Gebze’de tiyatrodan para kazanılmaz

KÜLTÜR-SANAT 28.11.2020 - 12:50, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Gebze’de tiyatrodan para kazanılmaz

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden birisi kültür ve sanat etkinlikleri. Uzun süre kapalı kalan sahneler kısa süre önce açılsa da bir kez daha kapanmak zorunda kaldı. Bizler de salgın döneminde tiyatroların durumunu Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür’e sorduk. Salgın günlerinde tiyatroların durumunu kentimizin köklü tiyatro gruplarından birisi olan Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür’le konuştuk. Kendilerinin başka meslekler yaptıkları için kayıplarının maddi değil manevi olduğunu kaydeden Gür, “Bizlerin, para kazandığı işi, tiyatro harici olduğundan, sadece,  manevi olarak etkileniyoruz. Günümüz Türkiye'sinde, sizlerin daha iyi bildiği gibi, herhangi bir kuruma, siyasi partiye ve yerel yönetimlere bağlı kalmaksızın, tiyatro emekçilerinin, bu işten geçimini sağlamaları, çok zor” şeklinde konuşarak durumu özetledi. GEBZE’DE DEĞİL İZMİR’DE PARA KAZANDIK “Bu dönemde sadece tiyatrodan geçinmek mümkün değil” diyen Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür, “Hele ki, bu dönemde imkânsız. Gebze'de, gişe açarak kâr sağlamak imkânsız. Ama, İzmir'de bu durum çok daha kolay. Ekip olarak, bu sene, İzmir'e, hiçbir kurumdan destek almadan, yerel bir tiyatroda sahne aldık. Tanınmamış olmamıza rağmen, tüm koltuklar doldu. Cebimize para da kaldı. Üstelik tüm masrafları cebimizden karşılamamıza rağmen. Burada, İzmir seyircisi ayrı bir alkışı ve övgüyü hak ediyor” diyerek Gebze’deki durumu özetlemiş oldu.

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden birisi kültür ve sanat etkinlikleri. Uzun süre kapalı kalan sahneler kısa süre önce açılsa da bir kez daha kapanmak zorunda kaldı. Bizler de salgın döneminde tiyatroların durumunu Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür’e sorduk.

Salgın günlerinde tiyatroların durumunu kentimizin köklü tiyatro gruplarından birisi olan Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür’le konuştuk. Kendilerinin başka meslekler yaptıkları için kayıplarının maddi değil manevi olduğunu kaydeden Gür, “Bizlerin, para kazandığı işi, tiyatro harici olduğundan, sadece,  manevi olarak etkileniyoruz. Günümüz Türkiye'sinde, sizlerin daha iyi bildiği gibi, herhangi bir kuruma, siyasi partiye ve yerel yönetimlere bağlı kalmaksızın, tiyatro emekçilerinin, bu işten geçimini sağlamaları, çok zor” şeklinde konuşarak durumu özetledi.

GEBZE’DE DEĞİL İZMİR’DE PARA KAZANDIK

“Bu dönemde sadece tiyatrodan geçinmek mümkün değil” diyen Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür, “Hele ki, bu dönemde imkânsız. Gebze'de, gişe açarak kâr sağlamak imkânsız. Ama, İzmir'de bu durum çok daha kolay. Ekip olarak, bu sene, İzmir'e, hiçbir kurumdan destek almadan, yerel bir tiyatroda sahne aldık. Tanınmamış olmamıza rağmen, tüm koltuklar doldu. Cebimize para da kaldı. Üstelik tüm masrafları cebimizden karşılamamıza rağmen. Burada, İzmir seyircisi ayrı bir alkışı ve övgüyü hak ediyor” diyerek Gebze’deki durumu özetlemiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.