Vatandaştan kural tanımaz şoförlere isyan!

GEBZE 17.09.2020 - 21:56, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Vatandaştan kural tanımaz şoförlere isyan!

GEBZE- DARICA SEFERİ YAPAN OTOBÜSTE KURALLARIN ÖNEMSENMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Gebze’den, Darıca’ya gitmek için otobüse binen vatandaşlar bazı otobüslerde kuralların uygulanmadığını belirterek 0531 283 01 05 numaralı Whatsapp ihbar hattımızdan yetkililere seslendi. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığınca, şehir içi yolcu taşımacılığına ilişkin valiliklere genelge gönderilerek halk otobüsleri için ayakta yolcu sayısı 10 olarak belirlenmişti. Ancak Whatsapp ihbar hattımıza gelen şikayetler bu kuralın önemsenmediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Gebze/Darıca yönünde sefer yapan 501 numaralı otobüse binen bir vatandaş seyir halindeyken yasal sınırın özellikle iş çıkış saatlerinde aşıldığını iddia ederek, Koronavirüs sürecinde en önemli önlemlerden biri olan mesafe kuralının kapalı bir ortamda bu denli düşüncesizce aşılıyor oluşundan rahatsızlığını dile getirip, denetimlerin sıklaştırılmasını ve gerekirse sefer sayılarının arttırılmasını istedi.  KURALLARA NASIL UYACAĞIZ Gebzeli vatandaş “Televizyonlarda, afişlerde her yerde kurallara uyun, mesafeyi koruyun mesajları görürken bir otobüsün içinde 40 kişi dip dibe yolculuk ediyor oluşumuz gerçekten çok üzücü. Otobüs hattı sahiplerinin ya da şoförlerin maddi sıkıntı yaşadığını görüyor ve duyuyoruz. Ancak insan sağlının daha fazla önemsenmesini ve seferlerinin bu yönde yapmalarını bir vatandaş olarak istiyorum. Takdir edersiniz ki çok küçük bir alanı kaplayan otobüslerde ister istemez birbirimizin nefesini soluyoruz. Hastalık yalnız bir kişide dahi olsa o an otobüste bütün yolcular risk altına giriyor. Hem yetkililerden hem de hat sahiplerinden bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek isyan etti.
GEBZE- DARICA SEFERİ YAPAN OTOBÜSTE KURALLARIN ÖNEMSENMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Gebze’den, Darıca’ya gitmek için otobüse binen vatandaşlar bazı otobüslerde kuralların uygulanmadığını belirterek 0531 283 01 05 numaralı Whatsapp ihbar hattımızdan yetkililere seslendi.
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığınca, şehir içi yolcu taşımacılığına ilişkin valiliklere genelge gönderilerek halk otobüsleri için ayakta yolcu sayısı 10 olarak belirlenmişti. Ancak Whatsapp ihbar hattımıza gelen şikayetler bu kuralın önemsenmediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Gebze/Darıca yönünde sefer yapan 501 numaralı otobüse binen bir vatandaş seyir halindeyken yasal sınırın özellikle iş çıkış saatlerinde aşıldığını iddia ederek, Koronavirüs sürecinde en önemli önlemlerden biri olan mesafe kuralının kapalı bir ortamda bu denli düşüncesizce aşılıyor oluşundan rahatsızlığını dile getirip, denetimlerin sıklaştırılmasını ve gerekirse sefer sayılarının arttırılmasını istedi. 
KURALLARA NASIL UYACAĞIZ
Gebzeli vatandaş “Televizyonlarda, afişlerde her yerde kurallara uyun, mesafeyi koruyun mesajları görürken bir otobüsün içinde 40 kişi dip dibe yolculuk ediyor oluşumuz gerçekten çok üzücü. Otobüs hattı sahiplerinin ya da şoförlerin maddi sıkıntı yaşadığını görüyor ve duyuyoruz. Ancak insan sağlının daha fazla önemsenmesini ve seferlerinin bu yönde yapmalarını bir vatandaş olarak istiyorum. Takdir edersiniz ki çok küçük bir alanı kaplayan otobüslerde ister istemez birbirimizin nefesini soluyoruz. Hastalık yalnız bir kişide dahi olsa o an otobüste bütün yolcular risk altına giriyor. Hem yetkililerden hem de hat sahiplerinden bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek isyan etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.