GEBZE-DARICA METROSU PARÇA PARÇA AÇILACAK

GEBZE 18.11.2021 - 14:15, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZE-DARICA METROSU PARÇA PARÇA AÇILACAK

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI TARİH VERDİ
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gebze-Darıca Metrosunun TCDD Gar – Gebze OSB arasını Aralık 2022’de; Darıca Sahil – TCDD Gar arasını ise Eylül 2023’te hizmete açılacağını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yaptı. Bakan Karaismailoğlu gerçekleştirdiği sunumda Gebze-Darıca metrosuna ilişkin bilgiler verdi. Bakan Karaismailoğlu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli Gebze Sahil-Darıca OSB metrosu 15,4 kilometre uzunluğunda. TCDD Gar – Gebze OSB arasını Aralık 2022’de; Darıca Sahil – TCDD Gar arasını ise Eylül 2023’te hizmete açacağız. Kocaeli’nde doğu-batı yönünde şehri baştan sona kat eden, Şehir Hastanesi’ni kent merkezine bağlayacak bir tramvay hattı inşa ediyoruz. Proje ile birlikte mevcut tramvay hattına günlük 39 bin ilave yolcu geleceğini öngörüyoruz.”
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI TARİH VERDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gebze-Darıca Metrosunun TCDD Gar – Gebze OSB arasını Aralık 2022’de; Darıca Sahil – TCDD Gar arasını ise Eylül 2023’te hizmete açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yaptı. Bakan Karaismailoğlu gerçekleştirdiği sunumda Gebze-Darıca metrosuna ilişkin bilgiler verdi. Bakan Karaismailoğlu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli Gebze Sahil-Darıca OSB metrosu 15,4 kilometre uzunluğunda. TCDD Gar – Gebze OSB arasını Aralık 2022’de; Darıca Sahil – TCDD Gar arasını ise Eylül 2023’te hizmete açacağız. Kocaeli’nde doğu-batı yönünde şehri baştan sona kat eden, Şehir Hastanesi’ni kent merkezine bağlayacak bir tramvay hattı inşa ediyoruz. Proje ile birlikte mevcut tramvay hattına günlük 39 bin ilave yolcu geleceğini öngörüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.