EVDE KORONADAN KORUNMANIN 7 ALTIN KURALI

SAĞLIK 23.11.2020 - 09:29, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

EVDE KORONADAN KORUNMANIN 7 ALTIN KURALI

Koronavirüs salgınından korunmak için dışarıda uygulanan tedbirlerin yanı sıra evlerde de dikkat edilmesi gereken kurallar var. Özellikle kış ayları ile birlikte kapalı alanlarda vakit geçirmeye başlayan vatandaşların salgından korunmak için hangi kurallara uyması gerektiği ile ilgili Kulak, Burun, Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu. Altundağ, evde 7 önlem ile Koronavirüs'ten uzak kalınabileceğinin altını çizdi. İşte o önlemler... Koronavirüs salgınından korunmak için dışarıda uygulanan tedbirlerin yanı sıra evlerde de dikkat edilmesi gereken kurallar var. Özellikle kış ayları ile birlikte kapalı alanlarda vakit geçirmeye başlayan vatandaşların salgından korunmak için hangi kurallara uyması gerektiği ile ilgili Kulak, Burun, Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aytuğ Altundağ SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu. Altundağ, evde 7 önlem ile Koronavirüs'ten uzak kalınabileceğinin altını çizdi. Aytuğ Altundağ şunları kaydetti: "Kış ayları ile birlikte, kapalı alanlara; özellikle de evlerimize kapandığımız zamanlar artmaya başladı. Son zamanlarda Türkiye'de de vaka artışlarının tespit edilmesiyle birlikte özellikle sokağa çıkma konusunda ve dışarıda geçireceğimiz zaman konusunda yeni düzenlemeler yapılmakta ve bu doğrultuda aslında iki soru ortaya çıkıyor: Ev içi bulaş riski ve 'evde koronavirüse karşı korunma nasıl olabilir' sorusu...Çünkü son zamanlarda aile içi bulaşlar gitgide arttı.. Dışarıdaki bilinç arttıkça, maske kullanımı yaygınlaştıkça, insanların virüsten korunma konusundaki önlemleri arttıkça en önemli bulaş riski yakın çevreden ve aile içerisinden olduğu görülmekte. 1. SIK SIK ODALARI HAVALANDIRMALIYIZ! Dışarıdan geldiğimizde virüs taşıyor olabiliriz. Sık sık odayı havalandırmamız bizim için faydalı olacaktır. Odaların havalanması ve temiz olması çok daha önemli... Çünkü havasız bir ortam aslında dış ortam havasına göre 5 kat daha kirli demektir. Dolayısıyla eğer soğuktan dolayı havalandıramıyorsak da hava temizleyicilerle odalarımızın daha temiz bir havaya sahip olmasını sağlamamız gerekiyor.

Koronavirüs salgınından korunmak için dışarıda uygulanan tedbirlerin yanı sıra evlerde de dikkat edilmesi gereken kurallar var. Özellikle kış ayları ile birlikte kapalı alanlarda vakit geçirmeye başlayan vatandaşların salgından korunmak için hangi kurallara uyması gerektiği ile ilgili Kulak, Burun, Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu. Altundağ, evde 7 önlem ile Koronavirüs'ten uzak kalınabileceğinin altını çizdi. İşte o önlemler...

Koronavirüs salgınından korunmak için dışarıda uygulanan tedbirlerin yanı sıra evlerde de dikkat edilmesi gereken kurallar var. Özellikle kış ayları ile birlikte kapalı alanlarda vakit geçirmeye başlayan vatandaşların salgından korunmak için hangi kurallara uyması gerektiği ile ilgili Kulak, Burun, Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aytuğ Altundağ SABAH'a önemli açıklamalarda bulundu. Altundağ, evde 7 önlem ile Koronavirüs'ten uzak kalınabileceğinin altını çizdi.

Aytuğ Altundağ şunları kaydetti: "Kış ayları ile birlikte, kapalı alanlara; özellikle de evlerimize kapandığımız zamanlar artmaya başladı. Son zamanlarda Türkiye'de de vaka artışlarının tespit edilmesiyle birlikte özellikle sokağa çıkma konusunda ve dışarıda geçireceğimiz zaman konusunda yeni düzenlemeler yapılmakta ve bu doğrultuda aslında iki soru ortaya çıkıyor: Ev içi bulaş riski ve 'evde koronavirüse karşı korunma nasıl olabilir' sorusu...Çünkü son zamanlarda aile içi bulaşlar gitgide arttı.. Dışarıdaki bilinç arttıkça, maske kullanımı yaygınlaştıkça, insanların virüsten korunma konusundaki önlemleri arttıkça en önemli bulaş riski yakın çevreden ve aile içerisinden olduğu görülmekte.

1. SIK SIK ODALARI HAVALANDIRMALIYIZ!

Dışarıdan geldiğimizde virüs taşıyor olabiliriz. Sık sık odayı havalandırmamız bizim için faydalı olacaktır. Odaların havalanması ve temiz olması çok daha önemli... Çünkü havasız bir ortam aslında dış ortam havasına göre 5 kat daha kirli demektir. Dolayısıyla eğer soğuktan dolayı havalandıramıyorsak da hava temizleyicilerle odalarımızın daha temiz bir havaya sahip olmasını sağlamamız gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.