından Nisan ayı 2019 yılında ilk incelemesi yapılan ve 9 ay içerisinde tamamlanacağı sözü verilen kütüphane ile ilgili Kaymakam Güler birçok kez ziyaret etmiş ve kütüphanenin hizmete açılacağını söylemişti. Ancak gelin görün ki geçen 2 yılın ardından kütüphane ile ilgili bir gelişme yaşanmadı.

KÜTÜPHANELER HAFTASINA YETİŞECEK Mİ?

Mart ayının son haftasında kutlanacak olan Kütüphaneler Haftası öncesinde yıllardır yılan hikayesine dönen Gebze İlçe Halk Kütüphanesi konusunda belirsizlik sürerken mevcut kütüphane apartman katının altında hizmet vermeye devam ediyor. Yılan hikayesine dönen Gebze İlçe Halk Kütüphanesi konusunda belirsizlikler sürerken yaklaşan kütüphaneler haftası öncesi de hizmete yetiştirilip yetiştirilemeyeceği merak konusu oldu. Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Gebzeli bir vatandaş “Senelerdir kütüphanemiz olacak, ama görünen o ki bu yapıyla ilgili bir gelişme yok, seneler süren belirsizlik aynen devam ediyor, bu yapı böylece kaldı.” Gebzeli başka bir vatandaş ise, “Burayla ilgili problem nedir, senelerdir kütüphane olmasını bekliyoruz ama çalışmalarda ilerleme yok” ifadelerini kullandılar.

SENELERDİR AYNI GÖRÜNTÜ

Gelecek ayın kütüphaneler haftası olduğunu kaydeden Gebzeliler, “Gebze ismine yakışır bir kütüphane yapılmadı. Kocaeli Büyükşehir çok sonradan çalışmasına rağmen kent meydanına kütüphane yaptı, biteli iki sene oldu. Ancak Sultan Orhan Mahallesindeki ilçe halk kütüphanesinin yapımı bitmediği gibi herhangi bir ilerleme de yok. Gebze’nin göbeğinde böylece boş bekleyen bu yapı, akşam saatlerinde her türlü tehlikeye müsait durumda yer alıyor. Gebzeliler olarak burayla ilgili olarak bir açıklama ya da bir gelişme bekliyoruz” ifadesini kullandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.