GEBZE’DEN YERLİ VE MİLLİ BİR ÜRÜN DAHA

GEBZE 01.12.2021 - 16:25, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZE’DEN YERLİ VE MİLLİ BİR ÜRÜN DAHA

GEBZE’DEN YERLİ VE MİLLİ BİR ÜRÜN DAHA
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve MFA Maske İş Güvenliği Medikal A.Ş arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında ‘Oksijenli Ferdi Kurtarıcının Geliştirilmesi’ Projesi Lisans Sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında acil kaçış esnasında gerekli olan oksijeni sağlayacak olan ferdi kurtarıcı yerli ve milli imkanlarla geliştirilecek. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine; TÜBİTAK MAM Başkanı V. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil,  MFA Genel Müdürü Fatih Furtun, MFA Üretim Müdürü Zeynep Çakır Soylu, MFA Medikal Firması İş Geliştirme Mühendisi Cansın Piyan, Kimyager Soner Ataman, MFA Solunum Koruyucu Ekipmanlar Genel Koordinatörü Murat Uzun, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Dr. Osman Okur, Kimyasal Teknoloji Enstitü (KTE) Müdür Yardımcısı V. Doç. Dr. Şerife Sarıoğlan, KTE Koordinatörü Dr. Elif Ünveren, Başuzman Araştırmacı Dr. Caner Yürüdü, Uzman Araştırmacı Dr. Nesrin Karademir, TÜBİTAK MAM Teknoloji ve İş Geliştirme Müdürlüğü Koorinatörü Dr. Ebru Kızılay Altınel ve Uzman Namık Serkan Taşkıran katılım sağladı.     ACİL KAŞIŞ ESNASINDA GEREKLİ OKSİJENİ SAĞLIYOR ‘Oksijenli Ferdi Kurtarıcının Geliştirilmesi’ projesinde, ortam havasında zehirli gazların bulunduğu ve/veya oksijen miktarının yeterli olmadığı durumlarda, acil kaçış sırasında kullanıcıya yeterli soluma havasının sağlanması için ergonomik, taşınabilir ve modern ferdi kurtarıcıların geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu ürünlerin yerli ve milli olarak üretilmesi için sektör lideri MFA Maske ile iş birliğine gidilerek, Türkiye’nin bu yöndeki ihtiyaç açığını kapatmak bu projenin temelini oluşturuyor.     YERLİ VE MİLLİ ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİLDİ Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan TÜBİTAK MAM Başkanı V. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “2012 yılından bu yana hava tazeleme ve yaşam destek sistemleri üzerine çalışan TÜBİTAK MAM, ülkemizde yaşanan Soma faciasından sonra, acil durum kaçış maskeleri ve oksijenlı ferdi kurtarıcıların yerli imkanlarla üretilmesi için gerekli Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilmesini kendine görev edinmiştir. Bu motivasyonla başlatılan oksijen üretici kimyasalların üretimine yönelik AR-GE çalışmaları başarıyla sonuçlanmıştır. Akabinde oksijenli ferdi kurtarıcıların geliştirilmesi çalışmalarına, sektöründe öncü ve tamamen yerli ürünler ortaya koyan MFA firması ile birlikte başlanmaktadır” dedi.
GEBZE’DEN YERLİ VE MİLLİ BİR ÜRÜN DAHA

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve MFA Maske İş Güvenliği Medikal A.Ş arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında ‘Oksijenli Ferdi Kurtarıcının Geliştirilmesi’ Projesi Lisans Sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında acil kaçış esnasında gerekli olan oksijeni sağlayacak olan ferdi kurtarıcı yerli ve milli imkanlarla geliştirilecek.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine; TÜBİTAK MAM Başkanı V. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil,  MFA Genel Müdürü Fatih Furtun, MFA Üretim Müdürü Zeynep Çakır Soylu, MFA Medikal Firması İş Geliştirme Mühendisi Cansın Piyan, Kimyager Soner Ataman, MFA Solunum Koruyucu Ekipmanlar Genel Koordinatörü Murat Uzun, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Dr. Osman Okur, Kimyasal Teknoloji Enstitü (KTE) Müdür Yardımcısı V. Doç. Dr. Şerife Sarıoğlan, KTE Koordinatörü Dr. Elif Ünveren, Başuzman Araştırmacı Dr. Caner Yürüdü, Uzman Araştırmacı Dr. Nesrin Karademir, TÜBİTAK MAM Teknoloji ve İş Geliştirme Müdürlüğü Koorinatörü Dr. Ebru Kızılay Altınel ve Uzman Namık Serkan Taşkıran katılım sağladı.

 

 

ACİL KAŞIŞ ESNASINDA GEREKLİ OKSİJENİ SAĞLIYOR

‘Oksijenli Ferdi Kurtarıcının Geliştirilmesi’ projesinde, ortam havasında zehirli gazların bulunduğu ve/veya oksijen miktarının yeterli olmadığı durumlarda, acil kaçış sırasında kullanıcıya yeterli soluma havasının sağlanması için ergonomik, taşınabilir ve modern ferdi kurtarıcıların geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu ürünlerin yerli ve milli olarak üretilmesi için sektör lideri MFA Maske ile iş birliğine gidilerek, Türkiye’nin bu yöndeki ihtiyaç açığını kapatmak bu projenin temelini oluşturuyor.

 

 

YERLİ VE MİLLİ ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİLDİ

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan TÜBİTAK MAM Başkanı V. Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “2012 yılından bu yana hava tazeleme ve yaşam destek sistemleri üzerine çalışan TÜBİTAK MAM, ülkemizde yaşanan Soma faciasından sonra, acil durum kaçış maskeleri ve oksijenlı ferdi kurtarıcıların yerli imkanlarla üretilmesi için gerekli Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilmesini kendine görev edinmiştir. Bu motivasyonla başlatılan oksijen üretici kimyasalların üretimine yönelik AR-GE çalışmaları başarıyla sonuçlanmıştır. Akabinde oksijenli ferdi kurtarıcıların geliştirilmesi çalışmalarına, sektöründe öncü ve tamamen yerli ürünler ortaya koyan MFA firması ile birlikte başlanmaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.