DÜĞMEYE BASILDI! GÖZLER 11 EKİM'DE...

GÜNDEM 09.09.2020 - 09:26, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

DÜĞMEYE BASILDI! GÖZLER 11 EKİM'DE...

Son dakika gelen habere göre Kıbrıs’ta 1974’ten beri kapalı olan Maraş’ın sivil yaşama açılması için yeni bir adımın hazırlığı yapılıyor. İşte son dakika gelen haberin detayları... Maraş'ın KKTC yönetiminde tekrar iskana açılması için sivil ve askeri yetkililerle uzun süredir yapılan toplantılar sonucunda, Türkiye ve KKTC ortak adım atma kararı aldı. KKTC Bakanlar Kurulu'nun 11 Ekim'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Maraş'a ilişkin askeri statüsünün değişmesi kararını vermesi bekleniyor. Bölgenin statüsünün 'sivil' olarak değiştirilmesinin ardından, 1974'ten önce Maraş'ta mülkü olanlara çağrı yapılacak. Mülk anlaşmazlığı olması halinde KKTC'deki Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) devreye girecek. Kıbrıs Rumları da TMK'ya başvurabilecek. KKTC Vakıflar İdaresi de bölgede bulunan 'vakıf mülkleri' ile ilgili adımlar atacak. Şehrin açılmasıyla birlikte bazı binaların, sahipleri tarafından tamir edilmesi, bazıları da yeniden inşa edilmek üzere yıkılması bekleniyor. 5 bin 500 mülkün yer aldığı Maraş'ta Rumların yanı sıra, İngiliz, İtalyan ve ABD'lilerin mülkü bulunuyor. İç hukuk yollarının denenmesi için oluşturulan TMK'ye şimdiye dek 281 Rum başvurdu. 192'si malını isterken, 89'u para talebinde bulundu. (Milliyet)

Son dakika gelen habere göre Kıbrıs’ta 1974’ten beri kapalı olan Maraş’ın sivil yaşama açılması için yeni bir adımın hazırlığı yapılıyor. İşte son dakika gelen haberin detayları...

Maraş'ın KKTC yönetiminde tekrar iskana açılması için sivil ve askeri yetkililerle uzun süredir yapılan toplantılar sonucunda, Türkiye ve KKTC ortak adım atma kararı aldı. KKTC Bakanlar Kurulu'nun 11 Ekim'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Maraş'a ilişkin askeri statüsünün değişmesi kararını vermesi bekleniyor. Bölgenin statüsünün 'sivil' olarak değiştirilmesinin ardından, 1974'ten önce Maraş'ta mülkü olanlara çağrı yapılacak. Mülk anlaşmazlığı olması halinde KKTC'deki Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) devreye girecek. Kıbrıs Rumları da TMK'ya başvurabilecek. KKTC Vakıflar İdaresi de bölgede bulunan 'vakıf mülkleri' ile ilgili adımlar atacak. Şehrin açılmasıyla birlikte bazı binaların, sahipleri tarafından tamir edilmesi, bazıları da yeniden inşa edilmek üzere yıkılması bekleniyor. 5 bin 500 mülkün yer aldığı Maraş'ta Rumların yanı sıra, İngiliz, İtalyan ve ABD'lilerin mülkü bulunuyor. İç hukuk yollarının denenmesi için oluşturulan TMK'ye şimdiye dek 281 Rum başvurdu. 192'si malını isterken, 89'u para talebinde bulundu. (Milliyet)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.