Eskihisar kullanılabilir alan ilan edildi

KOCAELİ 22.11.2020 - 11:52, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Eskihisar kullanılabilir alan ilan edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün aldığı kararlar neticesinde Dilovası Tavşancıl’da Tavşancıl Doğusu ve Kuzeyi sit alanı ilan edilirken Gebze’de de Eskihisar sit alanı, kullanılabilir alan oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün aldığı yeni kararlar kapsamında Kocaeli’nin Dilovası Tavşancıl‘da Tavşancıl Doğusu ve Tavşancıl Kuzeyi SİT alanı ilan edildi. Bu iki alan Nitelikli doğal koruma alanı ve “Kontrollü Kullanım Alanı” ilan edildi. Müdürlük, “Anıtlar hariç tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve bakanlığın internet sitesinde duyurulur hükmü gereği haritada belli olan doğal sit alanının tescili ilan olunur” denildi. Aynı zamanda Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Eskihisar Sit Alanı, “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” ilan edildi. Bu alanlar kontrollü olarak kullanılabilecek. Bu kullanım ise yine resmi kurumların kontrolünde olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün aldığı kararlar neticesinde Dilovası Tavşancıl’da Tavşancıl Doğusu ve Kuzeyi sit alanı ilan edilirken Gebze’de de Eskihisar sit alanı, kullanılabilir alan oldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün aldığı yeni kararlar kapsamında Kocaeli’nin Dilovası Tavşancıl‘da Tavşancıl Doğusu ve Tavşancıl Kuzeyi SİT alanı ilan edildi. Bu iki alan Nitelikli doğal koruma alanı ve “Kontrollü Kullanım Alanı” ilan edildi. Müdürlük, “Anıtlar hariç tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve bakanlığın internet sitesinde duyurulur hükmü gereği haritada belli olan doğal sit alanının tescili ilan olunur” denildi. Aynı zamanda Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Eskihisar Sit Alanı, “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” ilan edildi. Bu alanlar kontrollü olarak kullanılabilecek. Bu kullanım ise yine resmi kurumların kontrolünde olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.