ÇOBAN MUSTAFA PAŞA AŞEVİNDE RAMAZAN HİZMETLERİ

GEBZE 05.04.2021 - 17:20, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ÇOBAN MUSTAFA PAŞA AŞEVİNDE RAMAZAN HİZMETLERİ

ÇOBAN MUSTAFA PAŞA AŞEVİNDE RAMAZAN HİZMETLERİ
Çoban Mustafa Paşa Vakfı Müdürü Mehmet Çakır, “Külliyemizde bu yıl pandemi dolayısıyla Ramazan ayında sıcak yemek hizmetini evlere servis olarak sürdürecek” dedi. Çoban Mustafa Paşa Vakfı Müdürü Mehmet Çakır, her yıl Ramazan ayında Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde devam eden yemek ikramının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi dolayısıyla evlere servis şeklinde devam edeceğini söyledi. Vakıf Müdürü Çakır yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “1523 yılında Gebze’ye İslâm’ın mührünü nakşeden Çoban Mustafa Paşa Hazretleri tarafından inşâ ettirilen Çoban Mustafa Külliyesi isminden de hareketle sadece 5 vakit namazın eda edildiği bir cami değil. Medresesi, tekkesi, misafirhaneleri ve imarethanesi ile bir yapılar topluluğu olarak Gebze’ye kazandırılmış en önemli Osmanlı İslam eserlerindendir. PAKET SERVİS OLARAK DEVAM EDECEK Külliye imarethanesi (aşevi) yeniden ecdadın açtığı yolda hizmetini sürdürmek niyeti ile Vakıflar Genel Müdürlüğünce Çoban Mustafa Paşa Vakfına tahsis edilmiştir. Bu bağlamda ilk olarak sabah namazları sonrası sıcak çorba ikramları ile başlanan hizmet ağına sıcak yemek hizmeti de eklenerek faaliyet alanı daha da bereketlendirilmiştir. Her gün aralıksız olarak Gebze Bölgesi’nde bulunan, yemek yapabilme vasfına haiz olmayan tüm ihtiyaç sahiplerine yemek ikramında bulunulmaktadır. Yaşlı, Covid-19 hastası ve geçici süre ile de olsa yemek yapma imkanı bulunmayan komşularımızın bu ihtiyaçları günlük olarak Çoban Mustafa Paşa aşevi tarafından evlerine servis edilmektedir. Covid-19 sürecinden dolayı bu yılda ramazan iftar sofraları evlere paket servis olarak devam edecektir. Malumunuz Ramazan-ı Şerif ayı İslam aleminde büyük bir sevinç ve neşe ile karşılanır. İFTAR SEVİNCİNE SİZ DE ORTAK OLUN Ramazan ayı, insanlara hidayet rehberi Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve içerisinde Kadir Gecesi’nin bulunduğu manevi feyizlerin coştuğu pek mübarek bir aydır. Pandemi sürecinde önce Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak bu mübarek ayda, müminler için bayram edasında geçen İftar sofralarının kurulmasına vesile olduk. İmarethane içerisinde masalarda yaklaşık 300 kişilik misafir kapasitesi ile her akşam İftar sofralarını kurup, ecdadın bir hizmetini daha ihya etmiş olduk. Geçen sene ramazan ayında olduğu gibi bu senede paket servisi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza iftar sevinci yaşatma gayreti içerisinde olacağız inşallah. Bu hizmette iftar sofralarının kurulması ve lojistik edilmesi anlamında yardımlarını esirgemeyen pek çok gönül dostumuz oldu. Senenin her günü olduğu gibi Ramazan Ayında da iftar sevincine sizleri de ortak olmaya davet ediyor; Rabbimizden vermiş olduğu nimetlere her daim şükretmek vesilesiyle bizlere ihsan ettiği nimetlerin bereketlenerek ziyadeleşmesini, her türlü hastalıktan sıkıntıdan bu Ramazan-ı Şerif vesilesiyle kurtulmayı niyaz ediyoruz.”      
ÇOBAN MUSTAFA PAŞA AŞEVİNDE RAMAZAN HİZMETLERİ

Çoban Mustafa Paşa Vakfı Müdürü Mehmet Çakır, “Külliyemizde bu yıl pandemi dolayısıyla Ramazan ayında sıcak yemek hizmetini evlere servis olarak sürdürecek” dedi.

Çoban Mustafa Paşa Vakfı Müdürü Mehmet Çakır, her yıl Ramazan ayında Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde devam eden yemek ikramının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi dolayısıyla evlere servis şeklinde devam edeceğini söyledi. Vakıf Müdürü Çakır yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “1523 yılında Gebze’ye İslâm’ın mührünü nakşeden Çoban Mustafa Paşa Hazretleri tarafından inşâ ettirilen Çoban Mustafa Külliyesi isminden de hareketle sadece 5 vakit namazın eda edildiği bir cami değil. Medresesi, tekkesi, misafirhaneleri ve imarethanesi ile bir yapılar topluluğu olarak Gebze’ye kazandırılmış en önemli Osmanlı İslam eserlerindendir.

PAKET SERVİS OLARAK DEVAM EDECEK

Külliye imarethanesi (aşevi) yeniden ecdadın açtığı yolda hizmetini sürdürmek niyeti ile Vakıflar Genel Müdürlüğünce Çoban Mustafa Paşa Vakfına tahsis edilmiştir. Bu bağlamda ilk olarak sabah namazları sonrası sıcak çorba ikramları ile başlanan hizmet ağına sıcak yemek hizmeti de eklenerek faaliyet alanı daha da bereketlendirilmiştir. Her gün aralıksız olarak Gebze Bölgesi’nde bulunan, yemek yapabilme vasfına haiz olmayan tüm ihtiyaç sahiplerine yemek ikramında bulunulmaktadır. Yaşlı, Covid-19 hastası ve geçici süre ile de olsa yemek yapma imkanı bulunmayan komşularımızın bu ihtiyaçları günlük olarak Çoban Mustafa Paşa aşevi tarafından evlerine servis edilmektedir. Covid-19 sürecinden dolayı bu yılda ramazan iftar sofraları evlere paket servis olarak devam edecektir. Malumunuz Ramazan-ı Şerif ayı İslam aleminde büyük bir sevinç ve neşe ile karşılanır.

İFTAR SEVİNCİNE SİZ DE ORTAK OLUN

Ramazan ayı, insanlara hidayet rehberi Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve içerisinde Kadir Gecesi’nin bulunduğu manevi feyizlerin coştuğu pek mübarek bir aydır. Pandemi sürecinde önce Çoban Mustafa Paşa Vakfı olarak bu mübarek ayda, müminler için bayram edasında geçen İftar sofralarının kurulmasına vesile olduk. İmarethane içerisinde masalarda yaklaşık 300 kişilik misafir kapasitesi ile her akşam İftar sofralarını kurup, ecdadın bir hizmetini daha ihya etmiş olduk. Geçen sene ramazan ayında olduğu gibi bu senede paket servisi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza iftar sevinci yaşatma gayreti içerisinde olacağız inşallah. Bu hizmette iftar sofralarının kurulması ve lojistik edilmesi anlamında yardımlarını esirgemeyen pek çok gönül dostumuz oldu. Senenin her günü olduğu gibi Ramazan Ayında da iftar sevincine sizleri de ortak olmaya davet ediyor; Rabbimizden vermiş olduğu nimetlere her daim şükretmek vesilesiyle bizlere ihsan ettiği nimetlerin bereketlenerek ziyadeleşmesini, her türlü hastalıktan sıkıntıdan bu Ramazan-ı Şerif vesilesiyle kurtulmayı niyaz ediyoruz.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.