DİLOVASI’NDA KAMULAŞTIRMALARA BAŞLADI

Dilovası 17.09.2021 - 09:52, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

DİLOVASI’NDA KAMULAŞTIRMALARA BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanayi içinde kalan Dilovası’nın yerleşimini daha sağlıklı bir alana taşımak için başlattığı çalışma kapsamında Tavşancıl’a ilk etapta 1500 konut yapacak. Yapılacak konutların ilk etabı için kamulaştırılması planlanan 66 bin metrekare alanın 30 bin metrekaresi kamulaştırıldı. Kamulaştırma yılsonuna kadar tamamlanacak TOKİ tarafından Dilovası’nda yapılması planlanan 1500 konut için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. İki etap halinde yapılacak olan konutlar için ilk etapta kamulaştırılması planlanan 66 bin metrekare alanın 30 bin metrekaresi kamulaştırıldı. Toplamda hak sahiplerine 22 milyon lira ödeyen Büyükşehir, kalan 36 bin metrekareyi ise yılsonuna kadar kamulaştırıp alanı TOKİ’ye teslim edecek. KONUTLARLA YENİ BİR DİLOVASI İNŞA EDİLECEK Çevre kirliliği ile sık sık gündeme gelen Dilovası’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ eliyle Tavşancıl bölgesinde yapacağı konutlarla yeni bir Dilovası inşa edilmesi planlanıyor. Yapılacak konutlarda öncelik Dilovası’nda yaşayan ve fabrikaların arasında kalan vatandaşlara verilecek. Bölgede toplam 168 bin 848 metrekare alan kamulaştırılacak. Ancak TOKİ ilk etapta yapacağı konutlar için bölgede 66 bin metrekare alanın kamulaştırılmasını istedi. Büyükşehir 66 bin metrekarenin 30 bin metrekaresini kamulaştırarak 22 milyon lira ödemesini bakanlık adına yaptı. Kalan 101 bin metrekare alan ise ikinci etap için kamulaştırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgedeki kamulaştırma çalışmaları için toplam 127 milyon 785 bin liralık bütçe ayırdı. Bu bütçenin 22 milyonu anlaşma yapan hak sahiplerine verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanayi içinde kalan Dilovası’nın yerleşimini daha sağlıklı bir alana taşımak için başlattığı çalışma kapsamında Tavşancıl’a ilk etapta 1500 konut yapacak. Yapılacak konutların ilk etabı için kamulaştırılması planlanan 66 bin metrekare alanın 30 bin metrekaresi kamulaştırıldı. Kamulaştırma yılsonuna kadar tamamlanacak

TOKİ tarafından Dilovası’nda yapılması planlanan 1500 konut için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. İki etap halinde yapılacak olan konutlar için ilk etapta kamulaştırılması planlanan 66 bin metrekare alanın 30 bin metrekaresi kamulaştırıldı. Toplamda hak sahiplerine 22 milyon lira ödeyen Büyükşehir, kalan 36 bin metrekareyi ise yılsonuna kadar kamulaştırıp alanı TOKİ’ye teslim edecek.

KONUTLARLA YENİ BİR DİLOVASI İNŞA EDİLECEK

Çevre kirliliği ile sık sık gündeme gelen Dilovası’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ eliyle Tavşancıl bölgesinde yapacağı konutlarla yeni bir Dilovası inşa edilmesi planlanıyor. Yapılacak konutlarda öncelik Dilovası’nda yaşayan ve fabrikaların arasında kalan vatandaşlara verilecek. Bölgede toplam 168 bin 848 metrekare alan kamulaştırılacak. Ancak TOKİ ilk etapta yapacağı konutlar için bölgede 66 bin metrekare alanın kamulaştırılmasını istedi. Büyükşehir 66 bin metrekarenin 30 bin metrekaresini kamulaştırarak 22 milyon lira ödemesini bakanlık adına yaptı. Kalan 101 bin metrekare alan ise ikinci etap için kamulaştırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgedeki kamulaştırma çalışmaları için toplam 127 milyon 785 bin liralık bütçe ayırdı. Bu bütçenin 22 milyonu anlaşma yapan hak sahiplerine verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.