KOCAELİ BAROSU, AYŞEGÜL’ÜN DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAK

GEBZE 24.11.2021 - 16:26, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

KOCAELİ BAROSU, AYŞEGÜL’ÜN DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAK

Gebze’de 12 Temmuz günü Afganistan uyruklu A.M.’nin (20) cinsel istismar girişiminde bulunup yaraladığı Ayşegül Aydın (16), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi, Gebze’de 12 Temmuz günü Afganistan uyruklu A.M.’nin (20) cinsel istismar girişiminde bulunup yaraladığı ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayşegül Aydın (16), davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Başak Cengiz’in hiç tanımadığı birisi tarafından ‘can sıkıntısı’ nedeniyle öldürülmesinin dehşetini hala yaşarken;  ilimizde 12 Temmuz’da hiç tanımadığı birisinin cinsel tacizine uğradıktan sonra ağır yaralı olarak terkedilen 17 yaşındaki Ayşegül Aydın, 4,5 aydır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Üzgünüz demek çok yetersiz kalıyor. Kahroluyoruz! TOPLUMSAL TRAVMA ALTINDA BU ŞİDDETTEN PAYIMIZI ALIYORUZ Her birimiz her şiddet, cinayet ve istismar vakasında toplumsal travma altında bu şiddetten payımızı alıyoruz. Kadın cinayetleri ve istismarlar:  Kadını sadece bir erkeğin emaneti, namusu ve hizmetkârı gören, kadını sadece ‘anne’ olduğunda değerli sayan söylemlere daha güçlü şekilde devam edilmesi ve kadının erkekle eşit birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur. İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı ile ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi, Cinsler Arası Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması, Kadının Ekonomik, Sosyal Ve Siyasi Olarak Güçlendirilmesi’ için ‘her tür düzenlemeyi yapmak ve gereken önlemleri alma’ sözünden/taahhüdünden cayılmıştır. SONUNA KADAR MÜCADELE EDEĞİZ Kadına yönelik şiddeti önlemek, kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve kadını her alanda güçlendirmek devletin görevidir. Kadına yönelik şiddetle mücadele kadının insan hakkının korunması için bir yükümlülüktür. Ayşegül Aydın kardeşimize Allah’tan rahmet;  kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Kocaeli Barosu olarak açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceğiz. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.”

Gebze’de 12 Temmuz günü Afganistan uyruklu A.M.’nin (20) cinsel istismar girişiminde bulunup yaraladığı Ayşegül Aydın (16), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi, Gebze’de 12 Temmuz günü Afganistan uyruklu A.M.’nin (20) cinsel istismar girişiminde bulunup yaraladığı ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayşegül Aydın (16), davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Başak Cengiz’in hiç tanımadığı birisi tarafından ‘can sıkıntısı’ nedeniyle öldürülmesinin dehşetini hala yaşarken;  ilimizde 12 Temmuz’da hiç tanımadığı birisinin cinsel tacizine uğradıktan sonra ağır yaralı olarak terkedilen 17 yaşındaki Ayşegül Aydın, 4,5 aydır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Üzgünüz demek çok yetersiz kalıyor. Kahroluyoruz!

TOPLUMSAL TRAVMA ALTINDA BU ŞİDDETTEN PAYIMIZI ALIYORUZ

Her birimiz her şiddet, cinayet ve istismar vakasında toplumsal travma altında bu şiddetten payımızı alıyoruz. Kadın cinayetleri ve istismarlar:  Kadını sadece bir erkeğin emaneti, namusu ve hizmetkârı gören, kadını sadece ‘anne’ olduğunda değerli sayan söylemlere daha güçlü şekilde devam edilmesi ve kadının erkekle eşit birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur. İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı ile ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi, Cinsler Arası Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması, Kadının Ekonomik, Sosyal Ve Siyasi Olarak Güçlendirilmesi’ için ‘her tür düzenlemeyi yapmak ve gereken önlemleri alma’ sözünden/taahhüdünden cayılmıştır.

SONUNA KADAR MÜCADELE EDEĞİZ

Kadına yönelik şiddeti önlemek, kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve kadını her alanda güçlendirmek devletin görevidir. Kadına yönelik şiddetle mücadele kadının insan hakkının korunması için bir yükümlülüktür. Ayşegül Aydın kardeşimize Allah’tan rahmet;  kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Kocaeli Barosu olarak açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceğiz. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.