Gebze-Darıca metrosuna yasal işlem!

GEBZE 22.02.2021 - 15:04, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Gebze-Darıca metrosuna yasal işlem!

Gebze-Darıca metrosu çalışmalarında, sabahın erken saatlerinde gürültü kirliliği oluşturan firmaya yasal uyarı ve işlem yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce temeli atılan ve İstanbul metrosuna entegre olması planlanan Gebze-Darıca metro hattı projesinin söz verilen tarihe yetiştirilmesi için gece geç saatlerde yapılan çalışmalar vatandaşı canından bezdirdi. Gün ışımadan başlayan çalışmalara sosyal medya hesaplarından tepki gösteren Gebzeliler sabah 05.16’da metro çalışmaları sebebiyle uyuyamadıklarını dile getirdi. Gürültü kirliliği şikayetlerinin giderek artması ile Gebze Belediye Başkanlığınca yapılan inceleme neticesinde ilgili firmaya yasal uyarı yapıldı ve yasal işlem yapıldı. YASAL İŞLEM YAPILDI Kocaeli Valiliği konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Gebze Belediye Başkanlığınca yapılan inceleme neticesinde; ilçede yapımı devam etmekte olan metro çalışmalarından kaynaklı gürültüye ilişkin yapılan ölçümler doğrultusunda, ilgili firmaya yasal uyarı yapıldığı, konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bilgi verildiği, ayrıca metro çalışmalarından kaynaklı oluşan kirliliğe ilişkin gelen yoğun şikayetlere istinaden ilgili firma hakkında yasal işlem yapıldığı bildirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Gebze-Darıca metrosu çalışmalarında, sabahın erken saatlerinde gürültü kirliliği oluşturan firmaya yasal uyarı ve işlem yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce temeli atılan ve İstanbul metrosuna entegre olması planlanan Gebze-Darıca metro hattı projesinin söz verilen tarihe yetiştirilmesi için gece geç saatlerde yapılan çalışmalar vatandaşı canından bezdirdi. Gün ışımadan başlayan çalışmalara sosyal medya hesaplarından tepki gösteren Gebzeliler sabah 05.16’da metro çalışmaları sebebiyle uyuyamadıklarını dile getirdi. Gürültü kirliliği şikayetlerinin giderek artması ile Gebze Belediye Başkanlığınca yapılan inceleme neticesinde ilgili firmaya yasal uyarı yapıldı ve yasal işlem yapıldı.

YASAL İŞLEM YAPILDI

Kocaeli Valiliği konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Gebze Belediye Başkanlığınca yapılan inceleme neticesinde; ilçede yapımı devam etmekte olan metro çalışmalarından kaynaklı gürültüye ilişkin yapılan ölçümler doğrultusunda, ilgili firmaya yasal uyarı yapıldığı, konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bilgi verildiği, ayrıca metro çalışmalarından kaynaklı oluşan kirliliğe ilişkin gelen yoğun şikayetlere istinaden ilgili firma hakkında yasal işlem yapıldığı bildirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.