DARICA’DA ORTAM ÖLÇÜMÜ

SAĞLIK 24.10.2020 - 12:52, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

DARICA’DA ORTAM ÖLÇÜMÜ

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında, ortam ölçümleri gerçekleştirdi. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ortam ölçümleri iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışma ortamına yönelik fiziksel, termal konfor, aydınlatma, toz, kimyasal ve gürültü ölçümleri gerçekleştirdi. ORTAM ÖLÇÜMÜ NEDİR? Çalışma ortamlarında, çalışanları fiziksel olarak etkileyen birçok tehlike olabilir. Bunlardan bazıları gözle görülür olup bazıları da hissedilen ancak bir cihaz olmadan ölçümlenemeyen tehlikelerdir. Bu gibi tehlikelerin oluşturduğu risklerin boyutunu tespit edebilmek ve alınacak önlemleri planlamak için mutlaka ölçüm yapılmalıdır. Yapılan bu ölçümlerin tamamına işyeri ortam ölçümü adı verilir.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında, ortam ölçümleri gerçekleştirdi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ortam ölçümleri iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışma ortamına yönelik fiziksel, termal konfor, aydınlatma, toz, kimyasal ve gürültü ölçümleri gerçekleştirdi.

ORTAM ÖLÇÜMÜ NEDİR?

Çalışma ortamlarında, çalışanları fiziksel olarak etkileyen birçok tehlike olabilir. Bunlardan bazıları gözle görülür olup bazıları da hissedilen ancak bir cihaz olmadan ölçümlenemeyen tehlikelerdir. Bu gibi tehlikelerin oluşturduğu risklerin boyutunu tespit edebilmek ve alınacak önlemleri planlamak için mutlaka ölçüm yapılmalıdır. Yapılan bu ölçümlerin tamamına işyeri ortam ölçümü adı verilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.