DARICA EN RİSKLİ İLÇE

Darıca 24.03.2021 - 11:21, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

DARICA EN RİSKLİ İLÇE

KAYMAKAMLIK YENİ DENETİM EKİPLERİ KURDU
Darıca Kaymakamlığı, Kocaeli’nin nüfusa oranla en yüksek vaka sayısının Darıca olması ile birlikte öğretmen, imam, polis ve bekçilerden oluşan 42 personellik 14 denetim ekibi kurdu. Darıca’da artan vaka sayıları ile birlikte Darıca Kaymakamlığı harekete geçti. Kaymakamlık koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni bir proje gerçekleştirerek vakaların artışını engellemek amacı ile öğretmen, imam, polis ve bekçilerden oluşan 42 personellik 14 denetim ekibi kurdu. Bu ekip ile ev ziyaretlerinin ve özel günlerin yapılması engellenecek. Darıcalıların salgın kurallarına daha çok uymaları için Darıca Kaymakamı Yüksel Kara bir broşür hazırlattı. Denetim ekipleri broşürleri evlere bırakarak Darıca halkını bilgilendirecek. EN YÜKSEK VAKA SAYISI DARICA’DA Konu ile ilgili Darıca Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Salgınla mücadelede kritik illerin başında olan Kocaeli ilimiz yer almaktadır. Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmada; İllerimiz 4 ayrı risk grubuna ayrılmış olup, Kocaeli son verilerdeki artışlar nedeniyle çok yüksek riskli iller arasında yer alarak kırmızı renge dönüşmüştür. İlimizde nüfusa oranla en yüksek vaka sayısı Darıca ilçemizdedir. İlimizin en riskli grup olan kırımızı renge dönüşmesinde ev ziyaretleri, nişan, yaş günü ve altın günleri gibi etkinlikler vaka sayılarında artışa neden olmaktadır. ADLİ VE İDARİ İŞLEM YAPILIYOR Bilindiği üzere bu tür etkinlikler yasaklanmış olup, salgının yayılmasına neden olmaktan dolayı adli ve idari işlem yapılmaktadır. Vatandaşlarımız en önemli sorumluluklarından olan maske, mesafe ve temizlik başta olmak üzere tüm tedbirlere uyarsak, koronavirüsün üstesinden gelebilir, sokağa çıkma yasağı, işyerlerinin kapatılması ve sosyal hayatımızın sınırlandırılması gibi yaptırımlardan kurtulabiliriz. Unutmayalım ‘Koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir.”
KAYMAKAMLIK YENİ DENETİM EKİPLERİ KURDU

Darıca Kaymakamlığı, Kocaeli’nin nüfusa oranla en yüksek vaka sayısının Darıca olması ile birlikte öğretmen, imam, polis ve bekçilerden oluşan 42 personellik 14 denetim ekibi kurdu.

Darıca’da artan vaka sayıları ile birlikte Darıca Kaymakamlığı harekete geçti. Kaymakamlık koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni bir proje gerçekleştirerek vakaların artışını engellemek amacı ile öğretmen, imam, polis ve bekçilerden oluşan 42 personellik 14 denetim ekibi kurdu. Bu ekip ile ev ziyaretlerinin ve özel günlerin yapılması engellenecek. Darıcalıların salgın kurallarına daha çok uymaları için Darıca Kaymakamı Yüksel Kara bir broşür hazırlattı. Denetim ekipleri broşürleri evlere bırakarak Darıca halkını bilgilendirecek.

EN YÜKSEK VAKA SAYISI DARICA’DA

Konu ile ilgili Darıca Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Salgınla mücadelede kritik illerin başında olan Kocaeli ilimiz yer almaktadır. Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmada; İllerimiz 4 ayrı risk grubuna ayrılmış olup, Kocaeli son verilerdeki artışlar nedeniyle çok yüksek riskli iller arasında yer alarak kırmızı renge dönüşmüştür. İlimizde nüfusa oranla en yüksek vaka sayısı Darıca ilçemizdedir. İlimizin en riskli grup olan kırımızı renge dönüşmesinde ev ziyaretleri, nişan, yaş günü ve altın günleri gibi etkinlikler vaka sayılarında artışa neden olmaktadır.

ADLİ VE İDARİ İŞLEM YAPILIYOR

Bilindiği üzere bu tür etkinlikler yasaklanmış olup, salgının yayılmasına neden olmaktan dolayı adli ve idari işlem yapılmaktadır. Vatandaşlarımız en önemli sorumluluklarından olan maske, mesafe ve temizlik başta olmak üzere tüm tedbirlere uyarsak, koronavirüsün üstesinden gelebilir, sokağa çıkma yasağı, işyerlerinin kapatılması ve sosyal hayatımızın sınırlandırılması gibi yaptırımlardan kurtulabiliriz. Unutmayalım ‘Koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.