EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİ SONRASINDA ERDOĞAN'DAN FLAŞ TALİMAT!

GÜNDEM 05.04.2021 - 09:15, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİ SONRASINDA ERDOĞAN'DAN FLAŞ TALİMAT!

GÖZLER MYK'DA
Deniz Kuvvetleri'nde kritik görevlerde bulunan isimlerin de aralarında olduğu 104 emekli amiralin gündeme bomba gibi düşen muhtıra girişimiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'de Merkez Yürütme Kurulu toplantısının öne alınması talimatını vererek bugün gerçekleşmesini istedi. Gözler bugün AK Parti MYK'dan gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. 104 emekli amiralin 27 Nisan e muhtırasına benzer şekilde bir muhtıra girişiminde bulunması siyasetin gündemine bomba gibi düşerken birçok parti ve oluşumdan bu hadsiz bildiriye tepki geldi. Demokrasiye kendilerinde ayar vermeye çalışan 104 amirale milli iradesine sahip çıkan milyonlarca vatandaş da dün gün boyu tepki gösterdi. Sıcaklığını koruyan skandal bildiriyle ilgili gözlerin çevrildiği Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'den de önemli kararlar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti MYK öne alındı. İşte ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri: AK PARTİ MYK TOPLANIYOR 24 Mart'ta gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Kongresi'nin ardından yenilenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ilk toplantısını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Daha önce 8 Nisan Perşembe günü gerçekleştireceği açıklanan toplantı 104 emekli amiralin bildirisi nedeniyle erkene çekildi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in bildiriye karşı partinin tepkisini kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. BAŞKA GÜNDEM MADDELERİ DE VAR: SEÇİM BARAJI Toplantının diğer gündem maddelerinden biri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında çalışılan seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 7 veya 5'e düşürülmesi, seçim bölgelerinin artırılması, daraltılmış seçim bölgesi gibi başlıkların yer aldığı Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nda değişiklik öngören düzenleme olacak. HAYVAN HAKLARI Toplantının bir diğer önemli başlığı ise artık çalışmalarda sona gelinen ve önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması beklenen Hayvan Hakları ile ilgili yasa taslağı olacak. Toplantıda Meclis'te önümüzdeki dönem ele alınacak yasal düzenlemeler de masaya yatırılacak. RECEP TAYYİP ERDOĞAN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPACAK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00'de değerlendirme toplantısı yapacak. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın saat 15.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde değerlendirme toplantısı yapacağı duyuruldu. Edinilen bilgiye göre Erdoğan'ın toplantıda gece yarısı bildiri yayınlayan 103 eski amirale tepkisini dile getireceği belirtildi.
GÖZLER MYK'DA

Deniz Kuvvetleri'nde kritik görevlerde bulunan isimlerin de aralarında olduğu 104 emekli amiralin gündeme bomba gibi düşen muhtıra girişimiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'de Merkez Yürütme Kurulu toplantısının öne alınması talimatını vererek bugün gerçekleşmesini istedi. Gözler bugün AK Parti MYK'dan gelecek son dakika açıklamasına çevrildi.

104 emekli amiralin 27 Nisan e muhtırasına benzer şekilde bir muhtıra girişiminde bulunması siyasetin gündemine bomba gibi düşerken birçok parti ve oluşumdan bu hadsiz bildiriye tepki geldi. Demokrasiye kendilerinde ayar vermeye çalışan 104 amirale milli iradesine sahip çıkan milyonlarca vatandaş da dün gün boyu tepki gösterdi. Sıcaklığını koruyan skandal bildiriyle ilgili gözlerin çevrildiği Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'den de önemli kararlar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti MYK öne alındı. İşte ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri:

AK PARTİ MYK TOPLANIYOR

24 Mart'ta gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Kongresi'nin ardından yenilenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ilk toplantısını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Daha önce 8 Nisan Perşembe günü gerçekleştireceği açıklanan toplantı 104 emekli amiralin bildirisi nedeniyle erkene çekildi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in bildiriye karşı partinin tepkisini kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

BAŞKA GÜNDEM MADDELERİ DE VAR: SEÇİM BARAJI

Toplantının diğer gündem maddelerinden biri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında çalışılan seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 7 veya 5'e düşürülmesi, seçim bölgelerinin artırılması, daraltılmış seçim bölgesi gibi başlıkların yer aldığı Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nda değişiklik öngören düzenleme olacak.

HAYVAN HAKLARI

Toplantının bir diğer önemli başlığı ise artık çalışmalarda sona gelinen ve önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması beklenen Hayvan Hakları ile ilgili yasa taslağı olacak. Toplantıda Meclis'te önümüzdeki dönem ele alınacak yasal düzenlemeler de masaya yatırılacak.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00'de değerlendirme toplantısı yapacak. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın saat 15.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde değerlendirme toplantısı yapacağı duyuruldu. Edinilen bilgiye göre Erdoğan'ın toplantıda gece yarısı bildiri yayınlayan 103 eski amirale tepkisini dile getireceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.