CHEVROLET SEVDALISI O SOYGUNCU DARICA’DA YAKALANDI

Darıca 20.08.2020 - 09:52, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

CHEVROLET SEVDALISI O SOYGUNCU DARICA’DA YAKALANDI

Türkiye'de ilk kez bir banka soyuldu. Bankayı soyan Necdet Elmas, 30 Ağustos 1961’de Darıca'da yakalandı. Türkiye’nin ilk banka soyguncusu Necdet Elmas, ilk soygunların birinde yakalanıp 11 yıl hapis cezası almış, cezaevinden kaçmış, polisle girdiği silahlı çatışmada yakalanmış, daha sonra hastane sevki sırasında kendisine refakat eden askeri kandırıp Emirgan’da rakı içmeye götürmüş ve oradan da tuvalet penceresinden atlayarak kaçmıştı. Gazeteler bu soygunların haberleriyle doluydu. “Emniyet bir kişiyle başa çıkamıyor” diyerek eleştiriliyordu. Sinirler gergindi. Darbe ortamında bir kişinin böylesi soygunlara girişmesi akıl almaz geliyordu. ARABASINI YAKTI 18 Ağustos’ta Kazlıçeşme İş Bankası şubesinin önünde bir Chevrolet park etti. Bu kez yanında Necdet Sinkil adlı arkadaşı da vardı. Kafalarına kadın çorabı geçirerek binaya girdiler. “Kıpırdamayın vururum” diyerek soyguna başladılar. Bu sırada para yatırmaya gelen birine, “sen ne iş yaparsın?” diye soran soyguncu, “işçiyim” cevabını alınca, “ben işçi parası almam” diye cevap vermesi, soyguncuya sempati duyulmasını ve efsane haline gelmesini sağlar. 10. Elmas, polisi defalarca atlattı, sürekli plakasını değiştirdi, hatta polisin ve jandarmanın çok yaklaştığı bir operasyonda, izini kaybettirmek için arabasına kıyarak yakmışlığı bile var. DARICA’DA YAKALANDI Ama hükümetin 100 bin Lira teklifi, Elmas’ın akrabası Muzaffer Balçık’ı büyülemeyi başardı ve Elmas’ın suç ortağı olan Necdet Sinkil ile Darıca’da saklandıkları yeri ihbar etti. Bu baskında Elmas teslim oldu. Evden çıkmadan önce tıraş olmuş, saçlarını taramış, en yakışıklı haliyle dışarı çıkmış ve olay yerindeki kadınlara kur bile yapmıştı. SON SÖZLERİ 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Elmas’ın, mahkemesindeki son sözleri ise bir filmin son sahnesi gibi: “Duruşmalar sırasında mahkemenizi incitecek bir şey söyledimse bunu haleti ruhiyeme atfetmenizi rica ederim. Suçta bir kasıt aranırsa benim bu suçta bir kastım yok. Suç bir kir, ceza ise bir banyodur. Ben bu banyoda yıkanacağım. Banyonun dozu fazla kaçırılırsa bu banyo fayda değil zarar tevlit eder. İleride bir kitap yazıp durumu efkarı umumiye arzedeceğim. Müdafalar tali derecede kalır. Esas müdafanın vicdanlarınızda yapılmasını istiyorum. Adalet önünde boynum kıldan incedir.” Necdet Elmas hakkında yıllarca konuşulup yazılmaya devam edildi. Ve bir af sayesinde cezaevinden çıktı.

Türkiye'de ilk kez bir banka soyuldu. Bankayı soyan Necdet Elmas, 30 Ağustos 1961’de Darıca'da yakalandı.

Türkiye’nin ilk banka soyguncusu Necdet Elmas, ilk soygunların birinde yakalanıp 11 yıl hapis cezası almış, cezaevinden kaçmış, polisle girdiği silahlı çatışmada yakalanmış, daha sonra hastane sevki sırasında kendisine refakat eden askeri kandırıp Emirgan’da rakı içmeye götürmüş ve oradan da tuvalet penceresinden atlayarak kaçmıştı. Gazeteler bu soygunların haberleriyle doluydu. “Emniyet bir kişiyle başa çıkamıyor” diyerek eleştiriliyordu. Sinirler gergindi. Darbe ortamında bir kişinin böylesi soygunlara girişmesi akıl almaz geliyordu.

ARABASINI YAKTI

18 Ağustos’ta Kazlıçeşme İş Bankası şubesinin önünde bir Chevrolet park etti. Bu kez yanında Necdet Sinkil adlı arkadaşı da vardı. Kafalarına kadın çorabı geçirerek binaya girdiler. “Kıpırdamayın vururum” diyerek soyguna başladılar. Bu sırada para yatırmaya gelen birine, “sen ne iş yaparsın?” diye soran soyguncu, “işçiyim” cevabını alınca, “ben işçi parası almam” diye cevap vermesi, soyguncuya sempati duyulmasını ve efsane haline gelmesini sağlar. 10. Elmas, polisi defalarca atlattı, sürekli plakasını değiştirdi, hatta polisin ve jandarmanın çok yaklaştığı bir operasyonda, izini kaybettirmek için arabasına kıyarak yakmışlığı bile var.

DARICA’DA YAKALANDI

Ama hükümetin 100 bin Lira teklifi, Elmas’ın akrabası Muzaffer Balçık’ı büyülemeyi başardı ve Elmas’ın suç ortağı olan Necdet Sinkil ile Darıca’da saklandıkları yeri ihbar etti. Bu baskında Elmas teslim oldu. Evden çıkmadan önce tıraş olmuş, saçlarını taramış, en yakışıklı haliyle dışarı çıkmış ve olay yerindeki kadınlara kur bile yapmıştı.

SON SÖZLERİ

20 yıl hapis cezasına çarptırılan Elmas’ın, mahkemesindeki son sözleri ise bir filmin son sahnesi gibi: “Duruşmalar sırasında mahkemenizi incitecek bir şey söyledimse bunu haleti ruhiyeme atfetmenizi rica ederim. Suçta bir kasıt aranırsa benim bu suçta bir kastım yok. Suç bir kir, ceza ise bir banyodur. Ben bu banyoda yıkanacağım. Banyonun dozu fazla kaçırılırsa bu banyo fayda değil zarar tevlit eder. İleride bir kitap yazıp durumu efkarı umumiye arzedeceğim. Müdafalar tali derecede kalır. Esas müdafanın vicdanlarınızda yapılmasını istiyorum. Adalet önünde boynum kıldan incedir.” Necdet Elmas hakkında yıllarca konuşulup yazılmaya devam edildi. Ve bir af sayesinde cezaevinden çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.