Eylül ayı enflasyon oranı belli oldu

EKONOMİ 06.10.2020 - 09:30, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Eylül ayı enflasyon oranı belli oldu

Milyonlarca emekli vatandaşı ocak ayında emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Dün Eylül ayı ve 3 aylık enflasyon ortalaması belli oldu. Ocak zammı için 3 aylık veri kaldı. Peki tahmini olarak emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı öngörülüyor? İşte emekli maaşlarıyla ilgili son tahminler... İKİNCİ 6 AYLIK DÖNEME GÖRE ZAM ORANI NETLEŞECEK Bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını gösterecek. 6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak. 6 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 4'Ü AŞARSA FARK YANSIYACAK Memurlar ve memur emeklileri ise hakem kurulu kararı kapsamında Ocak'ta yüzde 3 zam alırken, 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa ayrıca fark da alacak. Yüzde 4'ü aşan kısım, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkını gösterecek. TÜİK EYLÜL AYI VE 3 AYLIK ENFLASYON ORANINI AÇIKLADI Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Eylül'de yüzde 0.97 arttı. Böylece ikinci 6 aylık enflasyonun 3 aylık döneminin verisi belli oldu. Yani Ocak zammı için yol yarılandı. Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 2.44 olarak gerçekleşti. 3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 2.44 olarak görünüyor. Kesin oran için geriye 3 veri kaldı. Ekim, Kasım, Aralık enflasyonu eklenecek, Ocak artışı ortaya çıkacak. 4 Ocak'ta 15 milyonu aşkın memur ve emeklinin zam oranı da belli olacak. EMEKLİ MAAŞINA ZAM ORANI İÇİN 2 TAHMİN VAR Zam oranları için ipuçları da var. Yeni Ekonomi Programı'ndaki TÜFE tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 4.49 olacak. Bu durumda Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 4.49, memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 3.49 zam alacak. Merkez Bankası'nın yaptığı Eylül ayı beklenti anketine göre ise zam oranı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 5.4, memurlar ve memur emeklilerinde yüzde 4.4 olabilecek.

Milyonlarca emekli vatandaşı ocak ayında emekli maaşlarına ne kadar  yapılacağını merak ediyor. Dün Eylül ayı ve 3 aylık  ortalaması belli oldu. Ocak zammı için 3 aylık veri kaldı. Peki tahmini olarak emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı öngörülüyor? İşte emekli maaşlarıyla ilgili son tahminler...

İKİNCİ 6 AYLIK DÖNEME GÖRE ZAM ORANI NETLEŞECEK

Bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen , SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin  oranını gösterecek. 6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak.

6 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 4'Ü AŞARSA FARK YANSIYACAK

Memurlar ve memur emeklileri ise hakem kurulu kararı kapsamında Ocak'ta yüzde 3 zam alırken, 6 aylık  yüzde 4'ü aşarsa ayrıca fark da alacak.

Yüzde 4'ü aşan kısım, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkını gösterecek.

TÜİK EYLÜL AYI VE 3 AYLIK ENFLASYON ORANINI AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün Eylül ayı  verilerini açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi () Eylül'de yüzde 0.97 arttı. Böylece ikinci 6 aylık enflasyonun 3 aylık döneminin verisi belli oldu.

Yani Ocak zammı için yol yarılandı. Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 2.44 olarak gerçekleşti. 3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 2.44 olarak görünüyor.

Kesin oran için geriye 3 veri kaldı. Ekim, Kasım, Aralık enflasyonu eklenecek, Ocak artışı ortaya çıkacak. 4 Ocak'ta 15 milyonu aşkın memur ve emeklinin zam oranı da belli olacak.

EMEKLİ MAAŞINA ZAM ORANI İÇİN 2 TAHMİN VAR

 oranları için ipuçları da var. Yeni Ekonomi Programı'ndaki  tahminine göre 6 aylık  yüzde 4.49 olacak.
Bu durumda Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 4.49, memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 3.49 zam alacak.

Merkez Bankası'nın yaptığı Eylül ayı beklenti anketine göre ise  oranı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 5.4, memurlar ve memur emeklilerinde yüzde 4.4 olabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.