Faruk Yalçın Zoo ailesi genişliyor

Darıca 17.03.2021 - 13:37, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Faruk Yalçın Zoo ailesi genişliyor

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda bulunan Kaya Kartalı kuluçkaya yattı. Kaya Kartalı’nın kuluçka dönemi ile ilgili bilgilendirmede bulunan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yetkilileri bir acıkma yaptı. Yetkililerden yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; “Parkımızda bulunan kartal çifti üreme dönemine gelmesiyle birlikte yakından takip edilmeye başlandı. Mart ayının başından itibaren üreme durumlarını kontrol eden Hayvan yönetim ekibimiz dişi kartalın yumurtladığını ve kuluçkaya yattığını tespit etti. Tek eşli olduğu bilinen Kartallar Mart ile Ağustos ayları arasında üreme dönemlerine girerler. Bu dönemde 1 ile 4 yumurta için kuluçkada yatarlar. Kuluçka süresi 35-45 gün arasında devam edebilir. ZİYARETE KAPATILDI Bu süreçte kartalların ve kuluçka sürecinin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi amacıyla parkımızın kartal ve kelaynak barınaklarının olduğu bölüm ziyarete geçici olarak kapatılmıştır. Parkımızda bulunan tüm hayvanların özellikle üreme dönemlerini en doğru ve sağlıklı şekilde yaşamalarını sağlamaya azami hassasiyet ve gayret gösteriyoruz. Sizlerin de bu bölgeye yakın alanlarda hassasiyet göstermenizi rica ederiz.”

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda bulunan Kaya Kartalı kuluçkaya yattı.

Kaya Kartalı’nın kuluçka dönemi ile ilgili bilgilendirmede bulunan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yetkilileri bir acıkma yaptı. Yetkililerden yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; “Parkımızda bulunan kartal çifti üreme dönemine gelmesiyle birlikte yakından takip edilmeye başlandı. Mart ayının başından itibaren üreme durumlarını kontrol eden Hayvan yönetim ekibimiz dişi kartalın yumurtladığını ve kuluçkaya yattığını tespit etti. Tek eşli olduğu bilinen Kartallar Mart ile Ağustos ayları arasında üreme dönemlerine girerler. Bu dönemde 1 ile 4 yumurta için kuluçkada yatarlar. Kuluçka süresi 35-45 gün arasında devam edebilir.

ZİYARETE KAPATILDI

Bu süreçte kartalların ve kuluçka sürecinin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi amacıyla parkımızın kartal ve kelaynak barınaklarının olduğu bölüm ziyarete geçici olarak kapatılmıştır. Parkımızda bulunan tüm hayvanların özellikle üreme dönemlerini en doğru ve sağlıklı şekilde yaşamalarını sağlamaya azami hassasiyet ve gayret gösteriyoruz. Sizlerin de bu bölgeye yakın alanlarda hassasiyet göstermenizi rica ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.