ÇAYIROVA KÜMEEVLER CAMİSİ’NDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Çayırova 28.07.2020 - 11:22, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ÇAYIROVA KÜMEEVLER CAMİSİ’NDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin yapısını ve projesini hazırladığı Çayırova Kümeevler Camisi’nin temel beton dökümü başladı. 2019 yılında Çayırova Mahallesi’nin en yoğun noktasında yer alan Kümeevler Camii’nin külliyeye dönüşümü için yıkım çalışmaları tamamlanmış, Bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin yapısını ve projesini hazırladığı Çayırova Kümeevler Camisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Camii Derneği ve Çayırova Belediyesi iş birliğinde yapımı gerçekleştirilmeye hazır hale getirilmişti. 2600 METREKARE ALAN 1978 yılında yapılmış ancak artan nüfusa cevap veremeyen Çayırova Kümeevler Camisiyenileme projesinin temel atma töreni bu şubat ayında gerçekleşmişti. Temel atma töreninin ardından Çayırova Kümeevler Camisi’nde temel beton dökümü başladı. 2600 metrekare alan üzerinde inşa edilecek külliyede aynı anda iki bin kişinin namaz kılabileceği, kuran kursu, kültür salonu, çok amaçlı toplantı odaları, okuma salonları, kafeterya ve bölge için altmış beş araçlık otoparktan oluşacak cami Çayırovalıların ihtiyaçlarına yanıt verecek. TEMEL BETON DÖKÜMÜ BAŞLADI Yapısını ve projesini hazırladığı Çayırova Kümeevler Camisi’nin Çayırova’ya hayırlı olmasını dileyen bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Başkanlık dönemimizde alt yapısını ve projesini hazırladığımız Çayırova Kümeevler camisinin temel beton dökümü başladı. Başta K.B.B Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çayırovamıza hayırlı olsun” dedi. ÇOK GÜZEL BİR PROJE Yapılan projenin önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Gücümüzün yettiğince, karınca kararınca Kümeevler Camii’ne katkı sağlamak için çalışacağız. Herkesin niyetince yapmış olduğu gayret, verdiği destek Allah’ın huzurunda kabul bulsun inşallah. Burada yapılan proje çok güzel bir proje. Projele bir külliye şeklinde olacak. Altında otopark, üzerinde kültür merkezi, çok amaçlı salonları ve onun üzerinde de camimiz var. İnşallah niyetimiz hayır, akıbeti de hayır olur” diye konuştu.

Bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin yapısını ve projesini hazırladığı Çayırova Kümeevler Camisi’nin temel beton dökümü başladı.

2019 yılında Çayırova Mahallesi’nin en yoğun noktasında yer alan Kümeevler Camii’nin külliyeye dönüşümü için yıkım çalışmaları tamamlanmış, Bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin yapısını ve projesini hazırladığı Çayırova Kümeevler Camisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Camii Derneği ve Çayırova Belediyesi iş birliğinde yapımı gerçekleştirilmeye hazır hale getirilmişti.

2600 METREKARE ALAN

1978 yılında yapılmış ancak artan nüfusa cevap veremeyen Çayırova Kümeevler Camisiyenileme projesinin temel atma töreni bu şubat ayında gerçekleşmişti. Temel atma töreninin ardından Çayırova Kümeevler Camisi’nde temel beton dökümü başladı. 2600 metrekare alan üzerinde inşa edilecek külliyede aynı anda iki bin kişinin namaz kılabileceği, kuran kursu, kültür salonu, çok amaçlı toplantı odaları, okuma salonları, kafeterya ve bölge için altmış beş araçlık otoparktan oluşacak cami Çayırovalıların ihtiyaçlarına yanıt verecek.

TEMEL BETON DÖKÜMÜ BAŞLADI

Yapısını ve projesini hazırladığı Çayırova Kümeevler Camisi’nin Çayırova’ya hayırlı olmasını dileyen bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Başkanlık dönemimizde alt yapısını ve projesini hazırladığımız Çayırova Kümeevler camisinin temel beton dökümü başladı. Başta K.B.B Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çayırovamıza hayırlı olsun” dedi.

ÇOK GÜZEL BİR PROJE

Yapılan projenin önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Gücümüzün yettiğince, karınca kararınca Kümeevler Camii’ne katkı sağlamak için çalışacağız. Herkesin niyetince yapmış olduğu gayret, verdiği destek Allah’ın huzurunda kabul bulsun inşallah. Burada yapılan proje çok güzel bir proje. Projele bir külliye şeklinde olacak. Altında otopark, üzerinde kültür merkezi, çok amaçlı salonları ve onun üzerinde de camimiz var. İnşallah niyetimiz hayır, akıbeti de hayır olur” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.