CHP KOCAELİ’DEN ‘KIŞ SAATİ’ EYLEMİ!

SİYASET 23.11.2021 - 14:28, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

CHP KOCAELİ’DEN ‘KIŞ SAATİ’ EYLEMİ!

CHP Kocaeli İl Başkanlığı, sabit yaz saati uygulamasını protesto etti. Sabah saat 06:30’da düzenlenen eyleme CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik da katıldı. Kalıcı yaz saati uygulaması bir işkenceye dönüştü. Vatandaşlar karanlığa uyanıyor, karanlıkta işlerine gidiyor ve yine hava karardığında evlerine dönüyor. Çocuklar karanlıkta okula gidip geliyor. Gün ışığından faydalanmanın güç hale geldiği bu uygulamaya tepkiler her geçen gün yükseliyor. Berat Albayrak’ın bakanlığı döneminde başlanan ve beş yılı geride bırakan kalıcı yaz saati uygulamasına CHP Kocaeli İl Başkanlığı tepki gösterdi. Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleşen eylemi saat 06.30 yapıldı. Eyleme, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Gençlik Kolları eski başkanı Emre Andız ve çok sayıda partili genç katıldı HİÇBİR MANTIKLI VE BİLİMSEL YÖNÜ YOK CHP Genel Başkanı Gençosman Killik, açıklamasında, “Damat Berat Albayrak tarafından Enerji Bakanı olduğu dönemde getirilen bu uygulamanın toplumun tüm kesimleri tarafından kabul edilmediği ortada. Büyük bir tepki ile karşılanıyor. Ne yazık ki insanlar karanlık bir ortamda işe gitmek zorunda kalıyorlar. Çocuklar aileleri korku içindeyken okullarına gidiyorlar. Bu uygulamanın hiçbir mantık ve bilimsel yönü yoktur. AK Parti hükümeti tarafından bu uygulama dayatılıyor. Bunun ne amaçla yapıldığı kamuoyunun takdiridir” dedi. ÇOCUKLARIMIZIN GÜNEŞİNİ ÇALMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ Sabit yaz saati uygulaması hiçbir toplumsal temel olmadan bazı enerji şirketleri için kar amaçlı bir uygulama olduğunu ifade eden Killik, “Elektrik Mühendisleri Odası enerji tüketiminde yüzde 7’lik bir artış olduğunu belgeledi. Buna rağmen toplumdaki tepki göz ardı edilerek bu uygulama devam ediyor. Ne yazık ki AK Parti iktidarı eriyor. Ve eridiğinin farkında olmadan topluma zarar vermeye devam ediyor. Bu uygulamadan derhal vazgeçilsin. Çocuklar psikolojik olarak bu karanlık ortamdan etkileniyor. İnsanların karanlıkta işe okula gitmesinin önüne geçilsin. Bizim geleceğimizi çaldılar. Çocuklarımızın geleceklerini ve güneşini çalmalarına izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı, sabit yaz saati uygulamasını protesto etti. Sabah saat 06:30’da düzenlenen eyleme CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik da katıldı.

Kalıcı yaz saati uygulaması bir işkenceye dönüştü. Vatandaşlar karanlığa uyanıyor, karanlıkta işlerine gidiyor ve yine hava karardığında evlerine dönüyor. Çocuklar karanlıkta okula gidip geliyor. Gün ışığından faydalanmanın güç hale geldiği bu uygulamaya tepkiler her geçen gün yükseliyor. Berat Albayrak’ın bakanlığı döneminde başlanan ve beş yılı geride bırakan kalıcı yaz saati uygulamasına CHP Kocaeli İl Başkanlığı tepki gösterdi. Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleşen eylemi saat 06.30 yapıldı. Eyleme, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Gençlik Kolları eski başkanı Emre Andız ve çok sayıda partili genç katıldı

HİÇBİR MANTIKLI VE BİLİMSEL YÖNÜ YOK

CHP Genel Başkanı Gençosman Killik, açıklamasında, “Damat Berat Albayrak tarafından Enerji Bakanı olduğu dönemde getirilen bu uygulamanın toplumun tüm kesimleri tarafından kabul edilmediği ortada. Büyük bir tepki ile karşılanıyor. Ne yazık ki insanlar karanlık bir ortamda işe gitmek zorunda kalıyorlar. Çocuklar aileleri korku içindeyken okullarına gidiyorlar. Bu uygulamanın hiçbir mantık ve bilimsel yönü yoktur. AK Parti hükümeti tarafından bu uygulama dayatılıyor. Bunun ne amaçla yapıldığı kamuoyunun takdiridir” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN GÜNEŞİNİ ÇALMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Sabit yaz saati uygulaması hiçbir toplumsal temel olmadan bazı enerji şirketleri için kar amaçlı bir uygulama olduğunu ifade eden Killik, “Elektrik Mühendisleri Odası enerji tüketiminde yüzde 7’lik bir artış olduğunu belgeledi. Buna rağmen toplumdaki tepki göz ardı edilerek bu uygulama devam ediyor. Ne yazık ki AK Parti iktidarı eriyor. Ve eridiğinin farkında olmadan topluma zarar vermeye devam ediyor. Bu uygulamadan derhal vazgeçilsin. Çocuklar psikolojik olarak bu karanlık ortamdan etkileniyor. İnsanların karanlıkta işe okula gitmesinin önüne geçilsin. Bizim geleceğimizi çaldılar. Çocuklarımızın geleceklerini ve güneşini çalmalarına izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.