GEBZE BÖLGESİ’NE YENİ NESİL KÜTÜPHANELER KAZANDIRILACAK!

GEBZE 03.12.2021 - 09:42, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZE BÖLGESİ’NE YENİ NESİL KÜTÜPHANELER KAZANDIRILACAK!

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 4 ilçeye kazandırılacak yeni nesil kütüphaneler için startı verdi. İhalesi tamamlanan Çayırova dışında diğer ilçelerde YİKOP tarafından tanzim ihaleleri yapılarak önümüzdeki yıl 6 yeni kütüphane Kocaeli’ye kazandırılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığını (Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünü) temsilen Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2021 yılında içinde ihtiyaç duyulan ilçelerde yeni nesil kütüphanelerin kazandırılacağının müjdesini vermişti. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Çayırova, Dilovası, Kartepe ve Körfez ilçelerinde çalışmalara başlamış ve belediyelerle iş birliği yaparak yeni kütüphanelerin yerlerini tespit etmişti. 2022’DE KAVUŞULACAK Yapılan görüşmeler sonucunda ilk olarak Çayırova Belediyesi’ne ait Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde bulunan İlçe Halk Kütüphanesi alanının genişletilmesi, uygun görülen alanlar ile Akse Mahallesi’nde bulunan park alanı ve binanın kütüphane olarak açılmasına karar verilmişti. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz ay ihalesi yapılarak çalışmalarına başlandı. Öte yandan Dilovası Belediye Başkanlığıyla yapılan protokol sonrası mülkiyeti Belediyeye ait 3 ayrı mahalledeki yerin, YİKOP tarafından 23 Aralık tarihinde ihalesi gerçekleştirilecek. Böylece, Kocaeli yeni nesil kütüphanelerine önümüzdeki 2022 yılının ilk altı ayında kavuşacak.

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 4 ilçeye kazandırılacak yeni nesil kütüphaneler için startı verdi. İhalesi tamamlanan Çayırova dışında diğer ilçelerde YİKOP tarafından tanzim ihaleleri yapılarak önümüzdeki yıl 6 yeni kütüphane Kocaeli’ye kazandırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığını (Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünü) temsilen Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2021 yılında içinde ihtiyaç duyulan ilçelerde yeni nesil kütüphanelerin kazandırılacağının müjdesini vermişti. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Çayırova, Dilovası, Kartepe ve Körfez ilçelerinde çalışmalara başlamış ve belediyelerle iş birliği yaparak yeni kütüphanelerin yerlerini tespit etmişti.

2022’DE KAVUŞULACAK

Yapılan görüşmeler sonucunda ilk olarak Çayırova Belediyesi’ne ait Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde bulunan İlçe Halk Kütüphanesi alanının genişletilmesi, uygun görülen alanlar ile Akse Mahallesi’nde bulunan park alanı ve binanın kütüphane olarak açılmasına karar verilmişti. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz ay ihalesi yapılarak çalışmalarına başlandı. Öte yandan Dilovası Belediye Başkanlığıyla yapılan protokol sonrası mülkiyeti Belediyeye ait 3 ayrı mahalledeki yerin, YİKOP tarafından 23 Aralık tarihinde ihalesi gerçekleştirilecek. Böylece, Kocaeli yeni nesil kütüphanelerine önümüzdeki 2022 yılının ilk altı ayında kavuşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.