DİLOVASI’NDA İNTERNETSİZ KİMSE KALMASIN” DİYE ÇALIŞMA BAŞLIYOR!

Dilovası 03.02.2021 - 13:32, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

DİLOVASI’NDA İNTERNETSİZ KİMSE KALMASIN” DİYE ÇALIŞMA BAŞLIYOR!

Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclisi önceki gün Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Başkan Şayir “Telekom’dan dolayı alt yapısı eksik olan ilçemizin birçok mahallesinde vatandaşımıza interneti ulaştırmak için çalışma başlatıyoruz. Eğitimle yükselen şehri hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Şubat ayı meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in gündeme dair açıklamaları ile başladı. Başkan Şayir yaptığı açıklama da “TOKİ tarafından 1210 konutun yapımı için bakanlıklarla görüşmelerimiz oldu. İlçemizde 5 bin konut ihtiyacı var. OSB’lerde çalışanların da bu doğrultuda talepleri var. Ancak öncelikle halkımızın faydalanması ve İhalesi konusunda görüşmelerimiz oldu. Geçtiğimiz ay Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen heyet Tavşancılımızda tarihi evleri inceledi. İnşallah buna da yakın zaman da yapımına başlanacak. Tavşancıl Kapalı Yüzme Havuzunun ihalesi yapıldı. Şehit Nihat Karataş Stadımızın yenilenmesi ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Tavşancıl’da bulunan SİT alanları ile ilgili çalışmalar başlatıldı. İmar durumunun yükseltilmesi konusunda da çalışmalarımız ve Çerkeşli Köyü’nde yapımı süren kadastro çalışmalarımız devam ediyor. TABLETLERİMİZİ DAĞITIYORUZ Göreve geldiğimiz günden bu yana çocuklarımızın daha iyi bir eğitim görmesi  önceliğimiz oldu. Dilovası Belediyesi olarak çocuklarımızın her zaman ihtiyaçlarını karşılamaya sosyal aktivitelerini yapmaya çalıştık. Şimdi eğitimde çıtamızı yükseltiyoruz. İlçemizde Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencilerimizin tamamına tablet dağıtımı yapacağız. Yaklaşık 10 bin tabletimizi önümüzdeki günlerde dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 10 bin tabletlerimizin temininde bizlere destek veren başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve Makinacılar OSB Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Telekom’dan dolayı alt yapısı eksik olan ilçemizin birçok mahallesinde vatandaşımıza interneti ulaştırmak için çalışma başlatıyoruz. İnşallah ilçemizdeki herkesin internete ulaşması için kampanya başlatacağız. Eğitimle yükselen şehri hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ Başkan Şayir’in gündeme dair konuşmalarının ardından 5 gündem maddesine geçildi. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün çalışma ve yönetmeliğinin değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Kandıra Belediyesi’nin Dilovası Belediyesi tarafından başlatılan aydınlatma çalışmaları sonrası atıl duruma düşen eski 50 aydınlatma direklerini hibe şeklinde talep eden Çankırı Yaylakent ve Kandıra Belediyelerinin talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Dilbel Şirketinin kapatılması oy çokluğu ile red edildi. Denetim Komisyonunun yeniden kurulması maddesi ara gündemle toplanarak karar verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclisi önceki gün Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Başkan Şayir “Telekom’dan dolayı alt yapısı eksik olan ilçemizin birçok mahallesinde vatandaşımıza interneti ulaştırmak için çalışma başlatıyoruz. Eğitimle yükselen şehri hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Şubat ayı meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in gündeme dair açıklamaları ile başladı. Başkan Şayir yaptığı açıklama da “TOKİ tarafından 1210 konutun yapımı için bakanlıklarla görüşmelerimiz oldu. İlçemizde 5 bin konut ihtiyacı var. OSB’lerde çalışanların da bu doğrultuda talepleri var. Ancak öncelikle halkımızın faydalanması ve İhalesi konusunda görüşmelerimiz oldu. Geçtiğimiz ay Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen heyet Tavşancılımızda tarihi evleri inceledi. İnşallah buna da yakın zaman da yapımına başlanacak. Tavşancıl Kapalı Yüzme Havuzunun ihalesi yapıldı. Şehit Nihat Karataş Stadımızın yenilenmesi ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Tavşancıl’da bulunan SİT alanları ile ilgili çalışmalar başlatıldı. İmar durumunun yükseltilmesi konusunda da çalışmalarımız ve Çerkeşli Köyü’nde yapımı süren kadastro çalışmalarımız devam ediyor.

TABLETLERİMİZİ DAĞITIYORUZ

Göreve geldiğimiz günden bu yana çocuklarımızın daha iyi bir eğitim görmesi  önceliğimiz oldu. Dilovası Belediyesi olarak çocuklarımızın her zaman ihtiyaçlarını karşılamaya sosyal aktivitelerini yapmaya çalıştık. Şimdi eğitimde çıtamızı yükseltiyoruz. İlçemizde Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencilerimizin tamamına tablet dağıtımı yapacağız. Yaklaşık 10 bin tabletimizi önümüzdeki günlerde dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 10 bin tabletlerimizin temininde bizlere destek veren başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve Makinacılar OSB Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Telekom’dan dolayı alt yapısı eksik olan ilçemizin birçok mahallesinde vatandaşımıza interneti ulaştırmak için çalışma başlatıyoruz. İnşallah ilçemizdeki herkesin internete ulaşması için kampanya başlatacağız. Eğitimle yükselen şehri hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Şayir’in gündeme dair konuşmalarının ardından 5 gündem maddesine geçildi. Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün çalışma ve yönetmeliğinin değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Kandıra Belediyesi’nin Dilovası Belediyesi tarafından başlatılan aydınlatma çalışmaları sonrası atıl duruma düşen eski 50 aydınlatma direklerini hibe şeklinde talep eden Çankırı Yaylakent ve Kandıra Belediyelerinin talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Dilbel Şirketinin kapatılması oy çokluğu ile red edildi. Denetim Komisyonunun yeniden kurulması maddesi ara gündemle toplanarak karar verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.