FARABİ’DE BEBEK KAÇIRILDI, SAĞLIKÇIYA ŞİDDET UYGULANDI!

Darıca 02.12.2021 - 11:08, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

FARABİ’DE BEBEK KAÇIRILDI, SAĞLIKÇIYA ŞİDDET UYGULANDI!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, bebek ve çocuk kaçırmalarına dikkat çekmek (pembe kod), sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak (beyaz kod) amacıyla tatbikat düzenlendi. Tatbikat senaryosu gereğince, çocuk servisinden kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından; bir bebek hasta hastanede tedavi gördüğü sırada annesinin odasından çıkması üzerine kaçırıldı. Annenin, çocuğunun kaçırıldığını fark etmesi üzerine hastanede pembe kod alarmı verildi ve tüm giriş çıkışlar durduruldu. Kaçırılan bebek, hastanenin güvenlik görevlilerince bulunarak anneye teslim edildi. Şüpheli ise polis tarafından gözaltına alındı. SAĞLIK PERSONELİNE ŞİDDET TATBİKATI Tatbikatın ikinci aşamasında hastanenin aşı odasında sırasını beklemek istemeyen bir vatandaş tarafından sağlık çalışmalarına saldırıda bulunuldu. Olay üzerine derhal ilgili kod verilerek görevli personeller olay yerine ulaşarak müdahalede bulundular. Tatbikatlara ilişkin hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada “ Kod uygulamalarını değerlendirmek, işleyişi daha iyi hale getirmek, eksiklerimizi tespit etmek amacıyla bu tatbikatlarımız yapılmaktadır. Hastanemizin böyle durumlara karşı hazır olduğunu da tekrar görmüş olduk. Bu tür tatbikatlarımızı her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bu tatbikatları başarılı şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımızı tebrik ederiz” ifadelerine yer verildi.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, bebek ve çocuk kaçırmalarına dikkat çekmek (pembe kod), sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak (beyaz kod) amacıyla tatbikat düzenlendi.

Tatbikat senaryosu gereğince, çocuk servisinden kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından; bir bebek hasta hastanede tedavi gördüğü sırada annesinin odasından çıkması üzerine kaçırıldı. Annenin, çocuğunun kaçırıldığını fark etmesi üzerine hastanede pembe kod alarmı verildi ve tüm giriş çıkışlar durduruldu. Kaçırılan bebek, hastanenin güvenlik görevlilerince bulunarak anneye teslim edildi. Şüpheli ise polis tarafından gözaltına alındı.

SAĞLIK PERSONELİNE ŞİDDET TATBİKATI

Tatbikatın ikinci aşamasında hastanenin aşı odasında sırasını beklemek istemeyen bir vatandaş tarafından sağlık çalışmalarına saldırıda bulunuldu. Olay üzerine derhal ilgili kod verilerek görevli personeller olay yerine ulaşarak müdahalede bulundular. Tatbikatlara ilişkin hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada “ Kod uygulamalarını değerlendirmek, işleyişi daha iyi hale getirmek, eksiklerimizi tespit etmek amacıyla bu tatbikatlarımız yapılmaktadır. Hastanemizin böyle durumlara karşı hazır olduğunu da tekrar görmüş olduk. Bu tür tatbikatlarımızı her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bu tatbikatları başarılı şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımızı tebrik ederiz” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.