BAUMİT, DİLOVASI’NDAKİ TESİSİ İÇİN ‘SIFIR ATIK’ BELGESİ ALDI

Dilovası 17.11.2021 - 12:21, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

BAUMİT, DİLOVASI’NDAKİ TESİSİ İÇİN ‘SIFIR ATIK’ BELGESİ ALDI

Avrupa’nın Mantolama Devi Baumit, Dilovası’ndaki üretim tesisinde kaynakların verimli kullanımı ve atık yönetimi konusunda hayata geçirdiği uygulamalarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Belgesi’ne layık görüldü. Yapı malzemeleri sektöründe enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu, sağlıklı bina projelerine katkı sağlayan Baumit, insanların sağlıklı, enerji verimli ve güzel yapılarda yaşamaları misyonuyla tüm tasarımlarının, ürün ve çözümlerinin merkezine insanı koyuyor. Bu anlayış doğrultusunda sürdürülebilir bir yaşam kalitesi için yenilikçi ısı yalıtım sistemleri geliştiren ve yalıtım bilincini topluma yaymaya odaklanan Baumit’in Dilovası’ndaki üretim tesisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Sıfır Atık belgesi, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması gibi kriterlerin değerlendirilmesiyle veriliyor. SON DERECE MODERN TESİS Tüm faaliyetlerinin odağında sürdürülebilirlik olduğunu söyleyen Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, çalışmalarının Sıfır Atık belgesiyle taçlandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Dilovası’nda bulunan ve son derece modern, yüksek teknoloji içeren üretim tesisimiz, sektörün en ileri teknolojiye sahip tesislerinden birisi. Fabrikamız dikey bir tasarıma sahip. 63 metre yüksekliğinde bir kuleye ev sahipliği yapıyoruz. Dikey üretim yöntemi ile hem üretim alanından hem de enerjiden tasarruf ediyoruz. Tüm üretim süreçlerimizi ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemine göre yönetiyoruz. Çevreye ve insana saygılı ürünlerin, zararsız hammaddelerle, temiz enerji ve modern teknoloji ile donatılmış ekipmanlarla, ergonomik çalışma koşullarında üretilerek son kullanıcıya risksiz bir şekilde ulaştırılması için çalışıyoruz. Geri dönüşüm imkânı olan her türlü ürünün yeniden kullanımını sağlayacak araştırma ve iyileştirmeleri sürekli yaparak, doğal kaynakları en verimli şekilde kullanma hedeflerimizi sürekli bir üst boyuta taşıyoruz. Üretimimizdeki temel kriter, insanların sağlıklı, enerji verimli ve güzel yapılarda yaşamaları. İnsan cildi gibi nefes alabilen, nem ve sıcaklığı dengede tutan, sağlıklı ve konforlu sistemler üreterek sürdürülebilir ve sağlıklı bir yaşam kalitesi için çalışıyoruz.”

Avrupa’nın Mantolama Devi Baumit, Dilovası’ndaki üretim tesisinde kaynakların verimli kullanımı ve atık yönetimi konusunda hayata geçirdiği uygulamalarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Belgesi’ne layık görüldü.

Yapı malzemeleri sektöründe enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu, sağlıklı bina projelerine katkı sağlayan Baumit, insanların sağlıklı, enerji verimli ve güzel yapılarda yaşamaları misyonuyla tüm tasarımlarının, ürün ve çözümlerinin merkezine insanı koyuyor. Bu anlayış doğrultusunda sürdürülebilir bir yaşam kalitesi için yenilikçi ısı yalıtım sistemleri geliştiren ve yalıtım bilincini topluma yaymaya odaklanan Baumit’in Dilovası’ndaki üretim tesisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Sıfır Atık belgesi, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atığın miktarının azaltılması gibi kriterlerin değerlendirilmesiyle veriliyor.

SON DERECE MODERN TESİS

Tüm faaliyetlerinin odağında sürdürülebilirlik olduğunu söyleyen Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, çalışmalarının Sıfır Atık belgesiyle taçlandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Dilovası’nda bulunan ve son derece modern, yüksek teknoloji içeren üretim tesisimiz, sektörün en ileri teknolojiye sahip tesislerinden birisi. Fabrikamız dikey bir tasarıma sahip. 63 metre yüksekliğinde bir kuleye ev sahipliği yapıyoruz. Dikey üretim yöntemi ile hem üretim alanından hem de enerjiden tasarruf ediyoruz. Tüm üretim süreçlerimizi ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemine göre yönetiyoruz. Çevreye ve insana saygılı ürünlerin, zararsız hammaddelerle, temiz enerji ve modern teknoloji ile donatılmış ekipmanlarla, ergonomik çalışma koşullarında üretilerek son kullanıcıya risksiz bir şekilde ulaştırılması için çalışıyoruz. Geri dönüşüm imkânı olan her türlü ürünün yeniden kullanımını sağlayacak araştırma ve iyileştirmeleri sürekli yaparak, doğal kaynakları en verimli şekilde kullanma hedeflerimizi sürekli bir üst boyuta taşıyoruz. Üretimimizdeki temel kriter, insanların sağlıklı, enerji verimli ve güzel yapılarda yaşamaları. İnsan cildi gibi nefes alabilen, nem ve sıcaklığı dengede tutan, sağlıklı ve konforlu sistemler üreterek sürdürülebilir ve sağlıklı bir yaşam kalitesi için çalışıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.