En güzel şarkılar Atatürk için söylendi

GEBZE 11.11.2020 - 11:49, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

En güzel şarkılar Atatürk için söylendi

Kültür ve sanat etkinliklerine önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, salgın döneminde de tüm pandemi önlemlerini alarak bu etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümü nedeniyle “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” adı altında ücretsiz bir konser düzenledi. Gerçekleştirilen konser Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde yapılırken pandemi dönemi kuralları esas alındı. Solist Bekir Ünlüataer tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar bir saat boyunca dinleyicilerle buluşurken “Vardar Ovası”, “Yemen Türküsü”, “Ah Bir Ataş Ver”, Kırmızı Gülün Alı Var” ve daha birçok ölümsüz eser dinleyici karşısına çıktı. Gebzeli müzikseverler zaman zaman duygusal anlar yaşarken söylenilen şarkılara eşlik ettiler.  Konsere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak’ın yanı sıra ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın da katılırken konserin ardından Çakmak ve Aydın solist Bekir Ünlüataere çiçek takdim ettiler. Gebzeli müzikseverler konseri düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür edip 10 Kasım adına düzenlenen etkinliğe tam not verdiler.  BAŞKAN VEKİLİ ÇAKMAK “RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM Konserin sonundaki çiçek takdiminde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Bu anlamlı günde bizi duygudan duyguya savuran değerli sanatçımız Bekir Ünüataer’e teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı. PANDEMİ KURALLARINA UYULDU Her yaştan izleyicinin ilgi gösterdiği konserde, salona giriş yapılmadan önce her seyircinin ateşi ölçüldü. Salonda her seyircinin birer koltuk boş bırakarak takip ettiği konserde, maske kuralına da titizlikle uyuldu. Ayrıca kültür merkezine giren herkesin HES Kodu sorgulaması yapıldı.

Kültür ve sanat etkinliklerine önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, salgın döneminde de tüm pandemi önlemlerini alarak bu etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümü nedeniyle “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” adı altında ücretsiz bir konser düzenledi. Gerçekleştirilen konser Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde yapılırken pandemi dönemi kuralları esas alındı. Solist Bekir Ünlüataer tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar bir saat boyunca dinleyicilerle buluşurken “Vardar Ovası”, “Yemen Türküsü”, “Ah Bir Ataş Ver”, Kırmızı Gülün Alı Var” ve daha birçok ölümsüz eser dinleyici karşısına çıktı. Gebzeli müzikseverler zaman zaman duygusal anlar yaşarken söylenilen şarkılara eşlik ettiler. 
Konsere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak’ın yanı sıra ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın da katılırken konserin ardından Çakmak ve Aydın solist Bekir Ünlüataere çiçek takdim ettiler. Gebzeli müzikseverler konseri düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür edip 10 Kasım adına düzenlenen etkinliğe tam not verdiler. 


BAŞKAN VEKİLİ ÇAKMAK “RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM
Konserin sonundaki çiçek takdiminde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Bu anlamlı günde bizi duygudan duyguya savuran değerli sanatçımız Bekir Ünüataer’e teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.


PANDEMİ KURALLARINA UYULDU
Her yaştan izleyicinin ilgi gösterdiği konserde, salona giriş yapılmadan önce her seyircinin ateşi ölçüldü. Salonda her seyircinin birer koltuk boş bırakarak takip ettiği konserde, maske kuralına da titizlikle uyuldu. Ayrıca kültür merkezine giren herkesin HES Kodu sorgulaması yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.