GEBZE’DE GELİŞTİRİLEN SİSTEM İLE KORONA VİRÜSE ‘DUR’ DENECEK!

GEBZE 09.09.2020 - 17:56, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZE’DE GELİŞTİRİLEN SİSTEM İLE KORONA VİRÜSE ‘DUR’ DENECEK!

Gebze Bilişim Vadisi’nde Türk mühendislerinin geliştirdiği temassız asansör ses komutları ile çalışacak asansör ile korona virüs korkusuna ‘dur’ denecek Bilişim Vadisi’nde ArGe çalışmaları yapan bir yazılım şirketi bünyesinde bulunan Türk mühendisler, korona virüsün yayılmasını önlemek amacı ile ses komutları ile çalışan asansör sistemi geliştirdi. 4 ayda geliştirilen sistemle vatandaşlar, asansörleri tuşlar ile temas etmeden kullanabilecek. Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde yazılım alanında ArGe çalışmalarını yürüten bir yazılım firması geliştirdiği sistemle asansörlerde korona virüsün yayılmasını en aza indirecek. Korona virüs sürecinde virüsün yayılmasını önlemek amacı ile çalışmalar yapan firma bünyesindeki Türk mühendisleri, her gün binlerce insanların kullandığı asansörlerde tuşlarla teması önlemek amacı ile bir yazılım geliştirmeye başladı. ENGELLİLER İÇİN DE BÜYÜK KOLAYLIK 4 ay boyunca gelişen mühendisler, gece gündüz çalışarak Türkçe, İngilizce ve Arapça komutlarla çalışan ve vatandaşların sadece gitmek istediği katı söyleyerek kullanabilecekleri asansör sistemi geliştirdi. Geliştirilen sistemle vatandaşlar asansörün girişinde bulunan sensöre elini yaklaştırarak kapının açılmasını sağlıyor. Daha sonra asansöre binen vatandaşlar, gitmek istediği katın numarasını söyleyerek hiçbir tuşla temas etmek zorunda kalmıyor. Geliştirilen sistem engelliler için de büyük kolaylık sağlıyor.    

Gebze Bilişim Vadisi’nde Türk mühendislerinin geliştirdiği temassız asansör ses komutları ile çalışacak asansör ile korona virüs korkusuna ‘dur’ denecek

Bilişim Vadisi’nde ArGe çalışmaları yapan bir yazılım şirketi bünyesinde bulunan Türk mühendisler, korona virüsün yayılmasını önlemek amacı ile ses komutları ile çalışan asansör sistemi geliştirdi. 4 ayda geliştirilen sistemle vatandaşlar, asansörleri tuşlar ile temas etmeden kullanabilecek. Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde yazılım alanında ArGe çalışmalarını yürüten bir yazılım firması geliştirdiği sistemle asansörlerde korona virüsün yayılmasını en aza indirecek. Korona virüs sürecinde virüsün yayılmasını önlemek amacı ile çalışmalar yapan firma bünyesindeki Türk mühendisleri, her gün binlerce insanların kullandığı asansörlerde tuşlarla teması önlemek amacı ile bir yazılım geliştirmeye başladı.

ENGELLİLER İÇİN DE BÜYÜK KOLAYLIK

4 ay boyunca gelişen mühendisler, gece gündüz çalışarak Türkçe, İngilizce ve Arapça komutlarla çalışan ve vatandaşların sadece gitmek istediği katı söyleyerek kullanabilecekleri asansör sistemi geliştirdi. Geliştirilen sistemle vatandaşlar asansörün girişinde bulunan sensöre elini yaklaştırarak kapının açılmasını sağlıyor. Daha sonra asansöre binen vatandaşlar, gitmek istediği katın numarasını söyleyerek hiçbir tuşla temas etmek zorunda kalmıyor. Geliştirilen sistem engelliler için de büyük kolaylık sağlıyor.


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.