DİLOVASI EN RİSKLİ YERLEŞİM ALANLARINDAN

Dilovası 07.11.2021 - 14:04, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

DİLOVASI EN RİSKLİ YERLEŞİM ALANLARINDAN

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “Dilovası gibi çukurda kalan sanayi bölgeleri en riskli yerleşim alanlarıdır. Sisli havalarda başta astım, bronşit hastaları olmak üzere herkesin çok dikkat olması gerekir. Mümkünse sis dağılana kadar evde oturmak, camları açmamak ve sisin dağılmasını beklemek gerekir” dedi. Marmara Bölgesi’nde pastırma sıcaklarının gelmesi ile ortaya çıkan ve özellikle sabah saatlerinde etkili olan sis, kara ve hava ulaşımında aksamalara neden olurken, uzmanlardan halk sağlığına yönelik önemli uyarılar geldi. İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sis ile kirli havanın birleşmesi sonucu ‘Smog’ adı verilen zehirli hava riskinin ortaya çıktığı uyarısında bulunarak, şunları söyledi: “İstanbul’daki trafik yoğunluğu akan trafiktekinden çok daha fazla hava kirliliği riski yaratıyor. Kirlilik çok yüksek sisle birleşince kirli duman oluşuyor. Sis olduğu zaman rüzgar yok demektir. Rüzgar yoksa hava kirleticilerinin dağılımı yok demektir. Sis normalde çukur yani alçak kesimlerde birikir. Dolayısıyla Dilovası gibi çukurda kalan sanayi bölgeleri en riskli yerleşim alanlarıdır. Sisli havalarda başta astım, bronşit hastaları olmak üzere herkesin çok dikkat olması gerekir. Mümkünse sis dağılana kadar evde oturmak, camları açmamak ve sisin dağılmasını beklemek gerekir.”

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “Dilovası gibi çukurda kalan sanayi bölgeleri en riskli yerleşim alanlarıdır. Sisli havalarda başta astım, bronşit hastaları olmak üzere herkesin çok dikkat olması gerekir. Mümkünse sis dağılana kadar evde oturmak, camları açmamak ve sisin dağılmasını beklemek gerekir” dedi.

Marmara Bölgesi’nde pastırma sıcaklarının gelmesi ile ortaya çıkan ve özellikle sabah saatlerinde etkili olan sis, kara ve hava ulaşımında aksamalara neden olurken, uzmanlardan halk sağlığına yönelik önemli uyarılar geldi. İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sis ile kirli havanın birleşmesi sonucu ‘Smog’ adı verilen zehirli hava riskinin ortaya çıktığı uyarısında bulunarak, şunları söyledi: “İstanbul’daki trafik yoğunluğu akan trafiktekinden çok daha fazla hava kirliliği riski yaratıyor. Kirlilik çok yüksek sisle birleşince kirli duman oluşuyor. Sis olduğu zaman rüzgar yok demektir. Rüzgar yoksa hava kirleticilerinin dağılımı yok demektir. Sis normalde çukur yani alçak kesimlerde birikir. Dolayısıyla Dilovası gibi çukurda kalan sanayi bölgeleri en riskli yerleşim alanlarıdır. Sisli havalarda başta astım, bronşit hastaları olmak üzere herkesin çok dikkat olması gerekir. Mümkünse sis dağılana kadar evde oturmak, camları açmamak ve sisin dağılmasını beklemek gerekir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.