EMEP'TEN MİGROS VE BALDUR İŞÇİLERİNE ZİYARET

Çayırova 13.01.2021 - 10:00, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

EMEP'TEN MİGROS VE BALDUR İŞÇİLERİNE ZİYARET

Emek Partisi, Çayırova'da grevde olan Baldur ve direnişte olan Migros işçilerini ziyaret etti. Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl ve Gebze İlçe Örgütü, direnişlerinin 9. gününde olan Migros Depo işçilerini ziyaret etti. 20 gündür grevlerini sürdüren Baldur işçilerine de destek ziyaretinde bulunan EMEP heyeti, birleşik mücadele çağrısı yaptı. Çayırova'da kurulu bulunan Migros Depo işçileri, 31 Aralık günü ücretsiz izne çıkarılmıştı. Örgütlü bulundukları Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) ile birlikte depo önünde 9 gündür direnişlerini sürdüren işçilerle sohbet eden EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, patronların ücretsiz izni bir cezalandırma yöntemine dönüştürdüğünü belirtti. “TAZMİNATSIZ İŞTEN ATMANIN ÖNÜ AÇILDI” "Mücadele eden, hak arayan işçileri cezalandırma yöntemi olarak ücretsiz iznin gündeme getirilmesine yabancı değiliz" diyen Erkan, "Biliyorsunuz ki HSK işçileri de benzer bir süreçle karşılaştı. Keza Sinbo işçileri, en son Tayaş Gıda'da 70 işçi ücretsiz izne çıkarıldı. İşten atma yasaklandı deniliyor ama biz ona tazminatsız işten atmanın önü açıldı diyoruz. Kod 29 neredeyse bütün işçilerin kabusu haline geldi. İşsizlik maaşından yararlanamayan, başka bir işyerine başvuruda bulunulduğunda 'sakıncalı' gerekçesiyle iş başı yaptırılmayacak işçiler. Pandemi de bütün bu cezalandırma yöntemlerinin gerekçesi haline dönüştürüldü, fırsat doğdu" dedi. "MİGROS PATRONUNUN HEDİYESİ SİZE BU OLDU" İşçilerin kararlı mücadelesini tebrik eden Erkan, "Sizi tebrik ediyoruz, DGD-SEN'i de tebrik ediyoruz. Kararlılıkla bir mücadele sürdürüyorsunuz. Yeni yıl hediyesi olarak ücretsiz izne çıkarıldınız. Sağlık çalışanları gibi siz market çalışanları da alkışlandınız bu süreçte ama anlaşılan o ki Migros patronunun da size hediyesi bu oldu. Üzerimize düşen sorumluluk ne ise yapacak, yanınızda olacağız. Sizin mücadelenizi duyurmaya, bunun örgütlenmesi açısından üzerimize düşeni yapacağız. Siz buraya sendikalı olarak döneceksiniz" ifadelerini kullandı. Ziyarette konuşan DİSK Gıda-İş Gebze Temsilcisi Özgen Özdemir ise, "Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak sendikalaşma noktasında adım attığınız için sizleri tebrik ediyoruz. Sendikanın hak olduğunu, bunun hiç bir noktada engellenmemesi gerektiğini biliyoruz. Bu anlamda da mücadelenizi haklı bir gerekçeye dayanarak sürdürmeniz çok kıymetli" dedi. "TOPYEKUN MÜCADELE EDERSEK KAZANIRIZ" DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, "Biz buraya gelen herkese açığız. Ücretsiz izin meselesi sadece bize dönük değil, bu ciddi bir saldırı ve biz bu saldırıya karşı topyekun mücadele edersek mutlaka kazanırız. Buradaki işçiler olmasa sendika var olmaz. Mücadeleyi işçilerle birlikte yürütüyoruz. Dostlarımızla beraber yan yana olacağız, birlikte mücadele edeceğiz ama biz bir taraftan patronlara karşı mücadele ederken, bir taraftan da sarı sendikalara karşı mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı. EMEP Heyeti ayrıca, 20 gündür grevlerini sürdüren Baldur işçilerine de destek ziyaretinde bulundu. 

Emek Partisi, Çayırova'da grevde olan Baldur ve direnişte olan Migros işçilerini ziyaret etti. Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl ve Gebze İlçe Örgütü, direnişlerinin 9. gününde olan Migros Depo işçilerini ziyaret etti. 20 gündür grevlerini sürdüren Baldur işçilerine de destek ziyaretinde bulunan EMEP heyeti, birleşik mücadele çağrısı yaptı. Çayırova'da kurulu bulunan Migros Depo işçileri, 31 Aralık günü ücretsiz izne çıkarılmıştı. Örgütlü bulundukları Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) ile birlikte depo önünde 9 gündür direnişlerini sürdüren işçilerle sohbet eden EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, patronların ücretsiz izni bir cezalandırma yöntemine dönüştürdüğünü belirtti.

“TAZMİNATSIZ İŞTEN ATMANIN ÖNÜ AÇILDI”

"Mücadele eden, hak arayan işçileri cezalandırma yöntemi olarak ücretsiz iznin gündeme getirilmesine yabancı değiliz" diyen Erkan, "Biliyorsunuz ki HSK işçileri de benzer bir süreçle karşılaştı. Keza Sinbo işçileri, en son Tayaş Gıda'da 70 işçi ücretsiz izne çıkarıldı. İşten atma yasaklandı deniliyor ama biz ona tazminatsız işten atmanın önü açıldı diyoruz. Kod 29 neredeyse bütün işçilerin kabusu haline geldi. İşsizlik maaşından yararlanamayan, başka bir işyerine başvuruda bulunulduğunda 'sakıncalı' gerekçesiyle iş başı yaptırılmayacak işçiler. Pandemi de bütün bu cezalandırma yöntemlerinin gerekçesi haline dönüştürüldü, fırsat doğdu" dedi.

"MİGROS PATRONUNUN HEDİYESİ SİZE BU OLDU"

İşçilerin kararlı mücadelesini tebrik eden Erkan, "Sizi tebrik ediyoruz, DGD-SEN'i de tebrik ediyoruz. Kararlılıkla bir mücadele sürdürüyorsunuz. Yeni yıl hediyesi olarak ücretsiz izne çıkarıldınız. Sağlık çalışanları gibi siz market çalışanları da alkışlandınız bu süreçte ama anlaşılan o ki Migros patronunun da size hediyesi bu oldu. Üzerimize düşen sorumluluk ne ise yapacak, yanınızda olacağız. Sizin mücadelenizi duyurmaya, bunun örgütlenmesi açısından üzerimize düşeni yapacağız. Siz buraya sendikalı olarak döneceksiniz" ifadelerini kullandı. Ziyarette konuşan DİSK Gıda-İş Gebze Temsilcisi Özgen Özdemir ise, "Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak sendikalaşma noktasında adım attığınız için sizleri tebrik ediyoruz. Sendikanın hak olduğunu, bunun hiç bir noktada engellenmemesi gerektiğini biliyoruz. Bu anlamda da mücadelenizi haklı bir gerekçeye dayanarak sürdürmeniz çok kıymetli" dedi.

"TOPYEKUN MÜCADELE EDERSEK KAZANIRIZ"

DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, "Biz buraya gelen herkese açığız. Ücretsiz izin meselesi sadece bize dönük değil, bu ciddi bir saldırı ve biz bu saldırıya karşı topyekun mücadele edersek mutlaka kazanırız. Buradaki işçiler olmasa sendika var olmaz. Mücadeleyi işçilerle birlikte yürütüyoruz. Dostlarımızla beraber yan yana olacağız, birlikte mücadele edeceğiz ama biz bir taraftan patronlara karşı mücadele ederken, bir taraftan da sarı sendikalara karşı mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı. EMEP Heyeti ayrıca, 20 gündür grevlerini sürdüren Baldur işçilerine de destek ziyaretinde bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.