Büyükakın, “Can Azerbaycan’ın zaferi, bizim zaferimizdir”

KOCAELİ 10.11.2020 - 12:59, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Büyükakın, “Can Azerbaycan’ın zaferi, bizim zaferimizdir”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ermenistan’ın işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının 28 yıl sonra özgürlüğüne kavuşması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. “Can Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, Azerbaycan’ın zaferi bizim zaferimizdir’’ diyen Başkan Büyükakın, ‘‘Türkiye ve Kocaeli olarak, tüm kalbimizle Azerbaycan’ın ve Azerbaycan Türklerinin yanında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz’’ ifadesini kullandı. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde 1992 yılından bu yana devam eden Ermenistan işgalinin son bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükakın, Azerbaycan ve Türk kamuoyuna şu sözlerle seslendi; “Azerbaycan’ın 9 Kasım Bayrak Günü’nde bir başka mutlu haberi almanın, bir başka sevinci daha yaşamanın coşkusu içindeyiz. Gardaş Azerbaycan’ın 1992 yılından bu yana Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesi, artık özgürdür. Yıllardır süren Ermeni mezalimi sona ermiş, Karabağ’da yaşayan Azeri Türkü kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşmuştur. Azerbaycan Devleti Başkanı İlham Aliyev sözünü tutmuş, Azerbaycan ordusu Ermeni işgalcileri, ‘İti kovar’ gibi kovmuştur. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferi, bizim zaferimizdir, tüm Türki Cumhuriyetlerin zaferidir. Bu kutlu zafer yolundaki her türlü işbirliği, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ezelden gelen kardeşliği ebede taşıyacaktır inancındayım. Türkiye olarak can Azerbaycanlı kardeşlerimizle tek millet, tek yürek olmaya devam edecek, daha aydınlık bir geleceğe yan yana, omuz omuza beraber yürüyeceğiz. Türkiye, 30 Ağustos 1991 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan Cumhuriyeti'ni 9 Kasım 1991'de tanıyan ilk devlet olmuştur. Türkiye’nin Azerbaycan’la ilişkileri her zaman çok boyutlu ve stratejik düzeydedir. İki ülke devlet yetkililerinin göreve geldikten veya sembolik önemi haiz gelişmelerin ardından diğer ülkeyi öncelikli olarak ziyaret etmeleri bir gelenek haline gelmiştir. EMİN ADIMLARLA GELECEĞE YÜRÜYORUZ Azerbaycan ile dayanışmamız terörle mücadelede de omuz omuza devam etmektedir. Unutulmamalı ki; FETÖ ile mücadelede bize en büyük desteği veren ülke yine Azerbaycan olmuştur. Dost ve kardeş Azerbaycan halkı, haklı davasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yalnız değildir ve hiçbir zaman yalnız kalmayacaktır. Türkiye ve Azerbaycan, ‘tek millet, iki devlet anlayışıyla’’ yıllardır olduğu gibi bugün ve gelecekte kardeşlik duygularıyla yaşamaya, güçlü bir geleceğe emin adımlarla birlikte yürümeye devam edecektir. Türkiye ve Kocaeli olarak, tüm kalbimizle Azerbaycan’ın ve Azerbaycan Türklerinin yanında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz.”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ermenistan’ın işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının 28 yıl sonra özgürlüğüne kavuşması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. “Can Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, Azerbaycan’ın zaferi bizim zaferimizdir’’ diyen Başkan Büyükakın, ‘‘Türkiye ve Kocaeli olarak, tüm kalbimizle Azerbaycan’ın ve Azerbaycan Türklerinin yanında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz’’ ifadesini kullandı.
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde 1992 yılından bu yana devam eden Ermenistan işgalinin son bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükakın, Azerbaycan ve Türk kamuoyuna şu sözlerle seslendi; “Azerbaycan’ın 9 Kasım Bayrak Günü’nde bir başka mutlu haberi almanın, bir başka sevinci daha yaşamanın coşkusu içindeyiz. Gardaş Azerbaycan’ın 1992 yılından bu yana Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesi, artık özgürdür. Yıllardır süren Ermeni mezalimi sona ermiş, Karabağ’da yaşayan Azeri Türkü kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşmuştur. Azerbaycan Devleti Başkanı İlham Aliyev sözünü tutmuş, Azerbaycan ordusu Ermeni işgalcileri, ‘İti kovar’ gibi kovmuştur. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferi, bizim zaferimizdir, tüm Türki Cumhuriyetlerin zaferidir. Bu kutlu zafer yolundaki her türlü işbirliği, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ezelden gelen kardeşliği ebede taşıyacaktır inancındayım. Türkiye olarak can Azerbaycanlı kardeşlerimizle tek millet, tek yürek olmaya devam edecek, daha aydınlık bir geleceğe yan yana, omuz omuza beraber yürüyeceğiz. Türkiye, 30 Ağustos 1991 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan Cumhuriyeti'ni 9 Kasım 1991'de tanıyan ilk devlet olmuştur. Türkiye’nin Azerbaycan’la ilişkileri her zaman çok boyutlu ve stratejik düzeydedir. İki ülke devlet yetkililerinin göreve geldikten veya sembolik önemi haiz gelişmelerin ardından diğer ülkeyi öncelikli olarak ziyaret etmeleri bir gelenek haline gelmiştir.


EMİN ADIMLARLA GELECEĞE YÜRÜYORUZ
Azerbaycan ile dayanışmamız terörle mücadelede de omuz omuza devam etmektedir. Unutulmamalı ki; FETÖ ile mücadelede bize en büyük desteği veren ülke yine Azerbaycan olmuştur. Dost ve kardeş Azerbaycan halkı, haklı davasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yalnız değildir ve hiçbir zaman yalnız kalmayacaktır. Türkiye ve Azerbaycan, ‘tek millet, iki devlet anlayışıyla’’ yıllardır olduğu gibi bugün ve gelecekte kardeşlik duygularıyla yaşamaya, güçlü bir geleceğe emin adımlarla birlikte yürümeye devam edecektir. Türkiye ve Kocaeli olarak, tüm kalbimizle Azerbaycan’ın ve Azerbaycan Türklerinin yanında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.