“Elektrik sorunu sanayi kenti Kocaeli’ne yakışmıyor”

KOCAELİ 20.11.2020 - 12:06, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“Elektrik sorunu sanayi kenti Kocaeli’ne yakışmıyor”

Türkkan’dan SEDAŞ’a eleştiri  SEDAŞ’ı eleştiren İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Kocaeli’ndeki elektrik sorunu 21. yüzyılda sanayi kenti Kocaeli’ne yakışmıyor” dedi.  İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Elektrik Piyasası Kanunu ile ilgili görüşmelerde söz aldı. Kanunun tümü üzerine İYİ Parti adına konuşan Türkkan konuşmasında SEDAŞ’ı da eleştirerek şunları söyledi: “Kocaeli'de elektrik dağıtım şirketi SEDAŞ var orada. Elektriği sağlamak mı? Ne sağlama, evlere şenlik. Bir gün olsun da Kocaeli'nin bir ilçesinde SEDAŞ'la ilgili bir şikâyet gelmesin, hiç olmadı daha bugüne kadar. Kaçıncı yüzyıldayız arkadaşlar ya? Sanayi kentinden bahsediyoruz, Kocaeli bir sanayi kenti. AYNI SIKINTI HER İLÇEDE VAR Esnaf bu sıkıntının bir an önce giderilmesini istiyor da bize söylediği zaman bizim verdiğimiz önergelere cevap gelmiyor. Gebze’de de var aynı sıkıntı, İzmit'te de var, diğer ilçelerde de var, Dilovası'nda da var, Kartepe'de de var. Bu halkın enerji ihtiyacının karşılanması aslında bir vatandaşlık hakkı. Önceden kamu imkânlarıyla yapılan enerji dağıtım işi, özelleştirme sonrası SEDAŞ'a geçti. Ancak şirket, Kocaeli halkını kendisine mahkûm gördüğü için öyle hareket ediyor. Kocaeli halkını kendisine mahkûm görüyor, ‘Başka da bir seçeneğiniz yok, ben ne dersem o olur.’ diyor. Yerleşim yerlerinde trafolar yetersiz, enerji hatlarını taşıyan direkler çürümeye ve yıkılmaya yüz tutmuş. Bunu her gittiğim ilçede görüyorum. Bu durum, 21. yüzyılda sanayi kenti Kocaeli'ne yakışmıyor.”

Türkkan’dan SEDAŞ’a eleştiri 
SEDAŞ’ı eleştiren İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Kocaeli’ndeki elektrik sorunu 21. yüzyılda sanayi kenti Kocaeli’ne yakışmıyor” dedi. 
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Elektrik Piyasası Kanunu ile ilgili görüşmelerde söz aldı. Kanunun tümü üzerine İYİ Parti adına konuşan Türkkan konuşmasında SEDAŞ’ı da eleştirerek şunları söyledi: “Kocaeli'de elektrik dağıtım şirketi SEDAŞ var orada. Elektriği sağlamak mı? Ne sağlama, evlere şenlik. Bir gün olsun da Kocaeli'nin bir ilçesinde SEDAŞ'la ilgili bir şikâyet gelmesin, hiç olmadı daha bugüne kadar. Kaçıncı yüzyıldayız arkadaşlar ya? Sanayi kentinden bahsediyoruz, Kocaeli bir sanayi kenti.
AYNI SIKINTI HER İLÇEDE VAR
Esnaf bu sıkıntının bir an önce giderilmesini istiyor da bize söylediği zaman bizim verdiğimiz önergelere cevap gelmiyor. Gebze’de de var aynı sıkıntı, İzmit'te de var, diğer ilçelerde de var, Dilovası'nda da var, Kartepe'de de var. Bu halkın enerji ihtiyacının karşılanması aslında bir vatandaşlık hakkı. Önceden kamu imkânlarıyla yapılan enerji dağıtım işi, özelleştirme sonrası SEDAŞ'a geçti. Ancak şirket, Kocaeli halkını kendisine mahkûm gördüğü için öyle hareket ediyor. Kocaeli halkını kendisine mahkûm görüyor, ‘Başka da bir seçeneğiniz yok, ben ne dersem o olur.’ diyor. Yerleşim yerlerinde trafolar yetersiz, enerji hatlarını taşıyan direkler çürümeye ve yıkılmaya yüz tutmuş. Bunu her gittiğim ilçede görüyorum. Bu durum, 21. yüzyılda sanayi kenti Kocaeli'ne yakışmıyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.