Euro 10 liraya ulaştı!

EKONOMİ 03.11.2020 - 16:05, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Euro 10 liraya ulaştı!

EURO 10 LİRAYA ULAŞTI!
Dolar/TL 8.53'ün üzerine çıkarak bugün de rekor kırmaya devam etti. Euro/TL ise 10 lirayı gördü. Piyasalarda Merkez Bankası'nın (TCMB) likidite adımları ve ABD seçimleri takip ediliyor. TCMB hali hazırda 10.25 seviyesindeki politika faizinden fonlama yapmıyor. Banka 11.75 seviyesindeki BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik fonlamayı Cuma günü sıfıra indirdi. Banka yine aynı faiz oranındaki diğer fonlamaları da bugün itibarıyla yapmayacağını açıkladı. Böylece TCMB’nin fonlama kompozisyonunda 14.75 seviyesindeki GLP ve benzer oranlarda oluşan geleneksel yöntemli reponun ağırlığı artacak.  
EURO 10 LİRAYA ULAŞTI!

Dolar/TL 8.53'ün üzerine çıkarak bugün de rekor kırmaya devam etti. Euro/TL ise 10 lirayı gördü. Piyasalarda Merkez Bankası'nın (TCMB) likidite adımları ve ABD seçimleri takip ediliyor.

TCMB hali hazırda 10.25 seviyesindeki politika faizinden fonlama yapmıyor. Banka 11.75 seviyesindeki BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik fonlamayı Cuma günü sıfıra indirdi. Banka yine aynı faiz oranındaki diğer fonlamaları da bugün itibarıyla yapmayacağını açıkladı. Böylece TCMB’nin fonlama kompozisyonunda 14.75 seviyesindeki GLP ve benzer oranlarda oluşan geleneksel yöntemli reponun ağırlığı artacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.