GEBZELİ ÖĞRENCİLER ÜRETİMİN BİR PARÇASI OLACAK

EĞİTİM 07.04.2021 - 11:06, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZELİ ÖĞRENCİLER ÜRETİMİN BİR PARÇASI OLACAK

İnsan hareketlerini, hiçbir entegre sensöre ihtiyaç duymadan sadece görerek taklit edebilen i-toys robotları Gebze Adem Ceylan Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ile geliştirilecek. Öğrenciler hem yetişmiş hem de üretimin bir parçası haline dönüşmüş olacak. İnsan hareketlerini, hiçbir entegre sensöre ihtiyaç duymadan sadece görerek taklit edebilen i-toys robotları, oynadıkları ‘zeybek” oyunu ile yoğun ilgi görüyor. Diğer halk oyunları ve futbol dahil birçok hareketi görerek taklit edecek olan i-toys robotlarının, 2022 yılında piyasaya çıkması hedefleniyor. Çocukları bilgisayar, tablet ve cep telefonlarındaki oyun bağımlılığından kurtararak, onları gerçek hayatta dokunabilecekleri ve istedikleri gibi yönlendirebilecekleri teknolojilerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten AB Plus Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, “Bu yeni nesil akıllı oyuncakların, çocuklarının gelişimine büyük katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz. Dünyada bizim i-toys projemizi diğer emsallerinden ayıracak en temel konu, bu projeyi apple store gibi çok iddialı bir platform üzerine inşa ediyor olmamızdır. Tek fonksiyonlu olarak değil, sürekli yenilenebilir, değiştirilebilir ve programlanabilir oyuncaklar tasarlıyoruz. Oyuncaklar, i-toys city’den indirilebilecek binlerce uygulama ile farklılaştırılabiliyor” dedi. HEM YETİŞECEKLER HEM DE ÜRETİMİN PARÇASI OLACAKLAR i-toys robotlarını, bir taraftan en iyi mekaniğe ve dayanıklılığa sahip robotlar olarak tasarlarken, diğer taraftan nasıl daha akıllı hale getirileceği üzerinde çalıştıklarını anlatan Arslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İşin en kolay tarafı, insansı robotları dizayn etmektir ve büyük çoğunluğu Çin ve Uzakdoğu’da olmak üzere yüzlerce üretici firmanın, binlerce humanoid robot oyuncak örneği bulunuyor. Esas zor olan, robotlara hükmetmenizi sağlayacak teknolojileri üretmek ve onlara gerçek-zamanlı olarak hareketleri taklit ettirebilmek. Zeybek oyunu, üstünlüklerimizi göstermemiz için çok iyi bir oyun oldu. Gelecek yıl, i-toys robotların üretimini, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Adem Ceylan Anadolu Meslek Lisesi’nde öğrenciler ile birlikte gerçekleştireceğiz. Onları hem yetiştireceğiz, hem de bu üretimin bir parçası haline dönüştüreceğiz.”

İnsan hareketlerini, hiçbir entegre sensöre ihtiyaç duymadan sadece görerek taklit edebilen i-toys robotları Gebze Adem Ceylan Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ile geliştirilecek. Öğrenciler hem yetişmiş hem de üretimin bir parçası haline dönüşmüş olacak.

İnsan hareketlerini, hiçbir entegre sensöre ihtiyaç duymadan sadece görerek taklit edebilen i-toys robotları, oynadıkları ‘zeybek” oyunu ile yoğun ilgi görüyor. Diğer halk oyunları ve futbol dahil birçok hareketi görerek taklit edecek olan i-toys robotlarının, 2022 yılında piyasaya çıkması hedefleniyor. Çocukları bilgisayar, tablet ve cep telefonlarındaki oyun bağımlılığından kurtararak, onları gerçek hayatta dokunabilecekleri ve istedikleri gibi yönlendirebilecekleri teknolojilerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten AB Plus Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, “Bu yeni nesil akıllı oyuncakların, çocuklarının gelişimine büyük katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz. Dünyada bizim i-toys projemizi diğer emsallerinden ayıracak en temel konu, bu projeyi apple store gibi çok iddialı bir platform üzerine inşa ediyor olmamızdır. Tek fonksiyonlu olarak değil, sürekli yenilenebilir, değiştirilebilir ve programlanabilir oyuncaklar tasarlıyoruz. Oyuncaklar, i-toys city’den indirilebilecek binlerce uygulama ile farklılaştırılabiliyor” dedi.

HEM YETİŞECEKLER HEM DE ÜRETİMİN PARÇASI OLACAKLAR

i-toys robotlarını, bir taraftan en iyi mekaniğe ve dayanıklılığa sahip robotlar olarak tasarlarken, diğer taraftan nasıl daha akıllı hale getirileceği üzerinde çalıştıklarını anlatan Arslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İşin en kolay tarafı, insansı robotları dizayn etmektir ve büyük çoğunluğu Çin ve Uzakdoğu’da olmak üzere yüzlerce üretici firmanın, binlerce humanoid robot oyuncak örneği bulunuyor. Esas zor olan, robotlara hükmetmenizi sağlayacak teknolojileri üretmek ve onlara gerçek-zamanlı olarak hareketleri taklit ettirebilmek. Zeybek oyunu, üstünlüklerimizi göstermemiz için çok iyi bir oyun oldu. Gelecek yıl, i-toys robotların üretimini, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Adem Ceylan Anadolu Meslek Lisesi’nde öğrenciler ile birlikte gerçekleştireceğiz. Onları hem yetiştireceğiz, hem de bu üretimin bir parçası haline dönüştüreceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.