Dilovalı yabancı yatırımcıdan Türkiye’ye 15 milyon liralık yatırım

EKONOMİ 22.02.2021 - 16:45, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Dilovalı yabancı yatırımcıdan Türkiye’ye 15 milyon liralık yatırım

Tüm dünyada yatırımların dip yaptığı pandemi döneminde, Türkiye yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Bu süreçte dünya devi şirketler, Türkiye’ye ardı ardına yatırım kararı açıkladı. Dünyanın 5 büyük telefon üreticisinden biri olan Çinli Vivo Gebze’de tesis kuracak, Dilovası’nda üretim yapan İsveç merkezli Systemair Grup ise Türkiye’de iklimlendirme alanında 15 milyon liralık yatırım yapacağını duyurdu. Tüm dünyada yatırım iştahının bıçak gibi kesildiği koronavirüs salgını sürecinde, Türkiye yabancı yatırımcıların adresi olmaya devam etti. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansının (UNCTAD) yayınladığı ‘Yatırım Trendleri Gözlem Raporu’na göre dünya genelinde doğrudan yabancı yatırımlar, 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 42 geriledi. Ancak bu düşüş Türkiye’de sınırlı kaldı. Son bir yılda başta teknoloji, medikal, kimya ve e-Ticaret gibi birçok alanda faaliyet gösteren yabancı şirketler, Türkiye’de ‘doğrudan yatırım’ yapma kararı aldı. Yabancı şirketlerin yatırım ajandasına göre, yalnızca bu yıl 500 milyon doların üzerinde yatırımın Türkiye’ye girmesi planlanıyor. Ayrıca bu yatırımlar on binlerce kişiye de iş imkânı sağlayacak. DOĞRUDAN YATIRIMLAR TEKNOLOJİ: Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, 50 milyon dolarlık yatırımla Tuzla'da fabrika kuruyor. Tesiste 1.000 kişiye istihdam edilecek. Diğer Çinli telefon üreticisi Tecno 25 milyon dolar yatırımla İstanbul Pendik’te fabrika kuracağını açıklarken Güney Koreli teknoloji Samsung’un Esenyurt’ta montaj ağırlıklı üretim yapacağı belirtiliyor. Dünyanın en büyük beş telefon üreticisinden biri olan Çinli Vivo da Gebze’de yatırım için düğmeye bastı. İKLİMLENDİRME: Dilovası’nda üretim yapan İsveç merkezli Systemair Grup, Türkiye’de iklimlendirme alanında 15 milyon liralık yatırım yapacağını duyurdu. Yaklaşık 10 yıldır klima santralleri sektöründe Türkiye’de pazar lideri olan şirket, Veri Merkezi Soğutma Laboratuvarı yatırımıyla Avrupa’daki en son teknolojiye sahip veri soğutma merkezini Türkiye’ye kuracaklarını açıkladı. PANDEMİDE TÜRKİYE’DE YATIRIM KARARI ALAN ŞİRKETLER XIAOMI, OPPO, TECNO, SAMSUNG, LG, VIVO, TCL, SYSTMEAIR, SAPI GROUP, PEGASTRIL NUEVA, HAIBREG, KARCHER, MEDICOR    

Tüm dünyada yatırımların dip yaptığı pandemi döneminde, Türkiye yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Bu süreçte dünya devi şirketler, Türkiye’ye ardı ardına yatırım kararı açıkladı. Dünyanın 5 büyük telefon üreticisinden biri olan Çinli Vivo Gebze’de tesis kuracak, Dilovası’nda üretim yapan İsveç merkezli Systemair Grup ise Türkiye’de iklimlendirme alanında 15 milyon liralık yatırım yapacağını duyurdu.

Tüm dünyada yatırım iştahının bıçak gibi kesildiği koronavirüs salgını sürecinde, Türkiye yabancı yatırımcıların adresi olmaya devam etti. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansının (UNCTAD) yayınladığı ‘Yatırım Trendleri Gözlem Raporu’na göre dünya genelinde doğrudan yabancı yatırımlar, 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 42 geriledi. Ancak bu düşüş Türkiye’de sınırlı kaldı. Son bir yılda başta teknoloji, medikal, kimya ve e-Ticaret gibi birçok alanda faaliyet gösteren yabancı şirketler, Türkiye’de ‘doğrudan yatırım’ yapma kararı aldı. Yabancı şirketlerin yatırım ajandasına göre, yalnızca bu yıl 500 milyon doların üzerinde yatırımın Türkiye’ye girmesi planlanıyor. Ayrıca bu yatırımlar on binlerce kişiye de iş imkânı sağlayacak.

DOĞRUDAN YATIRIMLAR

TEKNOLOJİ: Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, 50 milyon dolarlık yatırımla Tuzla'da fabrika kuruyor. Tesiste 1.000 kişiye istihdam edilecek. Diğer Çinli telefon üreticisi Tecno 25 milyon dolar yatırımla İstanbul Pendik’te fabrika kuracağını açıklarken Güney Koreli teknoloji Samsung’un Esenyurt’ta montaj ağırlıklı üretim yapacağı belirtiliyor. Dünyanın en büyük beş telefon üreticisinden biri olan Çinli Vivo da Gebze’de yatırım için düğmeye bastı.

İKLİMLENDİRME: Dilovası’nda üretim yapan İsveç merkezli Systemair Grup, Türkiye’de iklimlendirme alanında 15 milyon liralık yatırım yapacağını duyurdu. Yaklaşık 10 yıldır klima santralleri sektöründe Türkiye’de pazar lideri olan şirket, Veri Merkezi Soğutma Laboratuvarı yatırımıyla Avrupa’daki en son teknolojiye sahip veri soğutma merkezini Türkiye’ye kuracaklarını açıkladı.

PANDEMİDE TÜRKİYE’DE YATIRIM KARARI ALAN ŞİRKETLER

XIAOMI, OPPO, TECNO, SAMSUNG, LG, VIVO, TCL, SYSTMEAIR, SAPI GROUP, PEGASTRIL NUEVA, HAIBREG, KARCHER, MEDICOR

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.