“Deprem gerçeği görmezlikten gelinmesin!”

KOCAELİ 17.08.2020 - 09:30, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“Deprem gerçeği görmezlikten gelinmesin!”

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümünde yayınladığı mesajda, “Sanayinin başkenti diye gururlandığımız şehrimizde her yerde bas bas dile getirdiğimiz deprem gerçeği maalesef hala görmemezlikten gelinmeye devam ediyor” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı asrın felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Yıldızlı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Asrın felaketi 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin yaralarını hala sarmaya çalışıyoruz. Binlerce canın yitip gittiği, binlerce kişinin evsiz kaldığı bir gecede, koca bir şehirde hayat ışığının nasıl söndüğüne en ağır şekilde şahitlik ettik. Gündelik hayatlarımızda çok şey sığdıramayacağımızı düşündüğümüz 45 saniyelik bir süre içerisinde, bundan tam 21 yıl önce kaç yakınımızı yitirdiğimizi bile sayamadık. Depremin değil, binaların insanları öldürdüğünü gördük. Alınmamış önlemler, deprem gerçeğini görmemezlikten gelerek yapılan binaların, usule aykırı imar projelerinin, rant için içi doldurulan Körfez’in binlerce kişinin hayatına nasıl mal olduğunu gördük. Tüm bunların yanında sanayinin başkenti diye gururlandığımız şehrimizde yaşanabilecek olası bir tank patlaması tehdidiyle baş başa kaldık. Her yerde bas bas dile getirdiğimiz deprem gerçeği maalesef hala görmemezlikten gelinmeye devam ediyor.” dedi. “KOCAELİ’MİZE KÖSTEK DEĞİL, DESTEK OLALIM” Marmara Denizi’nin içi Derince, Körfez kıyıları hala ranta peşkeş çekilmeye, doldurulmaya devam ediyor.” diyen Başkan Yıldız, “Deprem için farkındalık yaratmak sadece müze açmakla, anma programları düzenlemekle olmuyor. Deprem gerçeğine uygun olarak izlenecek hem ulusal hem yerel politikaya ihtiyacımız var. Buradan tüm yönetim kadrolarına sesleniyorum; kenti rant uğruna teslim ettiğiniz ihale verdiğiniz, imar değişikliği yaptığını o çok sevdiğiniz, kırmadığınız yakınlarınızı da depremde kaybedebilirsiniz.  Başka bir Kocaeli yok. 21 yıl önce bu şehirde taş üzerinde taş kalmadığında yuvamızı terk etmedik, edemedik. Gelin, onca acıya rağmen hala dimdik ayakta durmaya çalışan Kocaeli’mize köstek değil, destek olalım. 17 Ağustos Gölcük Depremi’nde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.      

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümünde yayınladığı mesajda, “Sanayinin başkenti diye gururlandığımız şehrimizde her yerde bas bas dile getirdiğimiz deprem gerçeği maalesef hala görmemezlikten gelinmeye devam ediyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı asrın felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Yıldızlı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Asrın felaketi 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin yaralarını hala sarmaya çalışıyoruz. Binlerce canın yitip gittiği, binlerce kişinin evsiz kaldığı bir gecede, koca bir şehirde hayat ışığının nasıl söndüğüne en ağır şekilde şahitlik ettik. Gündelik hayatlarımızda çok şey sığdıramayacağımızı düşündüğümüz 45 saniyelik bir süre içerisinde, bundan tam 21 yıl önce kaç yakınımızı yitirdiğimizi bile sayamadık. Depremin değil, binaların insanları öldürdüğünü gördük. Alınmamış önlemler, deprem gerçeğini görmemezlikten gelerek yapılan binaların, usule aykırı imar projelerinin, rant için içi doldurulan Körfez’in binlerce kişinin hayatına nasıl mal olduğunu gördük. Tüm bunların yanında sanayinin başkenti diye gururlandığımız şehrimizde yaşanabilecek olası bir tank patlaması tehdidiyle baş başa kaldık. Her yerde bas bas dile getirdiğimiz deprem gerçeği maalesef hala görmemezlikten gelinmeye devam ediyor.” dedi.

“KOCAELİ’MİZE KÖSTEK DEĞİL, DESTEK OLALIM”

Marmara Denizi’nin içi Derince, Körfez kıyıları hala ranta peşkeş çekilmeye, doldurulmaya devam ediyor.” diyen Başkan Yıldız, “Deprem için farkındalık yaratmak sadece müze açmakla, anma programları düzenlemekle olmuyor. Deprem gerçeğine uygun olarak izlenecek hem ulusal hem yerel politikaya ihtiyacımız var. Buradan tüm yönetim kadrolarına sesleniyorum; kenti rant uğruna teslim ettiğiniz ihale verdiğiniz, imar değişikliği yaptığını o çok sevdiğiniz, kırmadığınız yakınlarınızı da depremde kaybedebilirsiniz.  Başka bir Kocaeli yok. 21 yıl önce bu şehirde taş üzerinde taş kalmadığında yuvamızı terk etmedik, edemedik. Gelin, onca acıya rağmen hala dimdik ayakta durmaya çalışan Kocaeli’mize köstek değil, destek olalım. 17 Ağustos Gölcük Depremi’nde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.