CORONA VİRÜSÜN YENİ VERSİYONU KAT KAT DAHA FAZLA BULAŞICI!

SAĞLIK 03.11.2020 - 18:37, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

CORONA VİRÜSÜN YENİ VERSİYONU KAT KAT DAHA FAZLA BULAŞICI!

Gelen son dakika haberine göre, dünyaya hakim olan SARS-CoV-2 koronavirüsün mutasyona uğramış bir versiyonu, orijinal versiyondan daha bulaşıcı olabilir. Houston, Teksas'taki bir hastanede 5.000'den fazla Covid-19 hastası üzerinde yapılan bir araştırma, enfeksiyonların yüzde 99,9'unun virüsün D614G adı verilen bu değiştirilmiş versiyonundan kaynaklandığına dair önemli kanıtlar sunuyor. Bulgu, ortaya atılan teoriye inandırıcılık katarken küresel vakaların yüzde 85'ini oluşturan mutasyon, orijinal corona virüsten daha bulaşıcı olduğu ortaya çıktı. D614G, dünya çapında insanları etkileyen en yaygın koronavirüs türü olarak biliniyor ve ilk olarak Avrupa'da Şubat ayında ortaya çıktı. Uluslararası sosyal hareketlilik ve insanların yoğun olarak Çin'den farklı ülkelere seyahat etmesi, bu varyantın haftalar içinde kıtaya ve Amerika, Avustralya ve Asya'ya yayılmasına neden oldu. ABD'de yapılan bir çalışmada mutasyona uğrayan koronavirüsün daha bulaşıcı olabileceği ifade edildi. Şu anda dünyayı etkisi altına alan SARS-CoV-2 koronavirüsün mutasyona uğramış son halinin daha bulaşıcı olabileceği belirtildi. ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Houston şehrinde bir hastanedeki 5 bin Covid-19 hastası üzerinde yapılan bir çalışmada, enfeksiyonların yüzde 99,9'unun virüsün 'D614G' adı verilen bu mutasyona uğramış halinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Bulgunun, küresel vakaların yüzde 85'ini oluşturan mutasyonun, alt türlerinden daha bulaşıcı olduğu yönündeki teoriyi desteklediği ifade edildi.

Gelen son dakika haberine göre, dünyaya hakim olan SARS-CoV-2 koronavirüsün mutasyona uğramış bir versiyonu, orijinal versiyondan daha bulaşıcı olabilir. Houston, Teksas'taki bir hastanede 5.000'den fazla Covid-19 hastası üzerinde yapılan bir araştırma, enfeksiyonların yüzde 99,9'unun virüsün D614G adı verilen bu değiştirilmiş versiyonundan kaynaklandığına dair önemli kanıtlar sunuyor. Bulgu, ortaya atılan teoriye inandırıcılık katarken küresel vakaların yüzde 85'ini oluşturan mutasyon, orijinal corona virüsten daha bulaşıcı olduğu ortaya çıktı.

D614G, dünya çapında insanları etkileyen en yaygın koronavirüs türü olarak biliniyor ve ilk olarak Avrupa'da Şubat ayında ortaya çıktı. Uluslararası sosyal hareketlilik ve insanların yoğun olarak Çin'den farklı ülkelere seyahat etmesi, bu varyantın haftalar içinde kıtaya ve Amerika, Avustralya ve Asya'ya yayılmasına neden oldu. ABD'de yapılan bir çalışmada mutasyona uğrayan koronavirüsün daha bulaşıcı olabileceği ifade edildi. Şu anda dünyayı etkisi altına alan SARS-CoV-2 koronavirüsün mutasyona uğramış son halinin daha bulaşıcı olabileceği belirtildi. ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Houston şehrinde bir hastanedeki 5 bin Covid-19 hastası üzerinde yapılan bir çalışmada, enfeksiyonların yüzde 99,9'unun virüsün 'D614G' adı verilen bu mutasyona uğramış halinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Bulgunun, küresel vakaların yüzde 85'ini oluşturan mutasyonun, alt türlerinden daha bulaşıcı olduğu yönündeki teoriyi desteklediği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.