Çocukları, AVM ile avutup doğadan uzaklaştırmayın!

Darıca 28.01.2021 - 11:04, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Çocukları, AVM ile avutup doğadan uzaklaştırmayın!

Halide Edip İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni İmren Karayağız e-Twinning projesi kapsamında 4-11 yaş arası çocuklara doğayı sevdirmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Halide Edip İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni İmren Karayağız, “Pandemi nedeni ile sınıflarda eğitimin güçleştiği bugünlerde sınıfın dört duvar ile sınırlı olmadığını ve ancak doğayı tanıyan, seven bir çocuğun doğayı koruyacağını düşünerek yola çıktık. Bu konuda bir e-Twinning projesi yaparak farkındalık oluşturmak istedik. Yıllardır evde ekran, dışarda AVM ile avutup doğadan uzaklaştırdığımız çocuklardan doğayı korumasını bekliyoruz. Oysa çocuk sevdiği şeyi korur. Bu nedenle sınıftaki eğitimi zaman zaman doğaya taşıyıp çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve sevdiği doğayı korumasını öğretmek istiyoruz. Bu amaçla Darıca'dan dört öğretmen olarak çıktığımız yola Türkiye'den Eskişehir,  Ankara, Konya, Aksaray yurt dışından İspanya, Litvanya, Romanya, Hırvatistan'dan yeni meslektaşlarınızın katılması ile devam ediyoruz” dedi. “PROJE ORTAKLARIMIZLA AĞAÇLIK ALAN OLUŞTURACAĞIZ” Açıklamalarını sürdüren Halide Edip İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni İmren Karayağız, “Yurt dışından yeni proje ortakları aramıza katılmaya devam ediyor ancak Türkiye e-Twinning projeleri 10 Türk öğretmen ile sınırlı olduğu için yeni Türk ortaklar kabul edemiyoruz. Bu yolda bize destek veren velilerimize ve idarecilerimize çok teşekkür ediyoruz. Proje olarak Darıca ve Ankara'da proje ortağı öğretmenlerimizin kendi şehirlerden gönderdiği fidanlarla birer ağaçlık alan oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca her proje ortağı sınıfımız Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) aracılığı ile nesli tükenmekte olan birer hayvanı evlat edinerek hayvan neslinin korunmasına destek oluyorlar. Okullar açıldıktan sonra minik öğrencilerimiz kendi elleri ile sokak hayvanlarına hayvan evleri yapacaklar. Projemizde yer alan çocuklar 4-11 yaş arasındadır” ifadelerini kullandı.

Halide Edip İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni İmren Karayağız e-Twinning projesi kapsamında 4-11 yaş arası çocuklara doğayı sevdirmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Halide Edip İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni İmren Karayağız, “Pandemi nedeni ile sınıflarda eğitimin güçleştiği bugünlerde sınıfın dört duvar ile sınırlı olmadığını ve ancak doğayı tanıyan, seven bir çocuğun doğayı koruyacağını düşünerek yola çıktık. Bu konuda bir e-Twinning projesi yaparak farkındalık oluşturmak istedik. Yıllardır evde ekran, dışarda AVM ile avutup doğadan uzaklaştırdığımız çocuklardan doğayı korumasını bekliyoruz. Oysa çocuk sevdiği şeyi korur. Bu nedenle sınıftaki eğitimi zaman zaman doğaya taşıyıp çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve sevdiği doğayı korumasını öğretmek istiyoruz. Bu amaçla Darıca'dan dört öğretmen olarak çıktığımız yola Türkiye'den Eskişehir,  Ankara, Konya, Aksaray yurt dışından İspanya, Litvanya, Romanya, Hırvatistan'dan yeni meslektaşlarınızın katılması ile devam ediyoruz” dedi.

“PROJE ORTAKLARIMIZLA AĞAÇLIK ALAN OLUŞTURACAĞIZ”

Açıklamalarını sürdüren Halide Edip İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni İmren Karayağız, “Yurt dışından yeni proje ortakları aramıza katılmaya devam ediyor ancak Türkiye e-Twinning projeleri 10 Türk öğretmen ile sınırlı olduğu için yeni Türk ortaklar kabul edemiyoruz. Bu yolda bize destek veren velilerimize ve idarecilerimize çok teşekkür ediyoruz. Proje olarak Darıca ve Ankara'da proje ortağı öğretmenlerimizin kendi şehirlerden gönderdiği fidanlarla birer ağaçlık alan oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca her proje ortağı sınıfımız Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) aracılığı ile nesli tükenmekte olan birer hayvanı evlat edinerek hayvan neslinin korunmasına destek oluyorlar. Okullar açıldıktan sonra minik öğrencilerimiz kendi elleri ile sokak hayvanlarına hayvan evleri yapacaklar. Projemizde yer alan çocuklar 4-11 yaş arasındadır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.