Dilderesi ıslahında son aşama!

Dilovası 06.10.2020 - 22:15, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Dilderesi ıslahında son aşama!

Dilovası Dilderesi Islahı çalışmaları kapsamında yüzde 98 fiziki gerçekleşme sağlanarak, duvarlı kanal rusubat temizliğine devam ediliyor.  DSİ 1. Bursa Bölge Müdürü Yüksel Tazegül, 15. (Kocaeli) Şube Müdürü Doğan Kahraman ve Kontrol Mühendisi Serdar Yavuz Erdem ile birlikte Dilovası Dilderesi Islahı çalışmalarında incelemelerde bulundu. Dere ıslahı kapsamında bu zamana kadar; 2950m tabanı beton kaplı duvarlı kanal, 2 köprü, Tarihi Mimar Sinan köprüsü yanında 90 metre derivasyon menfez yapısı imalatları tamamlandı. Dilovası Dilderesi Islahı çalışmalarında yüzde 98 fiziki gerçekleşme sağlanarak, duvarlı kanal rusubat temizliğine devam ediliyor.  CAN VE MAL GÜVENLİĞİ SAĞLADIK Dilovası Dilderesi Islah çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan DSİ 1. Bursa Bölge Müdürü Yüksel Tazegül açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “DSİ, Kocaeli’ne yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Dere ıslahları ile tarım alanlarımızı ve yerleşim yerlerimizi taşkınlardan koruyor, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar, aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıyor. Son yıllarda dere ıslahlarında sırasıyla ‘estetiği, emniyeti ve ekonomiyi’ ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz. ÇALIŞMALAR TAMAMLANDIĞINDA HİZMETE AÇILACAK Dilovası Dilderesi Islahı kapsamında yapılan tesisler ile geçtiğimiz günlerde meydana gelen yoğun yağışlar sonucunda oluşabilecek taşkın riski ortadan kaldırıldı ve olası can ve mal kaybı önlendi. Dilovası Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün kurulmasından sonra, bugüne kadar yaşanmış ve yaşanması muhtemel taşkınlar dikkate alınarak, Dilderesi’nin mansap kısmında DSİ tarafından ıslah çalışması yapıldı. İş kapsamında 98 oranında gerçekleşme sağlandı. Tarihi Mimar Sinan Köprüsüne zarar verilmeden gerekli ıslah çalışmaları bitirilme noktasına gelindi. Dere yatağında yapılacak rusubat temizliği sonrasında projemiz tamamlanarak hizmete açılacak. Islah kapsamında 2950m tabanı beton kaplı duvarlı kanal, 2 köprü, Tarihi Mimar Sinan köprüsü yanında 90 m derivasyon menfez yapısı imalatları tamamlandı.”

Dilovası Dilderesi Islahı çalışmaları kapsamında yüzde 98 fiziki gerçekleşme sağlanarak, duvarlı kanal rusubat temizliğine devam ediliyor. 
DSİ 1. Bursa Bölge Müdürü Yüksel Tazegül, 15. (Kocaeli) Şube Müdürü Doğan Kahraman ve Kontrol Mühendisi Serdar Yavuz Erdem ile birlikte Dilovası Dilderesi Islahı çalışmalarında incelemelerde bulundu. Dere ıslahı kapsamında bu zamana kadar; 2950m tabanı beton kaplı duvarlı kanal, 2 köprü, Tarihi Mimar Sinan köprüsü yanında 90 metre derivasyon menfez yapısı imalatları tamamlandı. Dilovası Dilderesi Islahı çalışmalarında yüzde 98 fiziki gerçekleşme sağlanarak, duvarlı kanal rusubat temizliğine devam ediliyor. 


CAN VE MAL GÜVENLİĞİ SAĞLADIK
Dilovası Dilderesi Islah çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan DSİ 1. Bursa Bölge Müdürü Yüksel Tazegül açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “DSİ, Kocaeli’ne yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Dere ıslahları ile tarım alanlarımızı ve yerleşim yerlerimizi taşkınlardan koruyor, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar, aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıyor. Son yıllarda dere ıslahlarında sırasıyla ‘estetiği, emniyeti ve ekonomiyi’ ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz.


ÇALIŞMALAR TAMAMLANDIĞINDA HİZMETE AÇILACAK
Dilovası Dilderesi Islahı kapsamında yapılan tesisler ile geçtiğimiz günlerde meydana gelen yoğun yağışlar sonucunda oluşabilecek taşkın riski ortadan kaldırıldı ve olası can ve mal kaybı önlendi. Dilovası Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün kurulmasından sonra, bugüne kadar yaşanmış ve yaşanması muhtemel taşkınlar dikkate alınarak, Dilderesi’nin mansap kısmında DSİ tarafından ıslah çalışması yapıldı. İş kapsamında 98 oranında gerçekleşme sağlandı. Tarihi Mimar Sinan Köprüsüne zarar verilmeden gerekli ıslah çalışmaları bitirilme noktasına gelindi. Dere yatağında yapılacak rusubat temizliği sonrasında projemiz tamamlanarak hizmete açılacak. Islah kapsamında 2950m tabanı beton kaplı duvarlı kanal, 2 köprü, Tarihi Mimar Sinan köprüsü yanında 90 m derivasyon menfez yapısı imalatları tamamlandı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.